Scott Aspect 50 vs. Ferrini R3 vs. Sprint Apolon (избор)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott Aspect 50 vs. Ferrini R3 vs. Sprint Apolon (избор)

Мнениеот samurai » Чет Май 20, 2010 7:34 pm

Понеже съм нов във форум, първо здравейте на всички :-)
Имам едно въпросче, относно избор на байк. Знам, че може би няма място за срвнение и на повечето сигурно ще прозвучи нелепо, но все пак да питам. По скоро не се колебая, колкото ме интересува с какво Scott- Aspect 50 превъзхожда останалите, т.е. какви са плюсовете му спряо останалите, както и тези на Аполон-а и Ferrini R3 (ако има такива) спрямо Scott-а (по мненията които изчетох тук, съдя че рамката на Скота е на добро ниво). Ще се кара смесено, т.е. градско и из планината, без да има екстремни спускания като за начало. Ето ги и съответните модели:
http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 635&lang=2 - Scott Aspect 50
http://www.ferrini-bikes.it/scheda.asp? ... ,0,01.html - Ferrini R3
http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 369&lang=2 - Sprint Apolon

P.S. И още нещо. При ръст 185см и тегло 85-90 кг каква рмка е добре да си взема. Четох отзиви, че 19" за тези габарити е най-добре.
peace&love
Аватар
samurai

Рейтинг: 1200

Re: Scott Aspect 50 vs. Ferrini R3 vs. Sprint Apolon (избор)

Мнениеот Bolverk » Пет Май 21, 2010 7:20 pm

Здравей,

Ами да ти кажа ти си сложен. На първо място може би в България в момента няма останал Scott 50. От друга страна в момента със сигурност няма Ferrini R3, а от Аполона има само 21 инчови рамки. Иначе от тези 3 велосипеда понеже съм имал досек и до трите най-добре спрямо цена-качество е Ferrini-то.
1. При Скот ще получиш хубава рамка, но лоши компоненти.
2. При Аполона ще получиш средна работа рамка и средна хубост компоненти.
3. При Феринито ще получиш малко по-хубава рамка от на Аполона (пак средна работа) и малко по-добри компоненти (пак средна хубост).

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот samurai » Пет Май 21, 2010 9:23 pm

ОК, но какво означва, че при Скота компонентите са лоши, по-лоши ли са или на едно ниво с тези на Феринито? Сега видях, че и РАМ ХТ1 е горе долу на цената на Скота, че и по-малко - http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=318, ама както казах по-горе, ще ми се да разбера в какво точно се изразяват лошите компоненти и лоши ли са за цената, която се плаща? Не съм много в час с нещата, така че ако някой сподели, ще му бъда благодарен.
peace&love
Аватар
samurai

Рейтинг: 1200

Мнениеот frankopld » Съб Май 22, 2010 12:17 am

samurai написа:... ще ми се да разбера в какво точно се изразяват лошите компоненти и лоши ли са за цената, която се плаща? Не съм много в час с нещата, така че ако някой сподели, ще му бъда благодарен.

Най-общо казано "лошото" на по-ниските класове компоненти се изразява в това,че са по-тежки,не работят толкова прецизно,износват се по-бързо,изискват повече профилактики в по-малки интервали от време и в крайна сметка се развалят по-бързо.Това съвсем не значи,че ако даден компонент се поддържа радовно и се използва по предназначение ,ще се счупи на втория ден (освен ако не е нещо дефектен).Колкото до цената ... ами тук не може да се даде точен и ясен отговор,защото не е много редно всичко което не струва много пари да се сведе под общ знаменател "боклук".Имам втори велосипед (Drag One) , който е с най-нисък клас компоненти на Shimano,карах го аз(година и нещо),сега го кара жената,аз го поддържам :banghead: ,но вече трети сезон фабричните части не са мръднали и както изглежа няма да им има нищо още доста време.Но пак казвам велосипедът се кара по предназначение - в града,парка и мноого леки "пътечки" в гората и се поддържа редовно.
Естествено това не означава,че трябва да си купуваш нещо с нисък клас компоненти и пр.,напротив,ако имаш финасова възможност-цели се на високо.Аз направих грешката да си купя по-евтиничък велосипед,ама апетита като идва с яденето,после събирайки "новото" возило част по част,в крайна сметка като ударих накрая чертата,видях ,че съм можел да си взема 2 RAM-а и половина като споменатия ,от теб, по-горе ...
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти