Scott Voltage fr 20 vs Kona Stinky

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott Voltage fr 20 vs Kona Stinky

Мнениеот red_bull » Пон Май 17, 2010 3:13 pm

Здравейте :wavey:
Един приятел разполага с 3600-3800лв и мисли да ги похарчи за колело и се чуди между двата горепосочени модели !Чувал съм че Стинкито чупи лесно предницата и се чудя дали КОНА са оправили този проблем !Ще се кара FR и DH !
Благодаря ! :beer: :agree: :beer: :agree:
Don't call me trash until you've slept in my trailer
Аватар
red_bull

Рейтинг: 1120

Re: Scott Voltage fr 20 vs Kona Stinky

Мнениеот PiCoZzZeN » Пон Май 17, 2010 5:33 pm

Значи грешно си чул за Стинкито , въобще не се чупи лесно ... :nono: Това че в нета има снимки на изкъртени стинкита не значи че това е кекава рамка , да си чул някой в България да е счупил Кона ? (Ок само 1 е случай) Също и е от значение дали ще преобладава ДХ-а или ФР-а ... честно да ти кажа бих препоръчал Кона-та , защото рамката е здрава , не толкова тежка и маневрена ... Не че Скот-а е зле но това си е ФР колело , а щом споменаваш ДХ значи правилния избор според мен е Стинкито ! Успех с избора ! :beer: :agree:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот Jumpup » Пон Май 17, 2010 6:29 pm

Скота - ако не го купиш аз ще го взема на есен с песен. :eyebrow: Ето ти теми за него viewtopic.php?f=3&t=56629 viewtopic.php?f=26&t=70832&start=0&hilit=Scott+Voltage+FR
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот mil4o3 » Пон Май 17, 2010 7:44 pm

PiCoZzZeN написа:Значи грешно си чул за Стинкито , въобще не се чупи лесно ... :nono: Това че в нета има снимки на изкъртени стинкита не значи че това е кекава рамка , да си чул някой в България да е счупил Кона ? (Ок само 1 е случай) Също и е от значение дали ще преобладава ДХ-а или ФР-а ... честно да ти кажа бих препоръчал Кона-та , защото рамката е здрава , не толкова тежка и маневрена ... Не че Скот-а е зле но това си е ФР колело , а щом споменаваш ДХ значи правилния избор според мен е Стинкито ! Успех с избора ! :beer: :agree:

Впрочем (PiCoZzZeN) не си прав така да се нахвъраляш върху scott-a не ,че имам нещо против KONA-та ,но в България има KONA и то не каква ,а Stab Deluxe (която мисля ,че е по здрава от stinky-to с откъртено чело на сопот (където не можах да отида :bawling: ) . Аз лично подкрепям scott-a с две ръце :agree: ,защото много повече ми харесва като марка ,геометрия , ЦВЯТ и можеби работа на рамката . :beer:

Успех с избора :beer: .
Последна промяна mil4o3 на Пон Май 17, 2010 8:03 pm, променена общо 1 път
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот damn_good » Пон Май 17, 2010 8:00 pm

mil4o3 написа:
PiCoZzZeN написа:Значи грешно си чул за Стинкито , въобще не се чупи лесно ... :nono: Това че в нета има снимки на изкъртени стинкита не значи че това е кекава рамка , да си чул някой в България да е счупил Кона ? (Ок само 1 е случай) Също и е от значение дали ще преобладава ДХ-а или ФР-а ... честно да ти кажа бих препоръчал Кона-та , защото рамката е здрава , не толкова тежка и маневрена ... Не че Скот-а е зле но това си е ФР колело , а щом споменаваш ДХ значи правилния избор според мен е Стинкито ! Успех с избора ! :beer: :agree:

Впрочем (PiCoZzZeN) не си праф така да се нахвъраляш върху scott-a не ,че имам нещо протиф KONA-та ,но в България има KONA и то не каква ,а Stab Deluxe (която мисля ,че е по здрава от stinky-to с откъртено чело на сопот (където не можах да отида :bawling: ) . Аз лично подкрепям scott-a с две ръце :agree: ,защото много повече ми харесва като марка ,геометрия , ЦВЯТ и можеби работа на рамката . :beer:

Малко са хората в България, които ще имат проблем със здравината на Кона-та. Кона като име в бранша се е доказала, със своите добре изработени и надеждни рамки. Това, че някоя Кона се е сцепила на Сопот, по никакъв начин не може да бъде общ знаменател за всички други рамки на Кона. Другото, което съм ти подчертал в поста ти е, как може да говориш за работа на рамка като в България едва ли има повече от 5 бройки (не съм сигурен дали има и толкова продадени) и едва ли си пробвал (прощавай ако греша).

По никакъв начин НЕ отричам скота като производител, но лично аз бих предпочел Стинки-то. Не съм пробвал волтидж-а, но съм карал Стинки и доста ми допадна :beer:

:offtopic:
Отново поста ти е пълен с грешки, но този път не съм се занимавал да ти ги маркирам в червено всичките
damn_good

Рейтинг: 1197

Мнениеот vegeta350 » Пон Май 17, 2010 8:11 pm

mil4o3 написа:
Впрочем (PiCoZzZeN) не си праф така да се нахвъраляш върху scott-a не ,че имам нещо протиф KONA-та ,но в България има KONA и то не каква ,а Stab Deluxe (която мисля ,че е по здрава от stinky-to с откъртено чело на сопот (където не можах да отида :bawling: )

дам... много се говореше за тази рамка, КОЯТО всъщност е от 2008 и имам спомени, че точно стаб 2008 година имаха фабричен дефект..
Стинки ли ще е, Стаб ли ще е , интенс951,демота, ако се блъскат в дърветата или малтретират по друг начин няма как да издържат много време !
Аз бих ти препоръчал voltage,защото има регулируем чейнстей както и огромен избор от големина на шокове => ако смениш стиловете на каране след някоя година няма да ти се наложи да взимаш ново колело, а само шок и вилка.
Дано съм помогнал поне малко и проверявай старите теми - има доста написано за стинки и voltage :]

не съм карал нито едно от рамките,надявам се да не съм ядосал никого с моята неопитност . :beer:
ODD CREW n1
Аватар
vegeta350

Рейтинг: 1215

Мнениеот sale » Вто Май 18, 2010 12:11 pm

Според мен скота е по здрав , по хубав , по нов , по хубаво работи , бе всичко му е по хубаво според мен , но искам да иточня че скота че работи по добре от стинкито на DH. То и Стинкито не е за ДХ но ... Това което каза ( PicoZzZen) не вярно , аз съм доволен собствиник на скот гамблер , и немога да го сравня с тези кони , но това си е мое мнение.
10 + -а за скот-а :beer: :beer:
Аватар
sale

Рейтинг: 979

Мнениеот SeSSion » Вто Май 18, 2010 1:05 pm

sale написа:Според мен скота е по здрав , по хубав , по нов , по хубаво работи , бе всичко му е по хубаво според мен , но искам да иточня че скота че работи по добре от стинкито на DH. То и Стинкито не е за ДХ но ... Това което каза ( PicoZzZen) не вярно , аз съм доволен собствиник на скот гамблер , и немога да го сравня с тези кони , но това си е мое мнение.
10 + -а за скот-а :beer: :beer:

:offtopic: Говорим за скот волтаж ФР, а не за гамблер. И кога си карал такъв скот, че да знаеш окачването му дали работи добре?
Иначе и според мен скота, защото както казаха по- горе може да му се регулира chainstay- a и можеш да му слагаш различни по размер шокове.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Май 18, 2010 6:56 pm

Къде споменах нещо лошо за Scott-a? :confused:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот sale » Вто Май 18, 2010 8:01 pm

Вие , неможете да ме разберете . КАЗАХ КАКВО МИЛСЯ ЗА СКОТО , просто казвам какво впечатление имам :beer: ,
Аватар
sale

Мнениеот sale » Вто Май 18, 2010 8:03 pm

Константите , имам предвид , не че казваш правилно за коната . Коната и тя като ското е за ФР :beer:
Аватар
sale

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Май 19, 2010 10:57 am

sale написа:Вие , неможете да ме разберете . КАЗАХ КАКВО МИЛСЯ ЗА СКОТО , просто казвам какво впечатление имам :beer: ,

:offtopic: Ами да аз ти казвам, че впечатления можеш да имаш от нещо когато си го пробвал не когато си го видял на картинка.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот sale » Сря Май 19, 2010 12:18 pm

Но проблема е такав , че и двете рамки съм ги карал :offtopic:
Аватар
sale

Мнениеот DTD » Чет Май 20, 2010 5:55 pm

sale, оправи си правописа малко, лошо ми става като ти гледам мненията. :offtopic:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот flair » Съб Май 29, 2010 9:03 pm

Тези скотове не са много тествани май са нови моделчета и незная дали се чупат лесно :dontknow: .
ИзображениеЯки каки аз набирам, после вкъщи ги прибирам, алкохола абсорбирам..целия дайте гоИзображение
Аватар
flair

Рейтинг: 1230

Мнениеот kfx450r » Съб Май 29, 2010 10:07 pm

Не знам защо сте толко скептични към скота, за 2-та дни откакто го имам съм доста доволен, карах и малко дърт. Като цяло, рамката е много удобна! Нямах възможност да го пробвам на short travel, но пак останах доста впечатлен ! Ако някой има въпроси относно колелото, може спокойно да ме пита !
http://evropeiski-programi.com
http://bikeacademybg.org Академия за планинско колоездене
kfx450r

Рейтинг: 1243

Мнениеот flair » Съб Май 29, 2010 11:05 pm

Бат Марто нямам нищо против скота супер е :beer:
ИзображениеЯки каки аз набирам, после вкъщи ги прибирам, алкохола абсорбирам..целия дайте гоИзображение
Аватар
flair

Рейтинг: 1230

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд