Кой с какво се "стимулира"?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Кой с какво се "стимулира"?

Мнениеот kapitanblood » Чет Май 27, 2010 9:51 pm

Сашо написа:@Вилката - наздраве :beer:
Значи стимулант за планинския колоездач може да бъде не само някаква напитка /изостар, кафе/, но и липсата на такава и стремежът да се добере до нея /бира/.
Освен това по отговорите забелязах, че стимулант може да бъдат както живи същества /комари/, така и умрели същества /месо/.
Аз бих добавил към стимулантите и дъжд, светкавици, секс и евентуално мусака при завръщането у дома.

:offtopic: :rofl: :rofl: :rofl: :offtopic: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот lib.tech » Чет Май 27, 2010 11:25 pm

Препоръчвам на всички, които се занимават активно със спортуване, да пият изцеден лимон във вода(може да се добави и захар). Страшно много тонизира тялото. :agree:
Аватар
lib.tech

Рейтинг: 1166

Мнениеот did » Чет Май 27, 2010 11:28 pm

lib.tech написа:Препоръчвам на всички, които се занимават активно със спортуване, да пият изцеден лимон във вода(може да се добави и захар). Страшно много тонизира тялото. :agree:

Мда... На много хора им тонизира тялото. Също на толкова много хора предизвиква при натоварване киселини и гастрит.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот kvelikov » Пет Май 28, 2010 6:50 am

Да се похваля - разкарах кафето! :D
Минах на чай с ехинацея.
Остават на въоръжение и пшенични кълнове, прополис, тиквени семки и коензим Q10... :crazy:
Пусто ЕГН, един мой лекар ми беше казал, че човек щом мине 30-те, ако сутрин се събуди и нищо не го боли, значи е умрял... :banghead:

А за колата, която така обилно се лее из Форума, може да се отвори отделна тема - колко е зле... :smash:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот skiman » Пет Май 28, 2010 8:34 am

Най-добрият стимул за мъже по сериозен баир е да пусне колежка байкърка с хубави задни части да кара пред него. :eyebrow:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Пет Май 28, 2010 9:50 am

По-скоро да катери пред него :evil:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Май 28, 2010 9:52 am

skiman написа:Най-добрият стимул за мъже по сериозен баир е да пусне колежка байкърка с хубави задни части да кара пред него. :eyebrow:

Да, да! А ако може колежката и да носи бира... :liplick:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот airborneone » Пет Май 28, 2010 1:04 pm

bikerider написа:По-скоро да катери пред него :evil:

did написа:
skiman написа:Най-добрият стимул за мъже по сериозен баир е да пусне колежка байкърка с хубави задни части да кара пред него. :eyebrow:

Да, да! А ако може колежката и да носи бира... :liplick:

Да се съгласим на да катери и да носи бира? :D
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот WestIce » Пет Май 28, 2010 1:07 pm

Някой стимулира ли се с амфети. :rofl: :eyebrow:
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот uBaH » Пет Май 28, 2010 1:13 pm

WestIce написа:Някой стимулира ли се с амфети. :rofl: :eyebrow:

И да се, ще си признае ли? :rofl:

По темата - аз си слушам музика, когато обстановката позволява, разбира се.
Аватар
uBaH

Мнениеот papi007 » Съб Май 29, 2010 1:57 am

Абе вие сте Менделееви таблици с каски бе :rofl:
Бахти, аз като чета тоя форум, имам чувството че ако почна да се тъпча с всички тия модерни "природни продукти" , създадени у некоя лаборатория, Клепе ще ме моли за почивки :crazy:

Винаги са ми били интересни хората, които преди всичко разчитат на химия, а не на собствените си способности. Все пак не сме професионални спортисти, и го правим за здраве :nono:
Много неща съм пробвал, като зверско напиване, недоспиване,пребивания, чалга от мп3-то ... Все не помагат!
Всеки като чуе че смятам да ходя до проклетия Свищов с колуло, и веднага ми лепва клеймото "ненормален". Само че при мен това е въпрос на доста голяма подготовка и самостимулиране. И то не само да въртя като улав. Трябва да се спазват някакви елементарни правила на хранене, почивка, натоварване...

Това между ушите: Най-важния стимул във цялата работа е сам да си вярва човек за нещото, което иска. Твърдоглавост дори и когато вече си се провалил на 99.99% Без това квото и да се прави - провала е гарантиран :agree:
Ушите: За кратки разстояния , и най-вече спускания - музиката е доста голям стимулант , ако е подбран качествена компилация :hbang2: Но за дълги (над 6 часа каране) съм пробвал - поне при мен се получава едно натоварване на мозъка от умората, многото информация, шума, при което музиката просто е още един доста голям дразнител, който си спестявам. Може да се пуска за разнообразие,но не и постоянно. Поне при мен.
Очи: Слънчевите очила... Иначе от силното слънце на моменти изпитвам зверска болка в главата и очите... Гадост :yuck:
Тяло: Да не изгоря!!! Вчера карах уж да си оправя тена на ръкавки,и така изгорях, че сега не само нямам стимул да изляза да карам , ами и седя във форума, щот немога даси легна ... Така че действа добре защитата с фактор 30 . Също така незнам защо, но много хора не се "заслушват" в организмите си, и ги цедят зверски. Знаят газ до дупка на принципа No pain, no gain, и дали в един момент просто ще "умрат", или след време ще са се калцирали ставите от това че постоянно са си излагали организма на излишен студ, някак все едно им е дошло без предупреждение. Аз лично почти винаги (освен в форс мажорни обстоятелства като влюбеност, изнервеност, разгневеност и прочее) гледам да се усещам как съм... Ако съм гладен - ям, ако ме боли глава , спирам за почивка , ако не ми се кара - просто не карам.... Приятелче съм си с организма.
Екипировка:А някак да тръгна без ръкавици и каска, просто в главата ми изникват винаги едни 2-3 случки ,дето просто не ми дават да се разгърна и да карам както си му е реда. Така че каската, ръкавиците ,фарче отпред и стопче отзад са ми също доста стимулиращи работи, независимо кога , къде и за колко време се разхождам.
Предварителна подготовка: Е от това по-голем стимулант... Май нема (поне за мен)! Да знаеш че можеш , защото .... Че си правил далеч по-големи дивотии, от това да идеш до кремиковци да продадеш една верига, да се разходиш и да се прибереш след 85 км например... Лошото на последното е че има и обратен ефект понякга, и си казваш "баси как катерих преди, сега бутам..." . Ама аз съм идиотско-оптимистично настроен, рядко има обратен ефект.
Машината: Колкото и кретенски да звучи, това че ми е красиво колелото , също ме Стимулира(да я повтора, а не каете че съм офтопик). Просто ми дава един лек гъдел отвътре... Пък и за разлика от някои други, освен красота, даже и върви :rofl:

За храната и пиенето - е тук вече е цяла наука.
Не съм фен на Химиите, от сега го заявявам. Пия когато каквото ми се пие, ям когато каквото ми се яде... Гледам да избягвам вредните храни, но не си позволявам да не ям нещо, само защото съм фанатик.. Че после като почна да го сънуваммм... мани мани.

KION ако не се лъжа, беше човека , който ми спомена как се лекуват най-бързо крампите. Тук малко информацията е на развален телефон, но общо взето индеята е : мускулите се съкращават благодарение на електроимпулс. Всеки мускул има + и - , които са химични елементи Na ( другия не съм сигурен дали беше Cl), които по някаква странна система която не разбрах, единия бил за свиване, другия за отпускане на мускула. Когато се потим , изхвърляме съответно част от тези соли, като в един момент стигаме до момента, в който имаме само + за свиване, но поради липсата на другия елемент, мускула не се отпуска. И ето ви схванат болезнено пръсец, или друг мускул. Това се лекувало много лесно 4грама СОЛ... Най-обикновенна сол - сипва се в бидончето за вода, и се пие. До половин час действа. Даже го пробвах, и незнам дали е било ефекта Placebo , но имаше ефект.
Иначе за крампи при спортен доктор - да се пие магнезий, защото действал като смазка на мускула , и предпазвал от крампи.

Моя най-голям стимул е бирата... С нея за кратки разстояния... Който е карал с мен знае за кво иде реч :nuts: Ама за дълги разстояния само като спра, и то 200-300 мл макс... Пробвал съм изостари, изотоници, коли, редбули, кафета... Ц , не ми влияят добре! От първите не съм усещал НИКАКЪВ ефект, а от последните няколко съм имал толкова ужасен опит, особенно на гладен стомах! :puke: На дълго - водичка, със комбинирано нещо соленко.. Или нещо да я овкуси, че понякога има гадни води :crazy2:

Ядене.... Ех това ядене.... Аз съм си казал Ср*нето , яденето и пърд*нето.... 3те удоволствия в живота, от които никой неможе да ме лиши! Та това ми е най-големия стимул за каквото и да било :deal: Тук съм склонен да вярвам на теорията , че подсъзнанието е доста силно, и то само напътства човек какво да яде :lol: Само че благодарение на модерната химия, трябва да знаем все пак какво да избягваме. Най-вече това е захарта. http://gotvach.bg/n5-3835-%D0%9F%D1%80% ... 1%82%D0%B0 ето и причината. А и ако смятате че е глупост - колко хора пият кока кола по навик, а не вода :dontknow: Че аз се сещам за много такива... Та като си преценим какво горе-долу да изключим от менюто, и се отдадем на това организма сам да си казва какво иска - като ядем по здравословен брой пъти на ден (при мен лично това е един път ... От като се събудя , до като легна :D ), няма проблем. И това дава много повече енергия, отклкото 2 яденета на абсолютно същото количество храна :agree:
По време на каране винаги гледам да имам сандвичи с чубрица, яйца краставица, и сандвичи с мед , както и сякакви производни.. А тия корнита и работи - повръща ми се ! Остава една гадна миризма на химия в червата ми и ме побърква... При натоварвания - силно ги избягвам. Паккетирано -меденки, сусамки (сусамено семе, "залепено" с карамел), фъстъковки и слънчогледовки... А откакто падна на един познат супер много кръвното, винаги си нося едно 3в1, щото на него бая му помогна и той вече винаги си носи...
Но най-хубаво е да си отпочине организма на по лека салатка и тараторче в някое крайпътно кръчме. Поне за мен...

Всъщност всичко горенаписано за мен е валидно, но за вас... Може и да не е! Ако поне на някой му е било интересно и съм бил полезен - радвам се !

best wishes , papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот kvelikov » Съб Май 29, 2010 8:19 am

Папи, ти си готов да издадеш "Наръчник за емпирична вело-подготовка" ! :eyebrow:
Но си много прав, че отдолу трябва да пише с големи букви: "това важи само за Папи".
И къде я видя тази химия, с която се били тъпчели хората :dontknow: - аз виждам мед, течности, храна, хр. добавки, витамини (тук си донякъде прав-евтините са пълни с боички).
Единственият намек за кофти стимуланти бяха амфетите и донякъде кола, ред бул и прочее фъсни...
Елементът, който търсеше по-горе се нарича калций, но върви ръка за ръка с натрий, калий и хлор... :love:
Тук има инфо за мускулното съкращение, което може и да е полезно:
http://www.belchohristov.com/601.html
http://www.bb-team.org/articles/1620/#axzz0pINf0hMb

А като гледам календара, следващия weekend май е свободен и ти предлагам да завъртим една чевръста Обиколка!
Ако искаш го пусни в темата за Обиколката 2010.
Трябва да я направим под 7 часа... :bigeyes:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот gofren » Съб Май 29, 2010 1:25 pm

Изображение
Изображение
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот otka4al4o » Съб Май 29, 2010 3:02 pm

Изображение

:evil: :evil: :evil: :beer:
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот 5roff » Съб Май 29, 2010 3:19 pm

Преди сериозните карания се въздържам от секса :D , оставям си го за след тях (ако има възможност)... независимо дали ще карам или имам други планове за по-тежък физически разход на енергия, се опитвам да "постя". ;) Макар, че напоследък, така се стичат нещата, че винаги съм "готов за каране"... съдба :clap:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот hrissim » Съб Май 29, 2010 7:29 pm

5roff написа:Преди сериозните карания се въздържам от секса :D , оставям си го за след тях (ако има възможност)... независимо дали ще карам или имам други планове за по-тежък физически разход на енергия, се опитвам да "постя". ;) Макар, че напоследък, така се стичат нещата, че винаги съм "готов за каране"... съдба :clap:

Lexington - After action satisfaction, а? :eyebrow:
Добър стимул, е да...
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот FhG » Съб Май 29, 2010 11:39 pm

http://images12.snimka.bg/001719085.jpg
Ето това е моя хранителен стимул преди и след каране + 1 шопска салата. Това се повтаря всеки ден по 2 пъти на ден. :D
Аватар
FhG

Рейтинг: 1619

Мнениеот dibo92 » Съб Май 29, 2010 11:58 pm

Радо @otka4al4o +-a ти е от мен!
По темата моят стимул е:
Изображение
+ Добрата компания,музика и жени!

ПП:Снимката е правена у нас преди броени часове! :^:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот papi007 » Нед Май 30, 2010 4:01 pm

@kvelikov Аз имам ебаси плана за тая седмица...
Сутрин ставам, закусвам и ако грее слънчице - паля колелото и обикалям Витоша. План - приблизително в 7 ДА СЪМ ТРЪГНАЛ от билла-та, и 7 часа по късно да съм пак там.
Ако не ,пак лягам да спя.
След прибиране/спане, обяд , спане...
След това доста учене.
Може би 5 км тичане в парка.
Пак учене.

НИКАКВО ПИЕНЕ, Даже и бира! (ако имам минус, ще заподозра dibo 92 :rofl: )

Само в петък едно мързеливско качване до момина скала и суркане по трасето на черни връх... Че трябва да пътувам за изпит! А изпита е на 5-и...

На това ако не му каже човек оптимизъм.... :lol:
Айде ще добавя и в това за витоша 2010

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот red_bull » Нед Май 30, 2010 7:37 pm

hrissim написа:Освен това по време на каране:
kvelikov написа:...
Въпреки това забелязвам, че най-стимулиращо ми действа карането в добра компания... :beer:

и тези:
ИзображениеИзображение
И след всяко сериозно каране/оденье - Един коктейл от разтворими витамини и микроелементи СУПРАДИН и УПСАРИН.

@hrissim ти си го каза... :D :D :D също и -
http://desourcesure.com/upload/Red-Bull-Comp---Bull-Power.jpg
Don't call me trash until you've slept in my trailer
Аватар
red_bull

Рейтинг: 1120

Мнениеот kpuck032 » Вто Юни 01, 2010 6:29 pm

Абе вие добре ли сте? Ще взимате някакви си добавки, Л-Карнитин и такива простотии .. След време това се отразява зле на тялото. Както каза lib.tech лимончето с 1 лъжичка захар тонизира доста. Моята рецепта е да съм добре нахранен, отпочинал и да имам вода в мен, а пък другото е каране :beer: :beer: :8D:
Аватар
kpuck032

Рейтинг: 1180

Мнениеот skiman » Вто Юни 01, 2010 10:52 pm

kpuck032 написа:Абе вие добре ли сте?

Мъхъм. Даже много добре.
kpuck032 написа: Ще взимате някакви си добавки, Л-Карнитин и такива простотии

И от ония простотии също взимаме.
kpuck032 написа: След време това се отразява зле на тялото.

Ама разбире се. Както и това:
kpuck032 написа: лимончето с 1 лъжичка захар тонизира доста.

Докарва една прекрасна язва.
kpuck032 написа: :beer: :beer: :8D:

Може да добавиш и шепа зелени джанки. Това със сигурност след време се отразява на тялото. :eyebrow:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот did » Вто Юни 01, 2010 11:04 pm

@skiman: едвам се стърпях да напиша почти същото, даже почти го написах, ама реших да съм добричък :D

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот skiman » Сря Юни 02, 2010 8:42 am

did написа: ама реших да съм добричък :D

:D :D
Аватар
skiman

Мнениеот Анелия » Сря Юни 02, 2010 9:39 am

Специално Л-карнитинът е аминокиселина, която съществува в организма така или иначе, а не е някакво чуждо за него лекарство. Също така може да се набави от червено месо и млечни продукти, но това няма как да го знаят хората, които мислят, че захарта стимулира и набиват вафли, защото месото било вредно. :crazy:
Аватар
Анелия

Мнениеот Вилката » Сря Юни 02, 2010 11:27 am

Анелия написа:хората, които мислят, че захарта стимулира и набиват вафли

Ами да, захарта стимулира, а месото - не. Трябва да правим разлика м-у стимулиране и възстановяване.

Възстановяването изисква аминокиселини, които можем да набавим както с храна(най-вече месо, мляко, яйца), така и наготово. Аз си имам обаче една моя теория, че даването "наготово" на продукти, които иначе сами си добиваме от храната, води до закърняване на храносмилателните ни функции. Ако не сме професионални спортисти и помощните материали не са ни абсолютно наложителнии, не бих приел такива "улеснения" за организма като полезни. Колкото и да се говори, че протеините и аминокиселините са безвредни, те са си неестествени добавки, които избягвам.

Иначе има едни сравнително леки варианти на подпомагане на възстановяването с разклонени аминокиселини (BCAA) в комбинация със сложни въглехидрати (картофи, ориз...), но когато правим всичко за удоволствие - месо му е майката!
Аватар
Вилката

Мнениеот Сашо » Сря Юни 02, 2010 2:02 pm

Месото става за възстановяване на организма, но проблема е, че е трудно усвоимо. След каране мускулите искат белтъчини ВЕДНАГА, а не след 8 часа. При забавяне не може да се възстанови напълно загубената мускулна маса. За това използвам неестествени продукти като протеини и аминокиселини. Вярно, че в природата ги няма в такъв синтезиран вид, обаче и дивите животни не се натоварват и изтощават толкова много, освен при продължителни преходи и миграции, а много от тях и не издържат.
А колкото до захарта - да, тя стимулира и дава енергия. Заради това "набивам вафли" докато карам. :D
Всички гореизброени храни и стимуланти са вредни и отровни боклуци. Предизвикват гадни болести на чревоугодничеството и охолството от които се умира. Няма защо да се заблуждаваме, че не е така. Затова трябва да се употребяват умерено и при големи натоварвания, а в останалото време - плодове и зеленчуци.
Последна промяна Сашо на Сря Юни 02, 2010 2:13 pm, променена общо 1 път
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот tanya » Сря Юни 02, 2010 2:10 pm

Ами който не обича месо? :D С какво да се стимулира и възстановява? И понеже на тежко каране не мога да помъкна една торба плодове (това което най-много обичам), а също и преди каране не мога да се набумкам с едно кило череши, набивам и аз разни вафли (които по принцип също не харесвам особено, но все пак нещо трябва и да се яде). А след каране, вече може и едно кило череши :liplick:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот codename47 » Сря Юни 02, 2010 2:34 pm

tanya написа:Ами който не обича месо? :D С какво да се стимулира и възстановява? И понеже на тежко каране не мога да помъкна една торба плодове (това което най-много обичам), а също и преди каране не мога да се набумкам с едно кило череши, набивам и аз разни вафли (които по принцип също не харесвам особено, но все пак нещо трябва и да се яде). А след каране, вече може и едно кило череши :liplick:

http://chudesa.net/ioga-70-godini-chrez ... -na-hrana/
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Вилката » Сря Юни 02, 2010 2:39 pm

С тия череши, ако нямат червейчета, не знам до къде ще я докараш... освен до тоалетната :D

@Сашо: Наистина белтъците ако дойдат по-бързо и лесно, ще възстановим за кратко време. Затова аз ям месо предната вечер, преди каране, като се надявам до другия ден да съм го прокарал по "каналния ред" и да съм се освободил от неудобството да го нося в стомаха. Сутринта пия 0.5 л добре подсладено прясно мляко с кафе и нещо сладко. По време на каране не пия много вода, за да избегна обилно потене и загуба на соли. При най-малка немощ спирам за 10-тина мин. и ям пак нещо сладко. Като приключа карането първо наваксвам с течностите и изчаквам да ми се успокои стомаха. 1-2 часа след това пак захапвам кокала :eyebrow:
За бирата на най-високата точка вече споменах. Все пак трябва да добия малко течности за да си "маркирам" постижението. :beer:
codename47 написа:http://chudesa.net/ioga-70-godini-chrez ... -na-hrana/
Тоя йога е развил в себе си реактор за ядрен синтез. Само че има един проблем - за да добиеш чрез ядрен синтез 1 гр материя само от слънчевата енергия, няма да ти стигнат няколко човешки живота препичане на слънце.
Аватар
Вилката

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум