затова реших да пусна тази тема.Тук може да споделите с какви спирачки карате.Ммммм сега към темата
аз карам с avid bb7 и v-brake tektro , ала се надявам колкото се може по скоро да сменя тектрото с нещо по хубаво.

Sartor написа:В България карах с Avid BB7 (160мм дискове/ротори), супер доволен съм! Добра спирачна сила, не се уморявах при по продължителни спускания (разбира се трябваше да си поиграя с настройката) - красотица!![]()
Тук на щайгата, с която карам съм с v-brake на тектро (не съм сигурен за точния модел).
Като цяло ВВ7 е много по-стабилна в различни меторологични условия, и особено в кал или при по-силен дъжд! Разбира се тектрото е много по-леко, но вече ти си решаваш какво предпочиташ.
X_NRG написа:Преден Code5 203мм ротор и задна BB7 185мм ротор. BB7 се е доказала като яка механична спирачка, но наистина след по-продължително използване при спускане пръстът ми започва да усеща умора. С това вече свикнах (сигурно ми е станал як пръста), но остава проблемът, че не е DH спирачка и т. като не тежа 70 кила, я прегрявам по големите наклони, затова надявам се довечера ще се сдобия с 2ри Code5.
EccentricMOTION написа:Отпред: Juicy 5 + Avid G2 185mm;
Отзад: Juicy 3 + Avid G2 160mm;
Не се оплаквам, за моите кила и моето каране ми стигат. 3ката отзад омеква понякога, но не е фатално. За сега толкова, на следващата машина повече.
ПП: Славчо, ако питаш мен Code си е чиста спирачка за FR/DH. Предлага се с 203ки ротори, 4-бутална е...незнам ако това не е за спускане, какво ще те спре надолу...
EccentricMOTION написа:Отпред: Juicy 5 + Avid G2 185mm;
Отзад: Juicy 3 + Avid G2 160mm;
EccentricMOTION написа:
4-бутална е...незнам ако това не е за спускане, какво ще те спре надолу...
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
airborneone написа:EccentricMOTION написа:
4-бутална е...незнам ако това не е за спускане, какво ще те спре надолу...
Двубутална, която спира повече, не прегрява като Кодето и най-важното НЕ гълта въздух.
Това ще те спре надолу
dEcLiNe написа:2xCode 5 и тези, които казват, че прегряват или просто не знаят как се спира, или са свинье.По-вероятно е първото.![]()
![]()
teodorchy_sofia написа:Само с една задна V-Brake TEKTRO- колкото да спира нещо, пък и да не ми тежи
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 346 госта