от taurus13 » Чет Май 27, 2010 10:43 am
Те в Пирогов вече са само касапи, дето гледат да отмъкнат каквото могат от пациента и от здравната каса. На мен преди няколко години заради пукната орбитна кост на черепа искаха да ми направят ненужна операция, като се има предвид, че при подобни лицеви операции може лесно да бъде засегнат нерв и да останеш с парализирана мимика на лицето, да не говорим за всички други рискове при операция. На всичкото отгоре ми бяха насрочили операцията 10 дена след пукването. Докато чаках за операцията, си направих независим преглед във военна болница, където ми казаха, че костта ми вече е почнала да зараства и няма никакъв смисъл да я чупят отново и да рискуват с оперативна намеса, като единствено оттокът щял да мине по-бавно. Тогава им теглих една на Пироговци и казах че повече кракът ми няма да стъпи при тези мошеници. Година по-късно майка ми си счупи кракът и я откарах директно във Военна болница, където нито съм чакал 10 часа (както е на прословутата опашка пред 101 кабинет в пирогов), нито е имало опити за изнудване - лекарят намести и гипсира кракът за 40 мин и насрочи няколко контролни прегледа, при все че такива прегледи нормално не влизат в практиката му на лекар от спешното отделение.
Дано при Гената нещата минат ОК, но имайте предвид това и при възможност ходете само в Токуда или Военна болница. Военната разполага с много добри специалисти, а в Токуда и битовите условия и отношението към пациента са на европейско ниво, освен това разполагат може би с най-модерната диагностична техника.
По принцип при спешни случаи не могат да ви откажат помощ в нито една болница, но за да ви е сигурна работата, най-добре е предварително да се запишете при личен лекар от съответната болница - така при всякакви инциденти, вие сте си във вашата болница.