При цялото ми уважение, последното наистина е доста важно, защото има случаи в които излизайки булеварда пред блока ми е практически сух, а в центъра има локви по над 20см дълбочина, да не говорим за течащия таван на тунела през който ежедневно минавам, там с години всесезонно си е наводнено почти цялото платно и винаги има честитка по панталоните, колкото и бавно да минеш.did написа:Предлагам скоро да се организира велошествие в някой слънчев ден, в което "колоездачите" да протестират срещу дъжда и лошото отводняване на пътищата.

, колелото си
, колелото си  .
.
marsa написа:При цялото ми уважение, последното наистина е доста важно, защото има случаи в които излизайки булеварда пред блока ми е практически сух, а в центъра има локви по над 20см дълбочина, да не говорим за течащия таван на тунела през който ежедневно минавам, там с години всесезонно си е наводнено почти цялото платно и винаги има честитка по панталоните, колкото и бавно да минеш.did написа:Предлагам скоро да се организира велошествие в някой слънчев ден, в което "колоездачите" да протестират срещу дъжда и лошото отводняване на пътищата.
Това в реда на офтопика, разбира се, малко да си порева и аз

THEZOGGO написа:http://www.facebook.com/event.php?eid=120429154651896&ref=mf
Аха и знаете ли защо се отменя събитието, защото явно някакви разглезени "велосипедисти" ще се намокрят малко или нямат калници...
Нямам думи...

silvertm написа:Ролята на тази ежегодна проява е демонстрация на велосипедизма като начин на придвижване в градска среда, а в това време малко трудно ще се представят предимствата на велосипеда като транспортно средство. По-скоро обратното.
silvertm написа:Повечето хора са имитатори по нагласа и на много от тях би им се приискало да покарат велосипед в града при вида на множеството велосипедисти. Сигурен съм, че у повечето хора велосипедът буди много приятни емоции, но просто им трябва пример за подражание, тригер един вид, за да започнат да карат и те колело - първо в парка на разходка, а после и другаде из града.
silvertm написа:Така че аз лично бих се зарадвал много повече на изключително разнородна група от каращи колело хора на това мероприятие, отколкото на няколко добре екипирани и подготвени за всякакви условия заклети велосипедисти. Всъщност на вторите се радвам повече в планината

Велошествието под наслов "Официални с колело" ще се състои на 29.05.2010г. Скъпи приятели на Screambikes.eu,
Поради лошото време велошествието под наслов "Официални с колело" ще се състои на 29.05.2010г. Надавяме се тогава слънцето да ни се усмихне и да се съберат още повече хора, отколкото са смятали да дойдат днес. До тогава може да следите новините в сайта на велосипедната онлайн медия "Probike", намираща се на интернет адрес http://www.probike-bg.com.
От екипа на Screambikes.eu

Alpina написа:Пффф - глупости...
THEZOGGO написа:@thunderl
Единственото за което специално се ядосах на Велоеволюция е изпратеното съобщение в отвратителния фейсбук, като съобщението беше изпратено в 16:33 ч , при положение че шествието започва в 17:30. Абсолюто несериозна работа. Цял ден времето беше такова...
Можеха да пуснат съобщение по-рано, освен това можеха да пуснат съобщение и тук в темата. А не да разбираме от фейсбук и т.н.
Междудругото ако не бях рефрешнал темата точно преди да излезна нямаше да знам за промяната и то благодарение на BurNiNg_IcE който много съобразително бе споделил информацията в темата.

))
))
daniela.stoycheva написа:THEZOGGO написа:@thunderl
Единственото за което специално се ядосах на Велоеволюция е изпратеното съобщение в отвратителния фейсбук, като съобщението беше изпратено в 16:33 ч , при положение че шествието започва в 17:30. Абсолюто несериозна работа. Цял ден времето беше такова...
Можеха да пуснат съобщение по-рано, освен това можеха да пуснат съобщение и тук в темата. А не да разбираме от фейсбук и т.н.
Междудругото ако не бях рефрешнал темата точно преди да излезна нямаше да знам за промяната и то благодарение на BurNiNg_IcE който много съобразително бе споделил информацията в темата.
Просто в последните 1-2 седмици преваляваше за кратко следобед и след това се изясняваше и изсъхваше. Не знаете как стояхме пред паметника на съветската армия и се молехме до последно дъжда да спре, а той не спираше и не спираше. Затова и изпратихме съобщението толкова късно. Това е.
А на мнението, че официалните гости са се отказали - не, не е така. Ние взехме решението (правилно или не) за отлагане на събитието и веднага информирахме всички, вкл. и официалните гости.
Както вече казахме, извиняваме се че се случи така. Дано да се видим след 2 седмици и дано времето бъде благосклонно!
Поздрави!

hitar_potter написа:Такива неща не се правят 30 минути преди мероприятието. За следващия път да знаете.. Или го отменяте предишния ден, или просто се състои...

did написа:Няма какво да се лъжем - това е PR-акция, в която е важно да има камери и шоу.
 добре, че вече имам очила и ме бОли, че дрехите и обувките ми ще станат на гъз. А да и малко калници съм насложил
 добре, че вече имам очила и ме бОли, че дрехите и обувките ми ще станат на гъз. А да и малко калници съм насложил  

LyuboKolev написа: Според мен много по- убедително ще е ако се разберем 2- 3 пъти да се съберем сутрин в 7,00 и да направим обиколка по предварително избран маршрут и после кой от къде е. Ще се спазват светофарите, ще се движим в нишка, а не на тумба и всички ще видят нашата организация и толерантност. Надявам се повече съфорумници да дадат мнение по въпроса. Идеята е да се впишем максимално в ежедневието на хората които пътуват с коли и транспорт, а не да им се пречи. Кво ни пречи да го направим, нали всички сме отворковци?
Поздрав

Подкрепям идеята, можеби трябва да си направим отделна тема за нея даже.
 Подкрепям идеята, можеби трябва да си направим отделна тема за нея даже.
daniela.stoycheva написа:Това, което мислите да правите, вече се прави, само дето не е сутрин, а вечер (Critical Mass). Правим го всеки последен петък от месеца в 18.30 ч. на езерото Ариана. За справки http://criticalmasssofia.blogspot.com/
Не че пречи да се прави и сутринта де... Но доколкото разбирам, идеята ви е същата.

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта