bell, giro, но какви други каски има на БГ пазара?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

bell, giro, но какви други каски има на БГ пазара?

Мнениеот d.panayotov » Вто Май 25, 2010 10:02 pm

здравейте, та както се вижда по заглавието, искам да разбера какви други марки каски се предлагат на българския пазар. По конкретно се интересувам от каски за кроскънтри- олекотелни и с отвори. Благодаря предварително за отговорите.
Бай Митак веломаниак :D
Аватар
d.panayotov

Рейтинг: 1210

Re: bell, giro, но какви други каски има на БГ пазара?

Мнениеот kapitanblood » Вто Май 25, 2010 10:33 pm

d.panayotov написа:здравейте, та както се вижда по заглавието, искам да разбера какви други марки каски се предлагат на българския пазар. По конкретно се интересувам от каски за кроскънтри- олекотелни и с отвори. Благодаря предварително за отговорите.

Тези каски които търсиш се наричат"челадинки",в зависимост от цената (от 50 до 150 лв и повече)
Най евтини са тези на ДРАГ около 50-60 лв са.....примерно тук може да видишhttp://www.niko-bikes.com/shop/categories.php?CategoryID=23
Теб какво те интересува,по конкретно?
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Вилката » Сря Май 26, 2010 7:57 am

Аз лично се чудех м-у MET и Bell, като по евтини от Giro, но накрая си взех една Specialized на промоция от Байкцентъра в Младост. М-у другото там видях най-голямо разнообразие. Поразгледай какво са качили в сайта им: цък
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот d.panayotov » Сря Май 26, 2010 8:24 pm

ми просто искам да разбера за какви пари каква каска мога да си взема. както се казва си правя проучване и после най-важното отиване и мерене. Но просто в интеренет магазините срещам само гореспоменаттите две марки и просто се питам дали имам и друг избор. Та за това. Благодаря за линковете, сега ще ги погледна.

И да попитам чували ли сте за марка JSG? Или нещо такова, не съм сигурен ,че бяха точно тези три букви. Но емблемата малко приличаше на фокс, пак някакво такова личице. Ако имате инфо споделете. 10х предварително.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот dEcLiNe » Сря Май 26, 2010 8:36 pm

Марката е TSG, не JSG.Можеш да ги намериш във веригата магазини Bike Center.Разгледай на този адрес: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... uct_cat=25 :beer: :beer:
Екипировката, която предлагат е среден клас, но имат няколко отлични прoдукта в съотношение цена/качество.Не мога да дам лично мнение, нека някой друг го направи.

Към автора, ако си харесаш нещо, погледни първо в търсачката на форума дали преди не е писано отностно него. ;) :beer: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот kapitanblood » Сря Май 26, 2010 8:38 pm

d.panayotov написа:ми просто искам да разбера за какви пари каква каска мога да си взема. както се казва си правя проучване и после най-важното отиване и мерене. Но просто в интеренет магазините срещам само гореспоменаттите две марки и просто се питам дали имам и друг избор. Та за това. Благодаря за линковете, сега ще ги погледна.

И да попитам чували ли сте за марка JSG? Или нещо такова, не съм сигурен ,че бяха точно тези три букви. Но емблемата малко приличаше на фокс, пак някакво такова личице. Ако имате инфо споделете. 10х предварително.

Марката се казва TSG,доколкото съм запознат с фирмата,правят каски,протектори(ръце и крака),протекторни жилетки......общо взето виж сам..http://www.ridetsg.com/...
А в http://www.bikescenter-bg.com/index.php?cat=31&lang=2,можеш да отидеш и да пробваш на място,имат богат избор...... :agree:
Независимо каква марка,си избереш.......задължително си КУПИ КАСКА.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kapitanblood » Сря Май 26, 2010 8:40 pm

:offtopic: @ dEcLiNe....много си бърз бре.... :D ;) ......изпревари ме.... :beer: :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот d.panayotov » Сря Май 26, 2010 8:54 pm

точно до сега четох тема за разбити глави и какво ли още не. Та съм решил, че каска си трябва. А понеже си взех един Аполон и съм решил да го юрна и по някой черен път, ще си взема и едни протектори, но тях май ще ги взема втора ръка от форума, че нещо покрай това колело хвърчат много пари.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот kapitanblood » Сря Май 26, 2010 8:59 pm

d.panayotov написа:точно до сега четох тема за разбити глави и какво ли още не. Та съм решил, че каска си трябва. А понеже си взех един Аполон и съм решил да го юрна и по някой черен път, ще си взема и едни протектори, но тях май ще ги взема втора ръка от форума, че нещо покрай това колело хвърчат много пари.

:offtopic: Да видиш по нататък за кво иде реч.....както @DiD,ми каза само първия път боли.. :rofl: :offtopic:
Сега по темата....протекторите,първо отиди в някой магазин,пробвай няколко модела на различни марки,виж кои ти пасва най-добре,след това започни да гледаш 2-ръка по форума
1 съвет от мен ако приемаш такива,купи си и ръкавици,съприкосновението на ръцете със земята не е особено приятно.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот vpravov » Сря Май 26, 2010 9:04 pm

Тука има добри намаления в момента. Наскоро огледах наживо тази каска и ми направи много добро впечатление. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот d.panayotov » Сря Май 26, 2010 9:08 pm

ръкавици си взех още с колелото, че не искам мазоли, ама сега имам един, хахах.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот kapitanblood » Сря Май 26, 2010 9:08 pm

vpravov написа:Тука има добри намаления в момента. Наскоро огледах наживо тази каска и ми направи много добро впечатление. :agree:

Във въпросния e-shop,намаленията са добри ама.... @ d.panayotov
отиване и мерене
,няма да може да пробва и мери ;)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот vpravov » Сря Май 26, 2010 9:25 pm

Първо има посочени размери. Въпросната каска има два реглажа за широчината. Първия е на самото закрепване на уплътненията за черупката, а втория с врътка откъм задната страна на главата. Подобно нещо досега съм виждал при моделите на MED от над 120+лв. За да не влизаме в спорове - ще кажа, че бих заменил BELL-a, който карам в момента за тази каска, особено при цената и. Опциите, като "мигалка" вградена в каската, не са задължителни, но ги има. Мрежата против насекоми е съществен плюс. Много лесно се регулира и определено е много удобна. И не на последно място - Made in Germany.
Няма да коментирам повече! Просто показвам възможност, а всеки си избира сам!!!
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот kapitanblood » Сря Май 26, 2010 10:29 pm

vpravov написа:Първо има посочени размери. Въпросната каска има два реглажа за широчината. Първия е на самото закрепване на уплътненията за черупката, а втория с врътка откъм задната страна на главата. Подобно нещо досега съм виждал при моделите на MED от над 120+лв. За да не влизаме в спорове - ще кажа, че бих заменил BELL-a, който карам в момента за тази каска, особено при цената и. Опциите, като "мигалка" вградена в каската, не са задължителни, но ги има. Мрежата против насекоми е съществен плюс. Много лесно се регулира и определено е много удобна. И не на последно място - Made in Germany.
Няма да коментирам повече! Просто показвам възможност, а всеки си избира сам!!!

:agree: :agree: :thumb:
http://www.maxcombike.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=143&product_cat=90&lang=2&
Това бих си избрал за мен.
П.П. Благодаря ти за линка,ще ми свърши работа и на мен.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот d.panayotov » Чет Май 27, 2010 1:06 pm

знам, че тия какски имат всякакви врътки за регулиране, но пробвах едни каски и колкото да си затягах по главата, пак не ми беше стабилно. Пробвах и един модел на tsg и пасна идеално на "тиквата", но пък ми стана в най-разширеният си вариант, тоест врътката на тила беше отхлабена докрай, за да може главата ми да лепне на каската. Това добре ли е или винаги трябва ди има млако реглаж и пространство?

И понеже ми стана интересно за каската на KED(Xantos ), къде я има в София, защото наистина искам да пробвам преди да купя. А за тия пари изглежда примамливо, но дали ще ми е стабилна? Ако знаете магазин където се предлага модела- споделете.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот Вилката » Чет Май 27, 2010 3:34 pm

За "челядинките" съм слушал правилото - взимаш възможно най-малката, която все пак ти става. Едва ли главата ще ти порастне и каската ще ти умалее. Колкото е по-малка "фугата" м-у черепа и каската, толкова по-добре ще те предпази при удар. Е не бива и да залепне за главата, защото вентилацията ще иде на кино и ще се потиш.
А относно врътките и реглажите - ни им вярвай! Само с пробване се разбира става ли. На мен няколко модела ми дразнеха "кубето", та колкото и да регулираш обиколката, отгоре все си ти опира и пречи.

Определи си бюджета, вземи го в джоба и обиколи 2-3 магазина. Което ти е удобно - взимай!
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот d.panayotov » Чет Май 27, 2010 3:46 pm

Определи си бюджета, вземи го в джоба и обиколи 2-3 магазина. Което ти е удобно - взимай!

мда аз така ще направя, но просто исках да разбера в кои магазини какви каски се предлагат.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 6:51 pm

d.panayotov написа:Определи си бюджета, вземи го в джоба и обиколи 2-3 магазина. Което ти е удобно - взимай!

мда аз така ще направя, но просто исках да разбера в кои магазини какви каски се предлагат.

Мисля,че ти бяхме полезни с магазините......айде в най-скоро време да видим изборът ти.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Назад към Общ форум