THEZOGGO написа:HepBeH_XaMcTep написа:Не само претендирам, че разбирам!
Също претендирам, че мога да снимам
Канон за 200 лева... явно снимаш с А590 предполагам или А1000;
По детайл сравняваш 1/2.5" или 1/2.33" матрица с APS-C?
Това някакъв вид обида ли е, защото аз също снимам с Канон А590 IS.
Тоест който има фотоапарат за 200 лв, не може да снима така ли?
TeDo_BaPHa написа:@Snuupy
Ще спреш ли да сереш в темата си?
Alpina написа:понеже от един негатив, могат да се изкарат десетки различни снимки (само заради центрирането на изображението върху хартията, различното време ковето листа ще бъде осветен, ще прекара във ваничката с проявител или фиксаж и т.н. и т.н.... което сега се прави със софтуер)
did написа:jd написа:http://photo-forum.net/ ??
Не богохулствай! Outfaced вече попита същото и мнението му моментално беше изтрито.
Явно децата си вярват, че снимането на бубулечки в макро-режим или на пейзажи с телефона е авторска фотография. Нека ги оставим да си вярват.
Alpina написа:Всъщност много пъти съм се изкушавал да изнамеря всички прибори и да опитам, но преди това искам да се сдобия с фототехника
Snuupy написа:http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=1292144&USER_ID=73544 Не е моя снимката, но е правена от телефон, критики?
Snuupy написа:Ааааааааааа няма такова нещо, нямало истинска фотография без фотошоп каза Алпина, такаче щом Господ Алпина е казал Фотошоп, фотошоп да бъде!
Snuupy написа:...както виждате, скоро да съм пускал мои снимки?! Няма и да пусна...
Alpina написа:Пак не разбра - това не е фотография - това са просто снимки![]()
Отделно, когато проумееш, че ползването на софтуер за обработка на суровата снимка е наложителен момент, може и да почнеш да се доближаваш до фотографията.
Живееш в ОГРОМНА заблуда, че той не трябва да се ползва - защото ако си беше направил труда, да се запознаеш с основите и историята й, щеше да разбереш че обработката на кадъра след заснемането му, винаги е бил неизменен процес от нея, защото дори да си най-добрия, не можеш да направиш перфектната снимка всеки път...
Snuupy написа:Ааааааааааа няма такова нещо, нямало истинска фотография без фотошоп каза Алпина, такаче щом Господ Алпина е казал Фотошоп, фотошоп да бъде!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта