хубаво колело за dirt jump

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

хубаво колело за dirt jump

Мнениеот wolfy » Нед Апр 25, 2010 6:45 pm

:D ... Здравейте пичове :D :D ... Такамм , ако може да дадете предложения за dirt jump колело , много ще съм Ви благодарен , като мога да си позволя нещо от сорта на : scott voltage yz 2 :D :D , а аз и на него съм се спрял , но все пак искам малко съвет ... Нашите не дават да похарча повее от 700 МАКСССС за колело :dontknow: :dontknow: :dontknow: ... Имам и няколко други въпроса : Някой знае ли за MTB писти на Доспат ?? :magnify: :magnify: :boggled: ... Или за писти някъде около София :D :dontknow: :dontknow: , илии просто да хващам през пътеките :D :D ?? Ааа да , и най-важното , как да стигам до местоположенията за тези мои луди цели , като имате напредвид че аз съм в Надежда 1 , много близо до Надлез Надежда , ии нашите викат че докато стигна примерно до Витоша ще ме прегазят поне 20 пъти :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ??
wolfy

Рейтинг: 1180

Re: хубаво колело за dirt jump

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Апр 25, 2010 10:06 pm

За 700 кинта мисля че клаймър или blockhead те устройва.Ако държиш да е волтидж по-добре събери 50лв. и си вземи http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 315&lang=2
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот stfn » Пон Апр 26, 2010 11:52 am

ето ти Волтидж на добра цена, но не съм сигурен колко е здрав ама за скокове от надлеза надежда ще стане ми се струва
http://www.sportdelivery.com/catalog/product_info.php?cPath=21_124&products_id=2480

и

http://www.sportdelivery.com/catalog/product_info.php?cPath=21_124&products_id=2479

даже ще ти останат и за каска ама моля те трябва да вразумиш родителите си и да се отпуснат и поне една качествена каска да ти купят, че като почнеш да скачаш освен колелото счупено да не се окаже и главата.
stfn

Рейтинг: 1213

Мнениеот hakera1980 » Нед Май 30, 2010 7:01 pm

stfn мога ли да те попитам, понеже мисля да си купя Scott Voltage YZ2 , хубаво колело за dj ли е, най-вече се насочвам към вилката и рамката.
hakera1980

Рейтинг: 1200

Мнениеот RockShox » Нед Май 30, 2010 9:33 pm

Защо не си купиш новия Scot Voltage yz 0.3- http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 315&lang=2
и не смениш по нататък вилката с мека? Поне за мен това е оптималния вариянт, но не забравяй каската :agree:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Рейтинг: 1178

Мнениеот Jumpup » Пон Май 31, 2010 2:11 pm

RockShox написа:Защо не си купиш новия Scot Voltage yz 0.3- http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 315&lang=2
и не смениш по нататък вилката с мека? Поне за мен това е оптималния вариянт, но не забравяй каската :agree:

:offtopic: Последното предложение е най удачно и аз го подкрепям. После събираш малко парички и взимаш едно ДУРО ново или втора ръка и си готов. http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si ... &tnid=2768
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот uBaH » Пон Май 31, 2010 3:40 pm

hakera1980, сигурно го пиша за пети път ама нищо.
Относно YZ 2 - не става за DJ, не и с компонентите от магазина :nono:
Вилката е само и единствено за кроскънтри. Не смея да я използвам другояче, че не знам какво може да стане. Каплите са едностенни - не знам колко тежиш, но аз съм 60 кг и като имаш в предвид, че не карам кой знае колко агресивно (за скокове да не говорим), пак успях да поизкривя задната.

Това е за Voltage YZ 2 (2009) и от личен опит.
Както ти препоръчаха по-горе, този 0.3 май си е оферта - не плащаш скъпа вилка, която така и така няма да ползваш, така че лесно ще си я смениш в последствие :agree:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот RockShox » Пон Май 31, 2010 8:19 pm

Втора ръка Dirt Jumper 3 , ще го вземеш на цената на ново Duro Dj- мисла, че Dirt Jumper-а е по удачен избор,въпреки че според мен е абсолютно дърво сравнение с мойта Tora 302 :love:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Мнениеот CaXky » Пон Май 31, 2010 8:30 pm

1 въпрос: Задължително ли е колелото да е голямо?Има и БМХ-ове за дърт джъмп.. :)
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот RockShox » Пон Май 31, 2010 9:15 pm

Ем човека казва, че се насочил към yz серията на Scott, следователно си направих извода, че иска голямо колело :offtopic:
RockShox

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Май 31, 2010 10:50 pm

RockShox написа:Втора ръка Dirt Jumper 3 , ще го вземеш на цената на ново Duro Dj- мисла, че Dirt Jumper-а е по удачен избор,въпреки че според мен е абсолютно дърво сравнение с мойта Tora 302 :love:

Твойта Tora 302 е за Крос Кънтри така че недей да бъдеш толкова горд с нея ;)
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот kris_x-cheto » Вто Юни 01, 2010 8:06 am

:agree: :agree: :agree: Наоулно те подкрепям :rofl: :rofl: :beer: :beer: :nono: :nono: :crazy: :crazy:
kris_x-cheto

Рейтинг: 1180

Мнениеот RockShox » Вто Юни 01, 2010 9:14 am

1. Tora 302 се води за AM
2. Откаде за Бога знаеш как работи и дали не е наистина по добре от dirt Jumper 3?
3.Когато се качиш и на двете вилки, тогава исказвай мнение :agree:
RockShox

Мнениеот hakera1980 » Вто Юни 01, 2010 10:45 am

uBaH написа:hakera1980, сигурно го пиша за пети път ама нищо.
Относно YZ 2 - не става за DJ, не и с компонентите от магазина :nono:
Вилката е само и единствено за кроскънтри. Не смея да я използвам другояче, че не знам какво може да стане. Каплите са едностенни - не знам колко тежиш, но аз съм 60 кг и като имаш в предвид, че не карам кой знае колко агресивно (за скокове да не говорим), пак успях да поизкривя задната.

Това е за Voltage YZ 2 (2009) и от личен опит.
Както ти препоръчаха по-горе, този 0.3 май си е оферта - не плащаш скъпа вилка, която така и така няма да ползваш, така че лесно ще си я смениш в последствие :agree:

Всъщност съжaлявам че съм си написал тъпо мнението. Колелото ще го карам повече хц и AM(ще има и малко HT DH). 1 приятел ми препоръча да си го взема Scotta YZ 2, защото в момента е доста достъпен и догодина да си сменя вилката с дуро за да търпи на повече натоварване. Все пак не се знае дали ше почна и dj но това според мен няма да стане. Аз съм 56 кг, 168 см.

*EDIT* извенете ме за :offtopic:
hakera1980

Рейтинг: 1200

Мнениеот kriisoo » Нед Юни 13, 2010 3:26 pm

Аз също съм се ориентирал към това колело :)
Според мен си струва, но не съм чак такъв спец, за каквито се мислят някой хора...
В крайна сметка ти си избираш и никой няма да те отепа, ако не си вземеш препоръчаното колело от разбирачите :) :smash: ...
Отиваш в магазина и казваш искам да видя това и това колело и което ти хареса повече го взимаш...

А за това, че живееш в надежда... Аз живея в Люлин и през ден ходя до южния парк... През тунела на люлин, после по Стамболийски и после по витошка, чак до парка... Цялото ми излиза около 16-19 километра мисля...

Айде, успех с покупката на колелото ! :nuts:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X