ПОМОЩ!! Откраднато колело! :(

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ПОМОЩ!! Откраднато колело! :(

Мнениеот MorTh » Чет Май 20, 2010 10:27 am

Здравейте!

Ами какво да кажа, "насладих" се на поредната вандалщина и българщина, и простотия....
Вчера ми се обадиха спешно за да снимам концерт. Оставих си колелото пред спортна зала Варна, заключено на светлинен стълб. Понеже се прибрах твърде късно ме закараха до вкъщи.
Днес отивам - стълба изкъртен, изработен от по-тънък метал, вътре с дебел токов кабел, но пак не е попречило на изрудите, сигурно са го къртили 20 минути.....
Колелото е Drag Grizzly - ето снимки http://gothminister.hit.bg/21.JPG, http://gothminister.hit.bg/23.JPG, http://gothminister.hit.bg/22.JPG

Снимки на изкъртения стълб няма смисъл да показвам. Моля ако някои види да се продава драг гризли такъв модел - просто да ми пише.

Мерси! :(
This is not dead,
which can eternal lie,
and whit a strange aeon's
even Death may Die.
MorTh

Рейтинг: 1127

Re: ПОМОЩ!! Откраднато колело! :(

Мнениеот DRAG_ » Чет Май 20, 2010 11:53 am

Какво да кажа.........Просто българин от простотия прелива.......Дано се намери колелцето...Успех :crazy: :crazy: :bawling:
Аватар
DRAG_

Рейтинг: 1000

Мнениеот Antares » Чет Май 20, 2010 12:15 pm

Съжалявам за загубата. Със следващите думи не искам ни най-малко да звуча, сякаш целя заяждане, но:
Първо - тъжен е фактът, но подобни случки са ежедневие. И понеже тази не е по-специална/различна от другите - има си тема, в която да алармираш за откраднатото. Все пак, никой от нас не е задължен да помага в търсенето и макар и да е имало подобни случаи - те са благодарение на добрата воля на хората.
Второ - да оставиш колелото си цяла нощ заключено без надзор си е молба да ти го откраднат. Никога не оставям колелото си някъде, където не е под моето наблюдение, независимо заключено или не. Най-малкото, защото чета темата с откраднатите колела и ми настръхват косите от какви места и по какъв начин биват откраднати.
Трето - добре е да подадеш жалба в полицията, най-малкото - за да е регистриран случая. Защото ако го намериш колелото и се опиташ да си го върнеш, без да си подал такава жалба - могат да дойдат сериозни усложнения. Често откраднатите колелета са по заложните къщи, може да ги обиколиш, но дори и да го намериш - без да си подал жалба и без документ, доказващ, че си собственика му - не можеш да направиш нищо, освен да го откупиш...

Пиша ти всичко това, защото темата най-вероятно ще бъде заключена и е добре да знаеш защо.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Чет Май 20, 2010 12:17 pm

DRAG_ написа:...Просто българин от простотия прелива....

Интересно кой от двамата визираш. Собственика или крадеца?!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот subritual » Чет Май 20, 2010 4:56 pm

Да бе,и аз се замислих.Напоследък си оставям 15 годишното Кастело за не повече от час някъде и то не на светлинен стълб,че да се вижда от 100 км и пак го мисля.
То това твоето си е безотговорна работа.
Аватар
subritual

Мнениеот vakkov » Чет Май 20, 2010 6:38 pm

При това да си тръгнеш без да погледнеш дали е там и да го вземеш... никога не бих оставил колелото си цяла нощ някъде навън
vakkov

Рейтинг: 1220

Мнениеот DRAG_ » Чет Май 20, 2010 8:31 pm

veskoz написа:
DRAG_ написа:...Просто българин от простотия прелива....

Интересно кой от двамата визираш. Собственика или крадеца?!

С риск да прозвучи заядливо и двамата все пак това са си пари....С няква заключалка от 5 лева дето се реже с градинска ножижа....Все едно да оставиш 400 лв до светлинен стълб и да чакаш да не ти ги звемат.
Аватар
DRAG_

Мнениеот MorTh » Чет Май 20, 2010 10:43 pm

Да момчета чудни сте, все едно съм имал време - ако имах щях да го взема. Никога не съм вярвам, че някои може да изкърти стълб за да ми го открадне. Както и да е, осъзнах къде живея. Грешката не смятам, че е моя - не смятам, че е нормално някои да ти краде нещо, може да си стои там 20 дни - защо да се краде, а? Като си паркирате колите пред блоковете разбиват ли ги?
Толкова сте свикнали с тъпото си ежедневие и пумията която става, че като стане нещо такова винаги ощетения ви е виновен.
This is not dead,
which can eternal lie,
even Death may Die.
MorTh

Мнениеот Alpina » Чет Май 20, 2010 10:46 pm

Прекаляваш! И глупости говориш...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bdz43r » Чет Май 20, 2010 11:49 pm

MorTh написа:Никога не съм вярвам, че някои може да изкърти стълб за да ми го открадне.
И аз! По-лесно е да се среже катинара с клещи.
MorTh написа:Грешката не смятам, че е моя
Трябва да се приспособиш към средата такава, каквато е, преди да очакваш да стане каквато ти се иска.
MorTh написа:Като си паркирате колите пред блоковете разбиват ли ги?
Да.
Аватар
bdz43r

Мнениеот vakkov » Пет Май 21, 2010 7:08 am

MorTh написа: Като си паркирате колите пред блоковете разбиват ли ги?

:offtopic: Всъщност, ДА
П.П. не видях, че bdz43r е отговорил вече... съжалявам
vakkov

Рейтинг: 1220

Мнениеот DRAG_ » Пет Май 21, 2010 9:24 am

MorTh написа:Като си паркирате колите пред блоковете разбиват ли ги?

Те от гаражи и охраняеми паркинги ги крадат а кво остава пред блока!! :( :(
Аватар
DRAG_

Мнениеот kapitanblood » Пет Май 21, 2010 9:50 am

Кое точно ти се вижда ненормално,ти да не си спал досега,та не си се осъзнал в коя ДЪРЖАВА живееш.......моето колело ми го откраднаха от 3-я етаж на балкона... :crazy: ,колата ми я разбиваха Н-броя пъти,крадът ми антената на колата,не казвам че е нормално,но това е реалноста в БЪЛГАРИЯ за съжаление,такива сме хората и властта,която сме избрали,за нас демокрация означава СВОБОДИЯ и анархия......защо продължаваш да упорстваш и пишеш глупости,ОСЪЗНАЙ се ...живееш в БЪЛГАРИЯ....
П.П> Тъжно но факт......прочети темата с откраднати колела и ще разбереш дали е нормално.....
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот _SoRa_ » Пет Май 21, 2010 10:18 am

Не знаех, че само в България крадът велосипеди.
_SoRa_

Мнениеот kapitanblood » Пет Май 21, 2010 10:23 am

_SoRa_ написа:Не знаех, че само в България крадът велосипеди.

Навсякъде се краде ,ама не в такива мащаби.
Аз живея в БЪЛГАРИЯ,ти...????
Затова пиша какво става тук а не по света...... :agree: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот X_NRG » Пет Май 21, 2010 10:54 am

Всъщност в Холандия велосипедите се крадат много повече отколкото тук. И там се крадат главно заради немърливост от страна на собствениците, но и там също има доста нагли кражби. Колелото на сестра ми беше откраднато от килер, който се намира В къщата, в която живее. Също е ставала свидетелка как 2ма мароканци режат дърво посред бял ден, за да вземат заключеното около него колело.
Общо взето от такъв тип "нагли" кражби доста трудно ще се предпази човек, където и да е, но поне може да не е толкова немърлив спрямо това къде, как и за колко време си оставя колелото. :peace:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот i love bikes » Пет Май 21, 2010 1:57 pm

За това в Холандия карат по-стари колела. Например в Амстердам повечето колела са на повече от 5 години и са градски велосипеди. Да не говорим, че повечето дори не ги подържат.
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот silvertm » Пет Май 21, 2010 3:05 pm

Наскоро си сглобих страхотно леко колелце за градско, което ми излезе към 600-700лв грубо. Викам си, сега ще хвърля стоманения боклук за под 100лв, с който обикновено въртя градско. Осъзнаването обаче на една такава реалност ми каза друго - направих малки козметични подобрения на стоманения боклук и ще продължа да си го карам градско, ще го връзвам някъде за по час-два, без да ми пуши главата от мисли за него и толкоз. А другото ще карам само за кеф...
А за планинските ми колелета - за тях дори не съм предвидил възможност за заключване, държат се на една ръка разстояние, винаги в зоната на видимост. Толкова.
Много жалко, че е така, но природата на човека е много крадлива :(!:

@MorTh,
дано успееш да изловиш загубеняка - все пак такъв стар монтаж на Гризли днес много рядко се среща.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот kapitanblood » Пет Май 21, 2010 3:16 pm

@MorTH
дано успееш да изловиш загубеняка - все пак такъв стар монтаж на Гризли днес много рядко се среща.

Тези колела ги крадът,и след това ги продават на части,във секи град си място за такива продажби и всички си ги знаем.
Много жалко, че е така, но природата на човека е много крадлива

Затова е много важно да не стимулираме тази природа,като купуваме части от тях(не визирам никои),с оправданието,че ги няма другаде или пък цената е по евтина.....
За залавянето на загубеняка,трябва да имаш късмет и да знаеш къде се продават колата 2-ра ръка,там от където си..
Желая ти успех.... :agree: :agree: :agree: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот MorTh » Пет Май 21, 2010 9:48 pm

Ами с ваша помощ може и да успея да го хвана. Смятам сега да направя няколко предавания за кражбите, с цел да дам информация на хората и полезни съвети, както и въобще да се обърне внимание на това - защо крадем....Ако положението с финансите ни беше малко по-добре надали щеше да има такива неща, ама може би в някои друг живот...
This is not dead,
which can eternal lie,
even Death may Die.
MorTh

Мнениеот Alpina » Съб Май 22, 2010 6:29 am

Предаване, от човек който живее в измислен свят ще е по-зле от това изобщо да няма такова...
Извинявай, ама ако ще 95% от нас да имаха личен петролен кладенец (демек не малко, ами мноооого по-добре) - пак щеше да има кражби... особено над такива като теб (безотговорни собственици)...
Какво ще съветваш - "може би, но едва ли, оставянето на колело за цяла нощ, по средта на града, вързано за светлинен стълб, не е най-удачното нещо" и после "ако ще го правите, в което няма нищо лошо и особено опасно) вържете го за тия на градския електро транспорт, веригата на велосипеда е непробиваемо звено в защитата и така ще го защитите 115%"....

Не ме разбирай погрешно - не защитавам крадеца... дано бъде хванат и дано случайно си счупи и двете ръце едновременно (и да няма кой да му сваля гащите)... но такива винаги ще има и независимо от финансовото ни състояние като народ - кражби също...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MorTh » Съб Май 22, 2010 9:27 am

Доста глупав си и си доста зле. Замълчи си и си гледай в тъпя мигач на скапаната кола. Ама то какво ли се учудвам, като ти видях скапаната муцуна и в тоя форум ми стана ясно за пореден път какъв тъпак си. То сигурно точно ей такива загубеняци като тебе купуват крадени части и крадат...... :asshole:
This is not dead,
which can eternal lie,
even Death may Die.
MorTh

Мнениеот Alpina » Съб Май 22, 2010 10:52 am

Друго?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот azze » Съб Май 22, 2010 11:31 am

@MorTh,не знам дали от позицията на човек,оставил без надзор навън колело за една нощ и учуден от липсата му по-късно,имаш право да наричаш Alpina глупав.Нищо лично,но той е прав.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот 5roff » Съб Май 22, 2010 2:17 pm

MorTh написа:Доста глупав си и си доста зле. Замълчи си и си гледай в тъпя мигач на скапаната кола. Ама то какво ли се учудвам, като ти видях скапаната муцуна и в тоя форум ми стана ясно за пореден път какъв тъпак си. То сигурно точно ей такива загубеняци като тебе купуват крадени части и крадат...... :asshole:

Не си глупав... ти си нагъл! Помни- всеки плаща за грешките си! :agree:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот teodorchy_sofia » Съб Май 22, 2010 6:35 pm

Като си тъп на куче, как няма да ти го откраднат. На хората велосипедите ги крадат за 5мин. оставени на стълбове, апартаменти разбиват. Ти пък си го оставял за цяла нощ. Ти какво очакваш, когато е оставено за ЦЯЛА НОЩ? Да е завързано с още една заключвалка? Ти мислиш ли преди да действаш, или действаш, пък после (сега) мислиш за последствията...
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот BigHouse » Съб Май 22, 2010 8:20 pm

Егати случая ... но все пак не ме изненадва.Няма да повтарям упреците но щом крадат велосипеди от коридорите на министерства и университети посред бял ден ... какво остава за колело оставено за цяла нощ на улицата?! :dontknow:
Продава се колело на части !
http://luckyluchano.snimka.bg/hobby/bike-amp-co.507194.0.big
Аватар
BigHouse

Рейтинг: 1203

Мнениеот _SoRa_ » Съб Май 22, 2010 8:25 pm

Тази тема още ли не е изтрита?
Сякаш това е единствения откраднат велосипед.
И моя беше откраднат /преди 3 години/.
И на мен ми се иска да няма кражби, но уви ... в толкова комерсиален свят живеем, че това е неизбежно.
_SoRa_

Назад към Общ форум