Ще стане ли нещо, ако...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ще стане ли нещо, ако...

Мнениеот teodorchy_sofia » Чет Май 06, 2010 8:53 pm

Ще стане ли нещо, когато веригата ми е на едно венче, но е доста опъната. Педалите се въртят малко трудно назад, но напред няма проблеми. Доста е обтегната и се притеснявам да не се случи нещо със всичките неща, които могат да се повредят (предните венци, задния венец, верига). Някой може ли да ме успокои ?
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Re: Ще стане ли нещо, ако...

Мнениеот did » Чет Май 06, 2010 8:55 pm

Това, което най-вероятно ще се случи е, че ще ти се износи веригата много бързо. Едновременно с това, по-бързо от нормалното ще се износват предните и задните венци.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот dancho717 » Чет Май 06, 2010 10:59 pm

аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
dancho717

Рейтинг: 1152

Мнениеот teodorchy_sofia » Пет Май 07, 2010 8:35 am

Нямам обтегач. Казаха ми, че се продавали половин звена. Дали ако си сложа такова, ще е прекалено разхлабена?
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот МИКИ МАУС » Пет Май 07, 2010 1:08 pm

... ами , къса се веригата. Поради тази причина ,преди една седмица поисках съвет за самоделен сингулатор и не го получих. Купешки струва около 30- 40 лв, а аз реших въпроса по Соломоновски , е не толкова мъдро, но засега това ,което съм направил върши работа. Засега... а то е - без команди на местото на оригиналния декланшьор Алтус, монтирах едно малко /с късо рамо/ алуминиево декланшьорче от Старт шосе. Удължих веригата с няколко звена и това дава възможност за фиксиране на 3 или 4 венеца - по избор с настройка на ограничителите. Когато се развали ще ти пиша пак. Това направих, споделям и сега очаквам свирки и дюдюкания от Форума - :smash: :wavey: не ги желая , а Ви моля за компетентни съвети.
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот TENDER » Нед Май 09, 2010 10:37 pm

teodorchy_sofia написа:Нямам обтегач. Казаха ми, че се продавали половин звена. Дали ако си сложа такова, ще е прекалено разхлабена?
Не се продават половин звена а вериги half link. Те са предназначени за single speed. При тях всяко звено в единия си край е тясно, а в другия широко. Веригата е зглобена като тясната страна на всяко звено е свързана чрез пин (нит) с широката срана на съседното звено. Тази зглобка позволява да се сваля или добавя по едно звено. Ако можеш да добавиш само едно звено на твоята верига, може би няма да е перфектно опъната но ще е добре. Само се чудя, ако рамката ти е с вертикален дропаут както допускам - как успя да качиш веригата на венците толкова изпъната?
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Научи кое как се казва и чак след това напиши какво си скъсал.

ПП: teodorchy_sofia мога да ти дам едно звено от half link верига. Ако е необходимо и няколко съвета как да го добавиш към твоята. Но ако не си финансово изтормозен по добре си купи half link верига.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот МИКИ МАУС » Пон Май 10, 2010 7:46 am

@TENDER За практичен съвет: Приемаме, че веригата е с идеалната / реално осъществима дължина / за сингъл , но ... Ще работи ли нормално ,ако всички венци са на зъбния блок ,или пак ще трябва да има ограничителни спейсъри. Моля , ако имаш опит, дай съвет. :bowdown: :dontknow:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот манджа » Пон Май 10, 2010 7:53 am

Естествено че ще работи ! И не няма да имаш нужда от ограничителни спейсъри , дори и с едно венче при достатъчно обтегната верига пак нямаш нужда от тях - как мислиш карат хората със фрииуил !( за да не кажете, че съм човек без опит карал съм така през 90% от времето през което съм се занимавал с велосипеди :) )
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Назад към Веломеханик