Jucy 5 с диск шимано

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Jucy 5 с диск шимано

Мнениеот n3k01 » Пон Май 17, 2010 8:20 pm

Здравйте.
Карам си Джуситата вече 3та година и се си викам че е време да ги сменя, но и тази година няма да имам пари да го направя.Както и да е след като направих сметките излиза че мога да си позволя 2 диска от тези http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=756 но не точно на тая цена :D .Рових се и видях какви ли не комбинации- дискове спирачки.Та по същество, карам с дискове G2 от пред оригинален, вече определено е за смяна, а от зад копие на същия диск(спира си добре,но ми се промъкват някакви мисли свързани с моето здраве).
Моят въпрос към вас драги съфорумци е дали някой е карал с такава комбинация и ако да ,дали има разлика в спирачната сила и дали ще загряват по-лесно дисковете?И ако има разлика от какво произтича тя, също ще ми е интересно да разбера,т.е. какви са критериите за дискове за тези спирачки?
n3k01

Рейтинг: 1252

Re: Jucy 5 с диск шимано

Мнениеот biker-kj » Пон Май 17, 2010 11:18 pm

Лично аз не съм пробвал Авид с Шимански диск ,но доста хора се оплакват ,че в такава комбинация не спирали добре! ;)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот FUNN » Вто Май 18, 2010 9:39 pm

Един приятел точно това реши да направи, тъй като нямаше достатъчно пари за да си смени каплата, бе принуден да сложи диск Center Lock. Неговата комбинация е Avid BB5 с обикновен диск на Шимано-Center Lock. Спирачката НЕ спира, както и самият той твърди. За загряване не съм наблюдавал много, но определено не е от най-незагряващите дискове.
Отзад карам със същия диск, който си посочил и съм с резинови накладки и чесно казано загрява. Преди да сменя накладките карах с метални, но докато почиствах спирачката без да искам ги омазних и така.. При металните накладки нагряването при мен беше много по-малко от колкото с резинови.
От наблюденията ми досега не ти препоръчвам да комбинираш juicy с шиманси диск. По добре се помъчи да спестиш още някой лев и си вземи авидски дискове.
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
FUNN

Рейтинг: 1327

Мнениеот shaady » Вто Май 18, 2010 9:52 pm

biker-kj написа:Лично аз не съм пробвал Авид с Шимански диск ,но доста хора се оплакват ,че в такава комбинация не спирали добре! ;)

Аз временно карах Code 5 със стария шимано сейнт ротор, и спирачката спираше повече отколкото със сегашния ротор (Avid G3), може би това се дължи на по-голямата триеща се повърхност.
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот mil4o3 » Вто Май 18, 2010 10:27 pm

може би това се дължи на по-голямата триеща се повърхност. [/quote]

А ето това и мен ме мъчи 3 нощи вече . Та какво ще кажете за моята комбинация AVID CODE с ето такъф диск http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=34063 :beer:

И да не съм :offtopic: . Един приятел имаше шимано br-475 ,и оригиналния си диск на тази шиманската си ос ,и му се наложи да го смени с тектро диск на 6 болта . Е повярвайте ми няма такава помия . Спираше с помоща на двете ръце , а загряването си беше постояно на лице. А килата не му бяха доста тогава тежеше 40-45 кила.

Успех с избора. :beer:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот n3k01 » Сря Май 19, 2010 7:17 am

shaady написа:
biker-kj написа:Лично аз не съм пробвал Авид с Шимански диск ,но доста хора се оплакват ,че в такава комбинация не спирали добре! ;)

Аз временно карах Code 5 със стария шимано сейнт ротор, и спирачката спираше повече отколкото със сегашния ротор (Avid G3), може би това се дължи на по-голямата триеща се повърхност.

Ами shaady гледах го диска на светеца и този който аз съм показал и не виждам голяма разлика нито в парите нито в площа за триене ,ти какво ще кажеш?Но като цяло за сега 2 мнения който мога да им се доверя и едното е за другото е против,хммм....
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот biker-kj » Сря Май 19, 2010 7:44 am

mil4o3 написа:може би това се дължи на по-голямата триеща се повърхност.

А ето това и мен ме мъчи 3 нощи вече . Та какво ще кажете за моята комбинация AVID CODE с ето такъф диск http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=34063 :beer:

И да не съм :offtopic: . Един приятел имаше шимано br-475 ,и оригиналния си диск на тази шиманската си ос ,и му се наложи да го смени с тектро диск на 6 болта . Е повярвайте ми няма такава помия . Спираше с помоща на двете ръце , а загряването си беше постояно на лице. А килата не му бяха доста тогава тежеше 40-45 кила.

Успех с избора. :beer:[/quote]
Mil4o няма да имаш проблеми с тази комбинация ,само имай предвид ,че диска ''яде'' доста бързо накладките! :peace:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот mil4o3 » Сря Май 19, 2010 8:01 am

Аха ясно благодаря ти (biker-kj). Ще ти се доверя и на теб , а колкото до накладките точно затова мисля да купя на KOOL STOP защото чух ,че били с доста повече метални примеси ,отколкото тези оригиналните :beer:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот Stancho » Сря Май 19, 2010 9:28 pm

Аз карам спирачки Juicy 3 с http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=39007 и съм доста доволен. Дисковете се представят много добре и на ниво и определено нямат същия проблем със загряването на предшествениците си. Единствено се иска малка модификация на дръжките на накладките, за да не закачат паяка. :D
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот veskoz » Чет Май 20, 2010 8:27 am

Имайте едно на ум, че повечето ротори на Шимано са за употреба с органични накладки (Resin), а Juicyтата са с метални. Не е проблем да се използват, но се съкращава експоатационния период на диска..., въпреки че не съм виждал износен диск до сега.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Чет Май 20, 2010 2:45 pm

По - скъпите и по - качествени дискове на Шимано са направени и за двата вида накладки. Все пак Saint спирачките са с метални накладки, а органични използват предимно механиките на Шимано като клас Acera.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот veskoz » Чет Май 20, 2010 2:49 pm

veskoz написа:...повечето ротори на Шимано...

...дори Deore.

@Stancho - Естествено, че в високия клас ще са метлни... понякога трябва да работят на доста горещо и мокро :rofl:

п.п. Карал съм органички 5 години - невър евър!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд