Днес,ми е ден за пазаруване ,отивам до Метро "Люлин",разхождам се,гледам,избирам и т.н...
На щанда за спортни стоки,където продават и тъй наречените МТБ за по 300 лв....видях едно детенце с дядо си да обикаля и разглежда с огромно лювопитство,наредените като луканки велосипеди....
От чиста клюкария се задържах,седя си и го слушам как обяснява на дядо си,че това е метата му....и забележете от 1 година си събирал пари за такова колело,като казвам дете разбирайте 10-11 годишно.....беше облечено с къси панталонки,ризка и носеше от ония старите гуменки,сини с бяла подметка(няма начин да не си ги спомняте,бяха единствените на пазара едно време),очичките му бяха светнали,гледайки колелата на мечтите му...
Въпросното детенце живее някъде около София,не разбрах точно къде,събирало си пари като връщало вестници,бутилки и т.н....
Върнах се преди 20 години......
Не бях виждал скоро,искренна радост в очите на дете....

Замислих се,че и тук пишат такива деца,а ние какво правим,като им казваме,че тези колела не струват,че са за боклука и такива негативизми......с една дума убиваме всичко в тези малчугани......
Бъдете сигурни,че това дете,като порасне няма да е някой лигльо,които си сменя каската и ръкавиците,защото си е купил нови грипове(примерно),с различен цвят и не му отиват......

Не искам да обидя никои с тези ми думи,а само да се замислим,че и такива хора има още....
Апетита идвал с яденето,а кой е започнал с черен хайвер и сьомга??? Много са малко такива....

Пиша тази тема,защото видях един бъдещ,байкър в това детенце...нека поощряваме такива малки пичове....

Пишейки това,знам че на някои няма да им хареса,и съм горов да си понеса -