"пази колоездача!!!"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: "пази колоездача!!!"

Мнениеот Capoeira » Пет Май 21, 2010 5:53 pm

Движех се най-вдясно на платното пресичах с колите това става на канала на Стамболийски точно след Одрин, въпросния индивид видял че няма повече автомобили и решил да си направи десния завой на червен светофар. В първия момент не можах да повярвам, че може да тръгне на червено след което когато ми затисна крака между бронята и рамката и започна да мести целия велосипед заедно с мене скочих и си извадих крака, колелото легна на земята и тогава чак видя, че ме е ударил. Как може да гледаш в дясно и да завиваш вдясно, това не е нормално колите идват отляво оглеждаш се за идващи автомобили не за тези който са минали. Добре че ми няма нищо и на колелото ми няма нищо иначе щях да го унищожа този барабар със служебния автомобил, пък нека после се оплачат, че автомибил на каменица помля велосипедист на червен светофар.
Последна промяна Capoeira на Пет Май 21, 2010 5:56 pm, променена общо 1 път
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Май 21, 2010 5:54 pm

Пичове, темата е за шофьори на МПС и ППС! Не е за оплаквания от шофьорите. Айде моля ви се стига шум по канала с тия констатации, все едно не знаем всички къде се намираме.

Capoeira написа:Когато карам кола отделям огромно внимание да не отнема предимство на колоездач или моторист защото осъзнавам че на 2 гуми си абселютен донор, ако ще и целия да си в пластмаса пак не е като да си зад 1 тон метал.

:agree: :agree: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Май 21, 2010 7:23 pm

Е направи ли му нещо поне? КАТ? Такива дебили не трябва да се измъкват безнаказано... макар че поне дано се е научил вече да си ползва огледалата най-малко...
Добре че си имал някакъв късмет и те е усетил някак, а и си се измъкнал :(
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Capoeira » Пет Май 21, 2010 8:23 pm

Веднъж направих подобна сценка на кръстовището на Стамболийски и Ботев точно до новата бизнес сграда ме бутна един който паркираше от насрешното и ме удари леко. Викнах КАТ и познай от КАТ ми казаха, че щом като ми няма нищо и колелото е здраво, нямам право да ги викам, това било гражданка разпра. На въпроса ама той пресече непрекъсната лента и влезна в насрешното за да паркира и даже си призна пред вас, няма ли да го глобите, казаха това ние не знаем ако е направил това и има камера ще му пратят акт ако ли не не можем по думите на всеки гражданин да пишем актове. Питах какво става ако му бях помлял колата, отговора беше няма да те арестуваме просто ще ти запишем данните и ще напишем рапорт за хулиганска проява, ако собственика на колата реши може на база на рапорта да те съди. От тогава стъкла, ламарини и шамари който му изнася явно и на Полицията не и пука.
П.С. Не пиша това за шамарите като съвет просто след като веднъж вече виках полиция видях колко ги е еня, ако дойдат и ми кажат ама това не е редно ще ги накарам да питат колегите си от 3-то с техния съвет.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Предишна

Назад към Общ форум