Boxxer + NS Surge

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Boxxer + NS Surge

Мнениеот viper_FR » Пет Апр 30, 2010 7:53 pm

Имам следния проблем.Имам НС Сърдж , но ми се иска да си взема по-хубава вилка.Та спрях се на боксер тийм и искам да попитам следните неща:

Боксера има А2С не по-голям от 66-тици например , значи челото ми няма да се качи на 2 метра във въздуха?
Тези 40 ход отгоре много ли ще дойдат?
Колелото ще може ли да завива пълноценно?
Геометрия много ли ще се влоши?

Благодаря и моля без постове от рода на ''ти луд ли бе? Твърдак с боксер Мухаха и т.н.''
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Re: Boxxer + NS Surge

Мнениеот bnА » Нед Май 02, 2010 4:47 pm

Геометрията на рамката е проектирана максимално за вилка със 160мм ход.
Следователно като сложиш боксера ще се влоши геометрията.
Няма да имаш гаранция на рамката, не се знае кога ще се счупи.
bnА

Рейтинг: 1200

Мнениеот Metel » Пон Май 03, 2010 10:40 pm

Карал съм сърдж с вилка 66 06(а2к 555мм). Бих казал че геометрията беше повече от добра и не мисля че ще прече да се сложи боксер, който има а2к с 1 см повече от тази вилка дето аз съм карал. За късане или пукане няма какво да говорим, абсурдно е да се случи такова нещо...
Ето как изглежда с 66: http://www.pinkbike.com/photo/3755317/
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот axelmax » Вто Май 04, 2010 9:46 am

viper_FR написа:Благодаря и моля без постове от рода на ''ти луд ли бе? Твърдак с боксер Мухаха и т.н.''

След като някой е отделил време да ти види темата,си спести указинията. :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот AfterMath » Сря Май 05, 2010 6:42 pm

viper_FR написа:Имам следния проблем.Имам НС Сърдж , но ми се иска да си взема по-хубава вилка.Та спрях се на боксер тийм и искам да попитам следните неща:

Боксера има А2С не по-голям от 66-тици например , значи челото ми няма да се качи на 2 метра във въздуха?
Тези 40 ход отгоре много ли ще дойдат?
Колелото ще може ли да завива пълноценно?
Геометрия много ли ще се влоши?

Благодаря и моля без постове от рода на ''ти луд ли бе? Твърдак с боксер Мухаха и т.н.''

Така , здравейте на всички от форума! Сега по темата:

челото няма да ти е във въздуха , понеже рамката е направена за вилки с по-голямо АС2 , но не трябва само това да те притеснява.Карал съм Surge с 66-тици за кратко и на вид не беше зле , нито пък имах проблеми надолу.

Обаче 40 ход отгоре на рамка за големи натоварвания са МНОГО.За завоите не знам.Но Блокхед с боксер мога да ти кажа пак от личен опит , че не може да завива изобщо.

А за геометрията сам може да си прецениш.Проилзводителят е казал до 160мм еднокоронна , ти искаш да сложиш двукоронна вилка с над 200 ход. :dontknow:

И все пак защо ти е вилка с толкова много ход?Ето ти няколкопредложения , които са по-удачни.

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=41163 Или Домейн 318 у-търн , ако не си 100% сигурен , че искаш повече ход , която според мен не ти е нужен.

Фоксът е стахотна вилка и съм сигурен , че ще задоволи очакванията и нуждите ти без значение колко си добър.Имал съм възможност да я покарам и съм супер доволен. Късмет надявам се да съм ти помогнал! :peace:
Последна промяна AfterMath на Сря Май 05, 2010 7:33 pm, променена общо 1 път
AfterMath

Рейтинг: 1091

Мнениеот Metel » Сря Май 05, 2010 7:30 pm

Ако са толкова голям проблем тези 40мм ход отгоре, може винаги да се смъкне вилката :erm:
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд