Разглабяне на седалка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Разглабяне на седалка

Мнениеот Ozzie » Съб Май 14, 2005 6:01 pm

Как да си разглобя седалката? Модела е D-Max на Selle Bassano. По принцип не е нещо особенно. Желанието ми е породено от причината, че шейната е крива, а всякакви опити за изправяне на място в/у колелото с подръчни инструменти са неуспешни. Сега да обясня и защо искам да го направя- в момента седалката ми е в хоризонтално положение, даже и леко наведена напред. Това ми е малко неудобно, даже и не много практично. А от колчето вече няма накъде да накланям назад. Моля за съвет!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот GOА1 » Съб Май 14, 2005 6:28 pm

Ако не я лашкаш напред назад надолу нагоре кривни шейната в желаната посока :)

или събирай парички за ново шот мое стане ма мое и не стане, демек се е строшИло после
GOА1

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Съб Май 14, 2005 6:39 pm

[b]@GOA[/b] Точно затова искам да я разглобя. За да изправя шейната (тя вече си е крива). Както казах, на място върху байка не става. С преместване напред или назад на седалката също не се решава проблема.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот mih » Нед Май 15, 2005 2:03 pm

наскоро и аз имах същия проблем, но разглобяване на седалката не знам как може да стане, аз поне не успях с мойта (някво ОЕМ-ско Velo)...
при мен релсите не бяха много криви и се справих по следния начин: отвих болта, който пристяга седалката към колчето, дотолкова, че да вкарам изкривената част от релсите между двете "челюсти"(?как се наричат?) на колчето и ги използвах като менгеме, натягайки лека-полека болта докато не се изправиха съвсем.
това, разбира се, е временно решение, тъй като след като веднъж са кривени, най-вероятно пак ще се изкривят, че и по-лесно...
решението е нова седалка с хубави титанови или CrMo релси
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Ozzie » Нед Май 15, 2005 5:47 pm

[b]@mih[/b] Така и направих по рано днес. Мисля, че си реших проблема донякъде. Видимо седалката е наклонена с около 4-5 градуса назад, но не смея да натягам много. Колчето не е няк'ва марка. Всичко е алумин, дори и гайката. Стоманен е само болта, а имам лош опит от миналата година от подобно стягане. Както си стягах... и в един момент гайката остана без резба...:(!:
Иначе да се върна на темата. След като се почовърках със седалката, стигнах до извод, че няма разумно решение как да се извади релсата, след това със :smash: и после пак да се сложи на мястото си. Това е. 10х на всички който бяха с мен! :)
Аватар
Ozzie

Мнениеот chrome » Нед Май 15, 2005 6:08 pm

има решение на проблема с ваденето/вкарването на релсите от седлото, стигнахме до него когато преди
време на едно доста скъпичко колело което бяхме сглобявали в магазина, пича като доиде да си го взима го пробва, подкара го на задна гума, след което го изтърва и релсата се измъкна, идеята на метода е следната, трябват ти един или два оптегача, продават се в магазини за крепежни елементи, въже, и две опори, ние използвахме гредите на врата за минифутбол, та идеята е следната, завързваш по едно въже на всяка от опорите, на краищата на въжето закачаш оптегачите, а тях закачаш за седлото, след това въртиш оптегачите докато седлото се отвори и освободи релсите, монтирането става по същият начин, но усилията си заслужават за по-качествени седла, твоито наи-лесно ще стане да се опъне на ръка, или с някакъв лост, или ново.
Just Be!
chrome

Рейтинг: 2000

Назад към Архив