Молба за помощ при избора на КОЛЕЛО

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Молба за помощ при избора на КОЛЕЛО

Мнениеот edna-luda-glawa » Чет Май 27, 2010 12:37 pm

Първо благодаря на всички които се отзоват на помощ.Знам че може да има тема подобна или съща като моятА. :agree:

Така нека първо започнем с мерките аз съм 1,80м и тежа 50кг .
Колелото ще се използва за скокове и много твърд dh. Другото което ме интересува е дали да е твърдак или мека рамка.
Велосипеда към ,които съм се насочил за сега е драг климбер PRO
http://screambikes.eu/velosipedi/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/velosiped-drag-climber-pro.html
Бюджета ми е 600-700лв.
Yмри или живей изборът е мой , а живота твой!!! AveR aMH crew Orel AmHcrew!!!! I love: graffiti, biking, weed and my girlfrend.
edna-luda-glawa

Рейтинг: 1175

Re: Молба за помощ при избора на КОЛЕЛО

Мнениеот azze » Чет Май 27, 2010 1:44 pm

edna-luda-glawa написа:1.много твърд dhl[/url]
2. Бюджета ми е 600-700лв.

1 и 2 са несъвместими.

Иначе добре си се ориентирал.За тези пари гледай само колела с твърда рамка,дори и да става въпрос за втора ръка.
Climber е за DJ,така че ще издържа на скокове,а и доста хора го използват за разни форми на спускане.Естествено,може и да се надгражда.
Няма да е лошо какво разбираш ти под "твърд dh".
Друг вариант,подобен на Climber e http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 315&lang=2 / http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 315&lang=2.

Прочети това-онова във форума.Сигурно има стотици такива теми.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот edna-luda-glawa » Чет Май 27, 2010 3:58 pm

azze написа:
edna-luda-glawa написа:1.много твърд dhl[/url]
2. Бюджета ми е 600-700лв.

1 и 2 са несъвместими.

Няма да е лошо какво разбираш ти под "твърд dh
Ами няма да стъпва на асвалт и ,че ще се кара по изключително пресечен терен. Така го разбирам аз. А относно СКОТОВЕТЕ съм скептично настроен. Аз мисля каквото и да взема след 3 месеца да му сменя вилката.
Yмри или живей изборът е мой , а живота твой!!! AveR aMH crew Orel AmHcrew!!!! I love: graffiti, biking, weed and my girlfrend.
edna-luda-glawa

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Май 27, 2010 4:17 pm

За тези пари - твърда рамка.
Скептично си настроен за Scott, понеже... /допълни изречението/.
Ти на този Клаймър преди да го качиш на "силно пресечения терен" трябва да му смениш 50% от частите - вилка, гуми, капли, спирачки, скоростна система...Просто не е подходящ за спускане в този си вид.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот yoanmilenkov » Чет Май 27, 2010 9:21 pm

Единствената добре позната твърда рамка за DH е Блокхед ама да се учиш на нея не е лесно, затова по-добре отпиши спускането докато не събереш пари за мека рамка :evil:
NS Bikes Holy Guacamole
Аватар
yoanmilenkov

Рейтинг: 1114

Мнениеот simok_mtb » Чет Май 27, 2010 10:09 pm

yoanmilenkov написа:Единствената добре позната твърда рамка за DH е Блокхед ама да се учиш на нея не е лесно, затова по-добре отпиши спускането докато не събереш пари за мека рамка :evil:

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: По твойта локига трябва да секи да почва с меко
Към авторана темата:Не го слушай взимай скота и си готов
simok_mtb

Рейтинг: 1055

Мнениеот edna-luda-glawa » Пет Май 28, 2010 3:05 pm

EccentricMOTION написа:За тези пари - твърда рамка.
Скептично си настроен за Scott, понеже... Ми е непозната марка, всички които карат около мен са с драг или рам. /допълни изречението/.
Ти на този Клаймър преди да го качиш на "силно пресечения терен" трябва да му смениш 50% от частите - вилка, гуми, капли, спирачки, скоростна система... (ами това е част от плана ми)Просто не е подходящ за спускане в този си вид.

simok_mtb написа:
yoanmilenkov написа:Единствената добре позната твърда рамка за DH е Блокхед ама да се учиш на нея не е лесно, затова по-добре отпиши спускането докато не събереш пари за мека рамка. Да и аз мисля да събера повечко пари за мека рамка ,но колелото ще е подарък от баща ми за рд-то ми :evil:

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: По твойта локига трябва да всеки да почва с меко
Към автора на темата:Не го слушай взимай скота и си готов
1 не знам къде във Варна се продават скотове, за да ги разгледам какво представляват. 2 Нямам мнение за марката, не знам колко са: издържливи ,скъпи и т.н.т. .
А какво ви е мнението за ДРАГ ДА БОМБ 08 мисля че при малак напън в бюджета ще мога да си го взема. Мернах един за 800лв.
edna-luda-glawa

Мнениеот azze » Пет Май 28, 2010 3:13 pm

edna-luda-glawa написа:А какво ви е мнението за ДРАГ ДА БОМБ 08 мисля че при малак напън в бюджета ще мога да си го взема. Мернах един за 800лв.

Не се напъвай за The Bomb. :nono:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот did » Пет Май 28, 2010 3:16 pm

viewtopic.php?p=631365#p631365

Правилен коментар на Ozzie. Най-ленсния начин да откажеш някой от колоезденето е да му продадеш колело, което прилича на истинско, но не става за нищо. Така хем няма кеф от карането, хем няма стимул да се купи нещо смислено.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот edna-luda-glawa » Пет Май 28, 2010 3:19 pm

azze написа:
edna-luda-glawa написа:А какво ви е мнението за ДРАГ ДА БОМБ 08 мисля че при малак напън в бюджета ще мога да си го взема. Мернах един за 800лв.

Не се напъвай за The Bomb. :nono:

Ами преди два дена карах един , но с много ъпове и скачах от няколко скокчета (60-140см) и возията беше мека всичко гладко и т.н.т.
edna-luda-glawa

Мнениеот AfterMath » Пет Май 28, 2010 7:24 pm

Абе не знам к'ви са тия глупости за скот, те са в пъти по-добра марка от българските лайна, които са копирани от други азиатски лайна!
Драг Дъ Бомб е най-ужасното колело за парите си. Взимай един Клаймър и се учи да караш! Знам колко ''твърд'' щ е твоя ДХ , затова това колело ще ти е напълно достатъчно и с останалите пари си купи екипировка..Айде със здраве!
AfterMath

Рейтинг: 1091

Мнениеот samurai » Пет Май 28, 2010 7:33 pm

Ето ти линк за конкретния Скот, който azze ти е предложил и къде да го намериш във Варна.
http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... -velosiped
peace&love
Аватар
samurai

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пет Май 28, 2010 7:40 pm

AfterMath написа:Абе не знам к'ви са тия глупости за скот, те са в пъти по-добра марка от българските лайна, които са копирани от други азиатски лайна!

Няма български лайна. Серат само азиатците.

samurai написа:Ето ти линк за конкретния Скот, който azze ти е предложил и къде да го намериш във Варна.
http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... -velosiped

Мда, върха! Твърдак със 100 мм XC вилка и монтаж Acera = DH :crazy: :bawling:

Спрете се бе! В този ценови клас няма колело, за което да няма поне 20 теми. Търсете и четете!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот uBaH » Съб Май 29, 2010 9:34 am

did е напълно прав - потвърждавам от опит - имам точно YZ2 2009. Рамата, била тя и здрава, никак не може да компенсира работата/хода на вилката, на която пък има лепнато етикетче, че е абсолютно и само за "leisure cross-country". Опредеделено не е това модела, с който да се започне какъвто и да бил DH.
Аватар
uBaH

Мнениеот edna-luda-glawa » Пон Май 31, 2010 3:26 pm

AfterMath написа:Абе не знам к'ви са тия глупости за скот, те са в пъти по-добра марка от българските лайна, които са копирани от други азиатски лайна!
Драг Дъ Бомб е най-ужасното колело за парите си. Взимай един Клаймър и се учи да караш! Знам колко ''твърд'' щ е твоя ДХ , затова това колело ще ти е напълно достатъчно и с останалите пари си купи екипировка..Айде със здраве!

Е на това се казва точен човек. Инък за екипировка съм отделил пари.

0фф-топик Днес бях в варненския вело магазин УСТРЕМ (един фр сменяше капла) и му казаха ,че рамката ще му издържи още най-много 1 година защото някой я я карал 203мм вилка в Сопот или нещо подобно. Колелото му е драг клайбър 2006. Защо щяла да издържи още 1 год. не разбрах.
edna-luda-glawa

Мнениеот azze » Пон Май 31, 2010 3:35 pm

edna-luda-glawa написа:0фф-топик Днес бях в варненския вело магазин УСТРЕМ (един фр сменяше капла) и му казаха ,че рамката ще му издържи още най-много 1 година защото някой я я карал 203мм вилка в Сопот или нещо подобно. Колелото му е драг клайбър 2006. Защо щяла да издържи още 1 год. не разбрах.
Защото Climber е направена за използване с вилка с максимален ход 130 мм.
Аватар
azze

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти