Каква задна главина за диск (IS)?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каква задна главина за диск (IS)?

Мнениеот uBaH » Пон Май 24, 2010 8:19 pm

Главината на задната капла, с която съм в момента, вече е "сдала багажа" и вместо да си карам в това хубаво време, през 2 дни се занимавам с обиране на луфтове, мацане с грес и т.н. (в темата на fenoril съм описал малко по-подробно).

И тъй като наближава време за заплата, съм решил да отделя някакви пари за нова главина. Само че, единственото което ми е ясно към момента е сумата, с която съм склонен да се разделя - да кажем 100-тина лв и че трябва да е с IS стандарт за монтаж на диска.
Прегледах по-известните online магазини и съм си отбелязал следните предложения:
1. Formula DC32 - капсуловани лагери и цена, доста под бюджета (55лв.);
2. Formula DC38 - капсуловани лагери, по-лека от горната, 79лв;
3. Formula S-D - капсуловани лагери, 89лв. и най-странното - пълна липса на информация за този модел на официалния уеб сайт на производителя :dontknow:
Да, всички са Formula - не съм някакъв луд фен на фирмата, просто така се получи.

Предполагам, че пропускам нещо - затова пускам и темата. Ще се радвам на всякакви коментари и предложения :peace:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Re: Каква задна главина за диск (IS)?

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Май 24, 2010 10:13 pm

Съгражданино ,не разбирам защо след като си видял сметката на формула ,пак гледаш нещо от този клас?
Само дето пропусна да кажеш колко дупки е шината ,ама айде.
Като ще е около 100 лв аз бих купил това: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=26540 или това :http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34526 ,никога няма да ти бъде излишна здравината която ти дават гайките.
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот hitar_potar » Пон Май 24, 2010 11:55 pm

да бомб е доста тежичка главина, но пък държи на здрав тормоз - аз се радвам на 12х150 версията. обаче пък е и доста над бюджета. иначе браво за позитивното мислене. :beer:
автора - [url.http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=6243]DMR Revolver[/url], [url.http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=12910]HALO Spin Doctor[/url], DA BOMB с QR, NC-17. имай впредвид, че някои се предлагат без QR, но 1 шимански за 15лв. върши перфектна работа. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот uBaH » Вто Май 25, 2010 7:37 am

FREERIDE RIDER, съгражданино, главината я взех в това състояние (снимката на съчмите е на тези, които извадих веднага след като я взех), така че не мога да кажа колко е търкаляна и какво е видяла преди :peace: Шината е с 36 дупки.

Ако съдя по факта, че за ~900км не успях да отворя дори луфт в най-обикновена главина на резба (е старах се да я пазя, доколкото беше възможно), то прецених, че една такава Formula би ми свършила работа. И все пак, не пуснах темата за да изчета няколко коментара и накрая да си взема каквото съм решил още в началото, така че съм благодарен за мненията и определено ще прегледам предложенията по-горе.
Гледам, всички са в Chainreaction - няма ли нещо по-качествено от изброените Formula-и, което да се намери лесно в BG, та дори и да било някой лев по-скъпо?
Аватар
uBaH

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 30, 2010 10:56 pm

Карам с задна главина Formula за диск Е92-2. Модела е стар, карам я от 2007 година, не ми е отваряла луфт до преди 1 месец, когато нещо се разхрупа и се оказа че всички сачми са били раждясали. 3 години абсолютно никаква профилактика, като за главина за 55 лв никак не е зле. Не ми беше правила проблем до преди 1 месец. Карал съм я в реки и какво ли не, мил съм я с пароструйка и с душ , и може да се каже че съм доволен от нея. Скачал съм с нея, яла е доста бой, никакви проблеми не съм имал с Е92-2. Нейн аналог най-вероятно е Formula DC32, като по нов модел, така че според мен Formula DC32 е добра главина, но малко тежка. Formula DC38 има доста по приятно тегло, разликата в парите не мисля че е фрапираща, така че от трите изброени главини които си посочил, мисля че Formula DC38 е добър избор и може да вземеш нея.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот uBaH » Пон Май 31, 2010 8:35 am

THEZOGGO, до сега да бях взел някоя от двете формули, но някак си закрепих положението с моята. Разбира се съвсем временно - ще изкара още няколко седмици :D Реших да не избързвам, а да си поръчам нещо малко по-добро.
Насочих се към тази (първия линк на FREERIDE RIDER). Нищо друго не ми хвана окото в диапазона 50-60 евро, отговарящо на следните изисквания - нормална 10мм ос, 36 дупки за спици и черен цвят. Да видим само кога ще се съберем достатъчно мераклии за обща поръчка от сайта.
Аватар
uBaH

Мнениеот THEZOGGO » Пон Май 31, 2010 9:54 am

Не мисля че има някаква осезаема разлика в лагери или ос между НС Байк и Формула ДС38. Формулата обаче е по-лека с 24 грама. Поне така пишат в скриимбайкс, а аз малко им нямам доверие, но ако наистина формулата е 356 грама, няма смисъл да се изхвърляш с 45 паунда което по сегашния фиксинг е 45 х 2.30 = 103
103 лв + доставки и други разходи = на над 110 лв. за НС Байк главина.
Но щом все пак си взел решение, успех!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот sailman » Пон Май 31, 2010 5:13 pm

...ако наистина формулата е 356 грама
Мне, за съжаление е бая по-тежичка...Мерих я преди два - три месеца и беше къде 450 гр. с QR-а. :erm:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот Newone » Пон Май 31, 2010 5:53 pm

sailman написа:
...ако наистина формулата е 356 грама
Мне, за съжаление е бая по-тежичка...Мерих я преди два - три месеца и беше къде 450 гр. с QR-а. :erm:

Премери я без QR... ;) :beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот uBaH » Пон Май 31, 2010 6:00 pm

E формулските QR-ите нали ги дават по 55-65гр. по документи? :)

ПП: Поне така пишат на сайта си.

ПП2: Така и така засегнахме теглото - NS Bikes Coaster Pro MKII-то го пишат 380 грама, ама в коментарите някой е писал, че всъщност е 400 ... Като се вземе в предвид факта, че не се нуждае от QR, пак е 50 грама по-малко от Formula-та :D
Аватар
uBaH

Мнениеот Ozzie » Пон Май 31, 2010 7:44 pm

uBaH написа:E формулските QR-ите нали ги дават по 55-65гр. по документи? :)

е май са си толкова
от чисто любопитство премерих QR на Formula DC 91 (предна) - точно 55 гр. показа кантара :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот fenoryl » Пон Май 31, 2010 10:59 pm

Насочих се към тази...

Добър избор. Карам с предна такава и то втора употреба. Главината се движи все едно сега излиза от завода. Единствения "проблем" е, че предната е капсулована изцяло и мисля, че неможе да се разглобява.

Незнам задната дали подържа тази "функция", но тъй като и аз смятам да вземам главина си мисля, че ще е тази :)
+ това е с 36 дупки и няма да сменям и шина.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Назад към All Mountain/Ендуро продукти