Свестен мъжки чадър normalsize?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Свестен мъжки чадър normalsize?

Мнениеот novice » Вто Май 18, 2010 1:05 pm

Здравейте! Покрай дъждовния месец на абитуриентите и аз се сдобих с един "проблем". :D
Чудя се от къде да купя сносен, здрав, мъжки, автоматичен чадър, който да е с диаметър около и над 100см и да няма шип на върха, а да се прибира мъжка в чанта или куфарче? В София или не влизам в правилните магазини, или е залято навсякъде с боклуци, които се продават на едро в онлайн магазини по 10лв. и после се препродават за 40+ в мрежата на дребно из града.
Миналата година от магазина за куфари на samsonite на Графа, взех някакъв автоматичен за 49, уж здрав и хубав, а 12 месеца по-късно механизмът на дръжката за отварянето му сдаде багажа и при опит да го поправя се оказа, че е направен така, че скапе ли се, да хвърчи в коша. Препоръчайте нещо сносно и не на космически цени все пак! Благодаря в аванс!

ПС:Сега в същия магазин се продават боклуци със същия дизайн на отваряне, същияу механизъм, но с видимо по-ниско качество(даже продавачът си го признава) за 19лв. и няма пак да повтарям грешката, да купя такъв!

ПС1:Харесва ми този http://style.pop.bg/articul334.html, но в този сайт посмъртно не мога да се регистрирам. Под формата на регистрация или аз съм сляп, или наистина липсва бутон продължи... :D
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Re: Свестен мъжки чадър normalsize?

Мнениеот hrissim » Вто Май 18, 2010 1:49 pm

http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D1%87%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Верно и аз не можах да се регистрирам и под IE, Opera i Mozilla.
Въведох грешни юзър нейм и парола и в ляво се появиха още две наполовина видими бутончета - ако си поиграеш може и да се регистрираш
Ама как така ще ти искат ЕГН при регистрация - абе ЯуУево :bigeyes: Това е лична информация.
Че и скрипта е направен така, че проверява верността на ЕГН-то.. :crazy:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Мнениеот novice » Вто Май 18, 2010 1:58 pm

ОК, тези да кажем отпадат, ако не може да се излъжат с ЕГН-то, щото не са сертифицирани да искат такова инфо, но остава въпросът от къде в София може да се купи нещо сносно на добра цена? Щото ако боклуците се продават вече не на 3, а на 50лв., представям си ако има нещо качествено каква му е цената...
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот hop » Сря Май 19, 2010 2:35 am

Отиди в който и да е магазин на Арт-93 (фирмата с кожените колани, портмонета, ръкавици и т.н.) и си купи от техните тройносгъваеми, автоматични чадъри и няма да имаш грижи дълго време. Аз си купих моя от магазина в подлеза на Гурко и Левски преди вече почти 4 (!!!) години и до ден днешен си го ползвам със здраве винаги, когато вали, и зиме, и лете. Тогава струваше нещо 26 лева (сега не зная по колко са) и ме болеше сърцето като ги давах, а продавачката ме уверяваше, че "и да искаш, няма да можеш да го счупиш". Ако сега, след 4 години, трябва пак да си купувам, със сигурност ще си купя точно същия. Парите си заслужават, защото преди това колкото пъти ме хванеше дъжд, все нови чадъри си купувах - къде по 2,50, къде по 3 лв и все мокър си ходех. Тия, докато духне вятър и сдават багажа, ако въобще си успял преди това да ги отвориш... Сам си направи сметка кое ти е по-изгодно. :beer:
hop

Рейтинг: 1325

Мнениеот Ozzie » Сря Май 19, 2010 10:34 am

Като марка бих препоръчал "TOTES"
Само че не знам дали ги продават в България. Моя е на година и не дава признаци на кекавост. А автоматичното прибиране е готина екстричка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот CaXky » Сря Май 19, 2010 12:38 pm

отиваш в магазина за 1лв и си купуваш за 5лв чадър не за 50.Кои ща гледа мъжки ли е или не :dontknow: :dontknow:
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот novice » Сря Май 19, 2010 3:31 pm

Ами аз миналата година, когато търсех моя бивш боклук, влязох в 2 магазина на Арт93 и имаха само големи чадъри с шип най-отгоре и малки, сгъваеми, под 100см в диаметър. Затова не си взех от тях. Не знам преди 4г. какво са имали, но миналата нямаха големи, сгъваеми.
Аз искам да е голям, над 100см и да е сгъваем. В тази връзка, CaXky, ще ме извиняваш, питам сериозно за чадър, не за детска играчка със спици от станиол на едно подухване на вятъра живот! Не съм милиардер да купувам китайските еднодневки при всеки дъжд, а дори дане е при всеки, те са толкова малки в диаметър, че може би ще опазят сухо само малко дете - с тях вечно ходя с мокри обувки и панталони.

В краен случай, ако не намеря нищо сносно по магазините, ще поръчам Totes online. :agree:
Някъде продават ли се гарантирано чадъри Samsonite? Чел съм добри отзиви за тях, но се продават само онлайн и няма размери в разгънато състояние, там където се продават. Миналата година, като купувах моя даже ме преметнаха, че уж е Samsonite, без никъде по него да пише това, но се оказа гаден боклук, от тези, които се харчат под 10лв. на едро онлайн.

В тази връзка, да вметна малко оффтопик за китайското "качество" - от вносител знам, че жълтурите имат поне 5 вида качество. Коледните лампички, диодни или не, големи колкото иглички, които са много модерни по празниците издържат не повече от 1 Коледа, не защото изгарят, а защото "кабелите" им са от тинол и се късат за отрицателно време! При опит да бъдат запоени, те направо се топят от поялника и са практически непоправими, дори да намерите мястото/местата на скъсване по гирлянда. Едно време жълтурите ги правеха с медни жички и издържаха по 3-4 години, но сега още след първата са за боклука!Затова за чадър от 3лв. да не чуя!
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Ozzie » Сря Май 19, 2010 3:43 pm

пропуснах в горното мнение да уточня, че диаметъра на моя чадър е 92 см.
не това което търсиш, но близко
този е 44 инча в диаметър, повече от достатъчно
друго което ми хареса когато купувах моя чадър - на етикетчето пишеше "Доживотна гаранция. Ако нещо се случи с вашия чадър, изпратете ни го обратно с описание на това какво / как е станало и ще ви изпратим нов." Лошото е, че важеше само за територията на САЩ и Канада.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот novice » Сря Май 19, 2010 3:48 pm

Ами старият ми е около 50см дълъг сгънат и не ми трябва по-дълъг, нито по-къс. Не държа сгънат да е супермини, т.е. тройносгъваем.
Иначе разгънат е 94см и да си призная сега като съм се върнал към един по-малък направо ми е тясно под него. Затова минимум 94 ми се иска да е, без шип, но може да не е тройносгъваем.
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот STAFF » Сря Май 19, 2010 9:06 pm

Doppler.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот novice » Чет Май 20, 2010 6:37 pm

Къде в БГ се продават тези Doppler? Намирам единствено тук http://svetlabags.com/bg/?href=products&category=9, само че не виждам мъжки и сносни модели. Иначе вероятно само онлайн може да се купи от друго място.

Разгледах моделите на ART 93 - като изключим, че механизмът за отваряне ми се струва леко кекав, като на моя бивш чадър, а шарките не са кой знае какво и дръжката е от пластмаса, може би са добри за цената си от 39лв. Тъкмо го оглеждах в магазина и една жена дойде да се оплаква от дефект на нейния, като не стана много ясно къде може да се поправи...

Видях и мъжкия модел на Samsonite от 68лв(http://www.kids.angelsdream.eu/chad-r-s ... 0-203.html) - с хубава дървена дръжка, неособено голям, може би макс 90см и само гробарски черен. Мисля, че ако за тези пари беше малко по-голям, можеше да се направи компромис с цвета.
Изображение
Аватар
novice

Назад към Други