О МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

О МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА...

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Май 01, 2010 3:23 pm

... ОСВЕН ГЕРОИЧНО , ПЕСЕНТА ЗВУЧИ И ДОСТАТЪЧНО ТЪЖНО...
Знаете ли героичната и трагична съдба на синовете на великата БЪЛГАРКА - РАЙНА ПОПГЕОРГИЕВА - РАЙНА КНЯГИНА.?!
Тя има четирима сина и една осиновена дъщеря. Всичките и синове са завършили военно училище и се бият по фронтове на трите ОСВОБОДИТЕЛНИ ВОЙНИ. Най-големия стига до чин генерал, а най малкия е още ученик, когато става доброволец на фронта.
...а след това ....БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! :(

ПП Потърсете - съдбата им ! Ако аз Ви я разкажа ще ме изгонят от Форума :smokin:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Re: О МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА...

Мнениеот 5roff » Съб Май 01, 2010 10:45 pm

Мики похвално, че се сещаш и може би расъждаваш по подобни теми (колкото и да е странно за МТБ форум, обсъждането на подобни теми)... за пропусналите часовете по История ;) -bg.wikipedia.org/wiki/Райна_Княгиня

Забележка: Съжалявам за линка, но поради наличието на кирилица, няма как да го дам като пряк линк.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Antares » Нед Май 02, 2010 11:02 am

Райна Княгиня.
Интересното е, че баба ми по бащина линия е непряка нейна потомка, пра-пра-баба ми е била нейна братовчедка...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот pe60t0 » Нед Май 02, 2010 2:35 pm

Райна е била машина, бунтовническия дух явно се вижда от действията и. Малко са жените по онова време, които имат подобни заслуги за отечеството. Поклон !
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Назад към Други