Избор на детско колело.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на детско колело.

Мнениеот tonimoni » Вто Май 18, 2010 12:25 pm

Моля да ми помогнете в избора на колело за синът ми. Той е почти на 8 години и е висок 130 см . Колебая се между Drag Tomahawk SF 24"http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=4&pid=22и
Drag Hacker 24" SThttp://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=4&pid=11.До сега не е карал колело и не знам с кое от двете ще му е по лесно да се научи.Аз нищо не разбирам от велосипеди и ще съм много благодарна за всеки съвет или мнение. :)
tonimoni

Рейтинг: 1200

Re: Избор на детско колело.

Мнениеот did » Вто Май 18, 2010 12:48 pm

Щом си се закиризил по 24-ките, фърли едно очо и на това: http://www.ferrini-bikes.it/scheda.asp? ... ,0,01.html

Би трябвало при Спринтаджиите да го има.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот рс » Вто Май 18, 2010 1:02 pm

За дете ще е по-удобно и здравословно да ползва 20" капли. Вчера гледах разни китайски железа по 104 лв без скорости, и по 175 със. Без скорости и без мека вилка е по-добре, докато не имате ресурса от 500-1000 лв за колело с функциониращи скорости и вилка.
За да се научи да кара, много удачно е да му се намери, купи или направи хубава тротинетка - с хубави капли с нормални гуми и подходящо голяма (това изключва онези сгъваемите от възможностите).
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот tonimoni » Вто Май 18, 2010 9:09 pm

Благодаря за отговорите.did проверих в няколко магазина но нямаха от този модел, и в интернет магазините го няма,следователно отпада. :crap:
рс предупредих че нищо не разбирам от велосипеди :blush: ,до колкото разбрах искаш да ми кажеш че е по добре да му купя някои китайски боклук
и че с него ще му е по лесно да се научи да кара. Честно казано не разбирам.Не разбирам и какво имаш в предвид под "купи или направи хубава тротинетка".Не мога да я направя така че ако имаш нещо конкретно в предвид може да споделиш.За тези модели за които
питам размера е напълно подходящ ,пробвахме ги и краката му стигат съвсем нормално до земята като седне.Той държи на скоростите ,така че реално се чудя дали е по добре да е с алуминиева рамка т.е. по леко или стоманена и дали ще му е по добре с амортисьори или без. :dontknow: :)
tonimoni

Мнениеот did » Вто Май 18, 2010 9:17 pm

Забрави за амортисьорите! И да ги има, те при децата не работят - само тежат и скърцат.

Гледай колелото да е леко!!!

Феринитата би трябвало да ги има в шоурума на Спринт в Пловдив, но не съм сигурен, пък и никога не съм ги виждал наживо. Просто тази 24-ка ми направи добро впечатление като геометрия. Има и подобна рамка с 20-инчови колела.

Спринт имат и собствени алуминиеви рамки овърсайз за 24-инчови колела (дъщеря ми кара такава рамка), но... не са ги публикували нито в сайта си, нито в електронните магазини. :dontknow:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот zpaz » Вто Май 18, 2010 11:05 pm

Скоро шефката ми реши да купува велосипед на 6 годишният си син /висок е за възрастта си/. Аз като лоялен работник :D се разтърсих из нета и се спрях на един алуминиев модел на Спринт ,но се оказа че от 6 месеца го нямат наличен/ хет-трик бой/. Та понеже и тя кара колело градско и искаше неща прилично цена-качество се спрях на този модел-
http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... 24aa9acc9a.
Да си призная не се бях сблъсквал до сега с тази фирма , но велосипеда отговаряше на нашите изисквания- да е лек/алуминиева рамка/, да е 24 цола , но с ниска рамка за да става за 6 годишен/около 125 см/, да е с алуминиеви спирачки и лостчета и да е що годе красив. Колелото дойде за един ден с куриер и си е екстра/без вилката която е дърво/.Ако те устройва ката цена , мисля че е добър избор.
П.С. детето можеше да кара колело вече без помощни и въпреки че трудно стъпваше на земята с тази 24 инчова рамка , го подкара за 2 дни :agree:
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот tonimoni » Сря Май 19, 2010 8:10 am

zpaz благодаря за споделения опит :) . Днес ще огледам по магазините за това колело.
Искам да попитам тези два модела на Драг които съм харесала изобщо ли не стават и ако е така защо? :dontknow: :praying:
Малкия ще кара колелото пред блока и в парка,със сигурност няма да кара по други терени.
tonimoni

Мнениеот DRAG_ » Сря Май 19, 2010 9:45 am

Ако няма да кара по каманак и тъй нататък...Общо взето драга е по хубав(поне аз така знам)И двете (RALEIGH-а и Драга) изглеждат що годе хубави.Вилките и на двете за дръвчета,на една цена са горе доло плюс-минус някой лев...От тук нататък решавате вие.Упех с избора на колело за малкия.
Аватар
DRAG_

Рейтинг: 1000

Мнениеот doodko » Пон Ное 21, 2011 4:08 pm

Тъй като по-старите теми касаят въпроса ми, но не съвсем, пиша и тук!
Търся колело за момченце на 3 години (на пролет ще е на около 3,5), ръст - около 105 см. Реално това ще му е първото истинско колело, тъй като до момента е "карал" само бебешка триколка - знаете колко колело е това, а и как се въртят педалите ако не се бута отзад Размер на рамката, марки, модели, магазини, препоръки - всичко примам и оценявам! Благодаря!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот mitaka12345 » Пон Ное 21, 2011 4:42 pm

предлагам ти да вземеш някои драг към 16 или 18 цола с помощни колела за цена трябва да споменеш за да се орентират
и другите които четат форума :D
mitaka12345

Рейтинг: 1000

Мнениеот doodko » Вто Ное 22, 2011 10:46 am

mitaka12345 написа:предлагам ти да вземеш някои драг към 16 или 18 цола с помощни колела за цена трябва да споменеш за да се орентират

Drag 16'' в момента е около 200 лева, което ми се струва малко множко (иначе откъм изработка и детайли колелото е доста добро, както може и да се очаква). Passati (български колела) - около 140, Sprint - около 170, Ferrini - около 250 лева и т.н. Говоря за 16'' ... :crazy: А през зимата очаквам намаления!
:beer:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот 5L » Вто Ное 22, 2011 12:18 pm

doodko написа:
mitaka12345 написа:предлагам ти да вземеш някои драг към 16 или 18 цола с помощни колела за цена трябва да споменеш за да се орентират

Drag 16'' в момента е около 200 лева, което ми се струва малко множко (иначе откъм изработка и детайли колелото е доста добро, както може и да се очаква). Passati (български колела) - около 140, Sprint - около 170, Ferrini - около 250 лева и т.н. Говоря за 16'' ... :crazy: А през зимата очаквам намаления!
:beer:

Скоро ми предстои подобна покупка и смятам да купя колело на старо-може от някой форум, но най-вероятно ще взема от съботно-неделния пазар на стадион "Юнак". Във всички случаи смятам да се вместя в бюджет от около 100лв. Освен това ще взема каска и протектори за колена/лакти.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Назад към Общ форум