Продукт със златист стикер "PROTO-TYPE"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Продукт със златист стикер "PROTO-TYPE"

Мнениеот 5roff » Чет Май 13, 2010 9:26 am

Здравейте Велосипедисти. Искам да ви попитам- днес ми пристигна пратката от един колега във форума (курбели Shimano FC M530). Курбелите са чисто нови в кутия,НО в кутията намерих един лист хартия, на който пише, че продукта е Прото Тип и да не се използва върху велостпеди за продан... Курбелите изглеждат идеално... Според вас бих ли могъл да ги използвам без притеснение? Някой от вас карал ли е с такъв продукт?

Ето и снимка на въпросната хартия:

Изображение
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Re: Продукт със златист стикер "PROTO-TYPE"

Мнениеот taurus13 » Чет Май 13, 2010 9:50 am

Ми ако това не е шега, там пише, че хич не са за каране, а само за снимане. :D - имаш ли си фотоапарат.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Чет Май 13, 2010 10:41 am

Не са минали качествения контрол на Шимано.
Май не трябва да се слагат на байк и да се карат, дори да имат вид на работещи :dontknow:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот wicked_bro » Чет Май 13, 2010 10:43 am

според мен са някаква мостра,която не е за продаване и то по скоро не защото нещо им има а за да не ги продадат хората дето ги представят за лична печалба,което май е станало,ама тва не би трябвалод а те бърка теб
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 13, 2010 11:03 am

Един въпрос - беше ли по някакъв начин информиран от продавача, че тези курбели са прототип?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Antares » Чет Май 13, 2010 11:06 am

И ако не - никак не би било зле да се знае и кой е продавачът.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 13, 2010 11:11 am

Antares написа:И ако не - никак не би било зле да се знае и кой е продавачът.

:agree:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот evilzet » Чет Май 13, 2010 12:05 pm

Страннно, ако продавача е бил злонамерен, би махнал стикера от курбелите и този информационен лист.
Лудница.
evilzet

Мнениеот 5roff » Чет Май 13, 2010 2:09 pm

evilzet написа:Страннно, ако продавача е бил злонамерен, би махнал стикера от курбелите и този информационен лист.
Лудница.

Това е първото нещо което си помислих и аз... :eek3:

NovemberCharlie написа:Един въпрос - беше ли по някакъв начин информиран от продавача, че тези курбели са прототип?

Не. Аз му звъннах и му казах моето притеснение, момчето много приятелски ми каза, че не е проблем да ги върна. Неговото обяснение беше, че това е просто мостра, която неотстъпва по качество на модела.

wicked_bro написа:според мен са някаква мостра,която не е за продаване и то по скоро не защото нещо им има а за да не ги продадат хората дето ги представят за лична печалба,което май е станало,ама тва не би трябвалод а те бърка теб

Принципно така като гледам :eek3: определено не са някво копие. Историята на курбелите не ме интересува, а ме интересува тяхното качество- аз съм потребител, който купува стока "втора ръка" (въпреки че в случая е нова).

Проблема е и в това, че няма да бъдат сглобени на велосипед поне в близките 2 месеца. В момента купувам компонентите, а това ми отнема време (пари)... т.е. скоро, ако ги задържа, няма да разбера дали ще дават някакви проблеми. Та затова искам и вашето мнение по въпроса- до колко е рисковано да ги задържа или по-добре да ги върна?

Честно казано курбелите много ми харесват като модел (качеството на изработка е в пъти по голямо от на предишните ми FSA Alpha Drive, да не говорим за първите ми курбели Ciclone) и цена.

Ето малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Ozzie » Чет Май 13, 2010 5:28 pm

с риск да бъда охулен, ама се вживяваш много
там където са направени тези които са продадени в стотици и хиляди бройки са направени и тези
не вярвам някой да се е занимавал да прави единична бройка само за изложба и снимки
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот airborneone » Пет Май 14, 2010 8:41 am

Ozzie написа:с риск да бъда охулен, ама се вживяваш много
там където са направени тези които са продадени в стотици и хиляди бройки са направени и тези
не вярвам някой да се е занимавал да прави единична бройка само за изложба и снимки

И все пак са си го написали на чист английски да не се карат тези курбели.
Риска си е на купувача и ако чуем за обезмадяване след време, няма на кой да се сърди тогава, нали?

Аз лично не бих сложил тези курбели, като се има предвид, че рискувам с курбели за ХЦ използвани за ДХ/ФР....
:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот thunderl » Пет Май 14, 2010 8:54 am

Прототип за мен е нещо, което не е финален продукт и му се правят безброй тестове, преди да бъде пуснато в продажба. За здравина, за износване, за начин по който изглежда, дори за начин, по който би изглеждало и би било закрепено в кутията, в която ще се продава.

Тъй като като това си е компонент от движеща се машина, който при дефект би могъл да даде фатални последствия, а Шимано са сериозен производител, знаят какво означава съдебен процес от страна на клиент и са си решили какво друго да направят с тия Прототипи, които по една или друга причина не са стигнали до финала и нямат качествата на крайния продукт.

Идеята ми е, че някой някъде ги изхвърля или ги подарява тия курбели с цел демонстрация за без пари, а друг ги хваща и ти ги продава примерно по ebay убеждавайки те, че "е същото". Shimano са си вързали гащите, естествено - не носят отговорност за твоите постъпки, щото там пише "никога не отлепвай стикера, никога не карай с този продукт". Този който ти е продал продукта също - това какво ти е казал устно не играе никаква роля, защото той си е продал продукта с пълните инструкции.

Не знам нормален човек на кого би повярвал... На продавача или на производителя, който 100% има защо да напише тия неща на продукта щом го е направил?

Аз лично не бих карал с това на колелото ми - ако ще да изглежда 1:1. А ако продуктът наистина ми харесва бих върнал тоя за сметка на продавача и ще доплатя малко, за да го купя оригинално, финално и читаво.
thunderl

Рейтинг: 1180

Назад към Общ форум