Радост в очите на дете

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Радост в очите на дете

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 11:05 am

Здрвейте,искам да ви разкажа за една интересна случка днес,поне за мен беше такава. :peace:
Днес,ми е ден за пазаруване ,отивам до Метро "Люлин",разхождам се,гледам,избирам и т.н...
На щанда за спортни стоки,където продават и тъй наречените МТБ за по 300 лв....видях едно детенце с дядо си да обикаля и разглежда с огромно лювопитство,наредените като луканки велосипеди....
От чиста клюкария се задържах,седя си и го слушам как обяснява на дядо си,че това е метата му....и забележете от 1 година си събирал пари за такова колело,като казвам дете разбирайте 10-11 годишно.....беше облечено с къси панталонки,ризка и носеше от ония старите гуменки,сини с бяла подметка(няма начин да не си ги спомняте,бяха единствените на пазара едно време),очичките му бяха светнали,гледайки колелата на мечтите му...
Въпросното детенце живее някъде около София,не разбрах точно къде,събирало си пари като връщало вестници,бутилки и т.н....
Върнах се преди 20 години......
Не бях виждал скоро,искренна радост в очите на дете.... :bowdown:
Замислих се,че и тук пишат такива деца,а ние какво правим,като им казваме,че тези колела не струват,че са за боклука и такива негативизми......с една дума убиваме всичко в тези малчугани......
Бъдете сигурни,че това дете,като порасне няма да е някой лигльо,които си сменя каската и ръкавиците,защото си е купил нови грипове(примерно),с различен цвят и не му отиват...... :dontknow:
Не искам да обидя никои с тези ми думи,а само да се замислим,че и такива хора има още....
Апетита идвал с яденето,а кой е започнал с черен хайвер и сьомга??? Много са малко такива.... :nono:
Пиша тази тема,защото видях един бъдещ,байкър в това детенце...нека поощряваме такива малки пичове.... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Пишейки това,знам че на някои няма да им хареса,и съм горов да си понеса -
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Re: Радост в очите на дете

Мнениеот taurus13 » Чет Май 27, 2010 11:37 am

Абе понеже днес ми е спамърски ден и пия вече второ сутрешно кафе пред компа, няма начин да не се набъркам и у таз тема :D
Ами така стана то днешното консуматорско общество - бързо взеха да ни омръзват играчките и ламтим все за нови. Накрая се стига дотам, че много хора предимно си стоят във форума с паркирани в антрето нови велосипеди и все не им харесва прогнозата за времето.
Аз от детска радост не разбирам (освен от своята) ама, то има деца и деца. Мнозина така ги разглезиха своите, че и космически кораб да им подарят, пак няма да се зарадват.
Така или иначе, за да станеш байкър, трябва да имаш свободна душа и някакво колело. Моята любов към велосипедите също е от ранна детска възраст. Имах си едно балканче и не слизах от него по цяло лято. Скитал съм на по 70 километра от вкъщи с него и само ако родителите ми знаеха..... :crazy:
Има деца на които им се кара, има и деца, които просто искат да са "Голямата работа". Като обичаш велосипедите, рано или късно ще си купиш какъвто ти харесва - въпрос на приоритети.
Много от децата с евтини велосипеди, могат да ни направят да си говорим сами..... :)
И накрая(ама онзи истинския)....искам в дупката до мен да сложат и велосипеда ми. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Чет Май 27, 2010 12:04 pm

taurus13 написа:...
И накрая(ама онзи истинския)....искам в дупката до мен да сложат и велосипеда ми. :evil:

:offtopic:
:bowdown:
Обичаш да създаваш сложни археологически казуси, мда. :D Дано обаче намерят и част от писанията ти, защото анализа на безсловесни скелети с подобие на тракийски шлемове и кори, ръждясали курбели и пр. си е трудна работа... мога и да поспекулирам, но ще замълча. Подозирам, че ще дадеш хляб на цели изследователски институти, бъкани с байкъролози, педалорози и защо не - таурулози :clap:
:beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 12:44 pm

Аз от детска радост не разбирам (освен от своята) ама, то има деца и деца. Мнозина така ги разглезиха своите, че и космически кораб да им подарят, пак няма да се зарадват.

За съжаление 95% от децата са такива,аз разбирам от детска радост(имам си ги 2 в нас),като правя сравнение м/у мен и мойте деца(ако може да се направи такава),разликата е от тук до небето...... :(!:
Да не забравяме ,че света се развива благодарение на желанието на хората за нови,по-скъпи и по-модерни неща....
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 1:39 pm

http://media.causes.com/792180............и такива деца се намират..... :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот wicked_bro » Чет Май 27, 2010 1:43 pm

мисля че до голма степен трябва всеки да кара това коет може да си позволи и ако наистина иска ще се научи да с позволява и по-хубаво...и да си свиква да кара паралелно с повишаването на качесвото на превознот средство,верно е че децата заслужават понякога...ама спорфед мен велосипеда енещо което трябва да си купуваш само ..поне от определен момент нататък...аз съм на 28 и вече около 24-25 год.. не сами купували велосипед :) и не се оплаквам щото кто си емой и изстрадан и сглобяван част по част си ми е по-скъп
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот Анелия » Чет Май 27, 2010 3:12 pm

Ей, капитане, представих си живо очите на това дете, много хубаво си го написал :bowdown:
Моят син има колело, а сега само врънка за тротинетка :banghead: :(!:
Аватар
Анелия

Мнениеот 5roff » Чет Май 27, 2010 6:23 pm

kapitanblood написа:http://media.causes.com/792180............и такива деца се намират..... :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ще си позволя да цитирам Митко:

did написа:евтина пропаганда с използване на деца.

... да звучи силно, емоционално, но всъщност не е нищо ново. Просто поредното говорене.

Честно казано повече бих се радвал на някое хлапе, което си изхвърля боклука в кофата и му прави впечатление, че това все по-малко хора го правят... отколкото на някое, което на 12г. излиза на няква световна конференция, като уж независим "поглед на реалността".

@kapitanblood:
много приятно разказано за детето в магазина. Моето мнение по въпроса с евтиното и скъпо колело- ами на лапе на 10г повече му отива велосипед от 250-300лв отколкото от 2500лв.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 7:21 pm

did написа:
евтина пропаганда с използване на деца.

... да звучи силно, емоционално, но всъщност не е нищо ново. Просто поредното говорене.

Да,но е много трогващо на момента да го изслушаш.....и като се замислиш ,че всичко което каза е вярно.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Чет Май 27, 2010 7:42 pm

Ех...ударихме го на сантименти... ще ни завидят чак от форума BG-Mamma. :P
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 7:48 pm

taurus13 написа:Ех...ударихме го на сантименти... ще ни завидят чак от форума BG-Mamma. :P

:offtopic: Нищо човешко не ни е чуждо..... :agree: :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Reactor » Чет Май 27, 2010 8:18 pm

kapitanblood написа:

did написа:
евтина пропаганда с използване на деца.

Да,но е много трогващо на момента да го изслушаш.....и като се замислиш ,че всичко което каза е вярно.... :agree:

Трагично,че се налага деца да казват всичко това,да мислят за такива неща и да се страхуват от тях.

Е,ако пък си мълчим и не казваме нищо за да не е пропаганда или както там може да се тълкува,то тогава няма нищо да се промени и все ще си седим на едно и също място.
Трябва да има действие,движение...........
Аватар
Reactor

Назад към Общ форум