Проблем с шлица

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с шлица

Мнениеот blacksoul » Вто Май 18, 2010 10:36 am

Здравейте много ще сьм ви благодарен ако някой ми помогне от известно време шлицьт ми задьржа като спра да варта педалите и не мога да разбера от какво е :dontknow: главината ми е http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=274
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
Аватар
blacksoul

Рейтинг: 1155

Re: Проблем с шлица

Мнениеот Schizophrenia » Вто Май 18, 2010 10:40 am

Ами плаче за нова.Или ако можеш я отвори и почисти оправи ако са разместени кученцата и пробвай пак. :)
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот blacksoul » Вто Май 18, 2010 10:55 am

Schizophrenia написа:Ами плаче за нова.Или ако можеш я отвори и почисти оправи ако са разместени кученцата и пробвай пак. :)

Еми аз я почиствам работи няколко дена докато не се замраси и пак започва да задьржа.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
Аватар
blacksoul

Мнениеот Schizophrenia » Вто Май 18, 2010 11:29 am

Еми щом постоянно я чистиш...нещо се е поразвалила отвътре.Да ти кажа нормално е за тази главина.Яка и е черупката,но шлица хич не е.Така,че ако зимаш пак Формула посъбери и вземи от 80 лева дето е. :agree: :beer:
Аватар
Schizophrenia

Мнениеот blacksoul » Вто Май 18, 2010 12:03 pm

Schizophrenia написа:Еми щом постоянно я чистиш...нещо се е поразвалила отвътре.Да ти кажа нормално е за тази главина.Яка и е черупката,но шлица хич не е.Така,че ако зимаш пак Формула посъбери и вземи от 80 лева дето е. :agree: :beer:

Еми ще вида какво ще стане защото от един сервиз ми бяха казали че можело да се управи и за това реших да пусна тази тема да вида дали ще мога аз да си го управя :D
Аватар
blacksoul

Мнениеот did » Вто Май 18, 2010 12:53 pm

blacksoul написа:Еми ще вида какво ще стане защото от един сервиз ми бяха казали че можело да се управи и за това реших да пусна тази тема да вида дали ще мога аз да си го управя :D

Няма да можеш да си го управиш сам, та или отивай в сервиза, или хвърляй главината.

По принцип може да се оправи, но не е работа за човек, който даже не знае кое как се казва и не умее да пита грамотно. Даже и някой да ти обясни какво да правиш, след като не си наясно с терминологията, нямаш никакъв шанс да отвориш сам свободно движение и да го затвориш правилно смазано и настроено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот SeSSion » Вто Май 18, 2010 12:58 pm

Schizophrenia написа:Еми щом постоянно я чистиш...нещо се е поразвалила отвътре.Да ти кажа нормално е за тази главина.Яка и е черупката,но шлица хич не е.Така,че ако зимаш пак Формула посъбери и вземи от 80 лева дето е. :agree: :beer:

Всъщност не е нормално за тази главина. Карам я сигурно вече година и нищо и няма, а не я карам само в града.
SeSSion

Мнениеот did » Вто Май 18, 2010 1:12 pm

Добре, съгласи ме. А сега би ли обаснил, как точно извършваш тази процедура:
blacksoul написа:Еми аз я почиствам работи няколко дена докато не се замраси и пак започва да задьржа.

Къде точно почистваш и с какво смазваш?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 18, 2010 1:24 pm

Ти като си голям разбирател недеи обижда другите хора без да знаиш какво могат. Имам проблем с главината и за това си тьрся с кои да се посаветвам а не да се заяждам.

Имаш проблем с другата главина,тая върху раменете.
Погледани как си описал проблема,технически и граматически..и тогава казвай,че се заяждат с теб.
Явно неможеш ти да си го Управиш,щом смазваш и чистиш през няколко дни......Закарай се в СЕРВИЗ ,не се мъчи.
Разбирател.....нова дума си имаме вече..... :rofl:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот blacksoul » Вто Май 18, 2010 1:30 pm

did написа:Добре, съгласи ме. А сега би ли обаснил, как точно извършваш тази процедура:
blacksoul написа:Еми аз я почиствам работи няколко дена докато не се замраси и пак започва да задьржа.

Спирам да ви отговарям. Разбрах че никои няма да ми помогне. ;]
Аватар
blacksoul

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 18, 2010 1:37 pm

blacksoul написа:
did написа:Добре, съгласи ме. А сега би ли обаснил, как точно извършваш тази процедура:

Нямаш техническите познания за ремонт на главината,не се засягай ама е така.....
По-добър от съвета да отидеш в сервиз няма.....така ще си спестиш писане тук,нерви за разглобяване/сглобяване...и т.н .
Успех
П.П. Немога да разбера защо всички мислят че се заяждат с тях???? :smokin:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот blacksoul » Вто Май 18, 2010 1:42 pm

kapitanblood написа:
blacksoul написа:

Нямаш техническите познания за ремонт на главината,не се засягай ама е така.....
По-добър от съвета да отидеш в сервиз няма.....така ще си спестиш писане тук,нерви за разглобяване/сглобяване...и т.н .
Успех
П.П. Немога да разбера защо всички мислят че се заяждат с тях???? :smokin:

Знам че нямам точно за това пуснах темата.
Аватар
blacksoul

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 18, 2010 1:46 pm

Тогава,обясни какво точно правиш,с какво смазваш,че се получава така :banghead:
Виж колко е лесно.. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот blacksoul » Вто Май 18, 2010 1:52 pm

kapitanblood написа:Тогава,обясни какво точно правиш,с какво смазваш,че се получава така :banghead:

Няма смисал от главоболия. :) Ще отида в сервиз да ми го управят. :agree:
Аватар
blacksoul

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 18, 2010 1:59 pm

blacksoul написа:
kapitanblood написа:Тогава,обясни какво точно правиш,с какво смазваш,че се получава така :banghead:

Няма смисал от главоболия. :) Ще отида в сервиз да ми го управят. :agree:

На истина няма смисъл,отиди в сервиз да ти я оправят ..... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Schizophrenia » Вто Май 18, 2010 10:51 pm

SeSSion написа:

Всъщност не е нормално за тази главина. Карам я сигурно вече година и нищо и няма, а не я карам само в града.

Не го казвам просто ей така за спорта :D шлица на тази главина е лош лед известно време. ;) Не за година,но за повече време каране почва да прескача.
Аватар
Schizophrenia

Мнениеот Бляд » Сря Май 19, 2010 7:23 pm

blacksoul написа:от известно време шлицьт ми задьржа като спра да варта педалите и не мога да разбера от какво е

Schizophrenia написа:шлица на тази главина е лош лед известно време. ;)

Извинете за :offtopic: -а, ама вярно ли шлица прескача? Да не става въпрос за тресчотката или ,както е май модерно да му се вика, Freewheel-a? :dontknow:
Аватар
Бляд

Рейтинг: 1267

Мнениеот did » Сря Май 19, 2010 7:42 pm

Не се задълбочавай. Половината термини в тая тема са омотани, даже не е ясно какви точно проблеми има автора на темата, щото не може да ги обясни.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Веломеханик