Съвет за покупка на градски велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за покупка на градски велосипед

Мнениеот kalsky » Вто Юни 01, 2010 10:05 am

Здравейте!
Простете за напълно лаишките въпроси, но вярвам, че е по-добре да питам тук за съвет отколкото да си купя колело от някакъв супермаркет... Трябва ми велосипед, който да карам в парка (без скокове, каскади и т.н.) като монтирам детска седалка за рамката му (трябва да е твърда). Бюджет не мога да определя, водещото е да знам, че карам и возя детето си на качествено колело, на което мога да разчитам без да го сменям всяка година.
Поздрави!

ПС/ Пропуснах да кажа, че съм висок 180см и тежа 85кг. Отделно детето тежи 15кг, така че се закръгли на 100кг общо :)
kalsky

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за покупка на градски велосипед

Мнениеот Razar » Вто Юни 01, 2010 12:50 pm

Ако търсиш нещо в ниския ценови клас може би Drag Hacker би ти свършил работа, само че незнам относто монтажа на столчета как стоят нещата :dontknow: , някой от по запознатите да сподели. Друг вариянт според мен е един Marathon, който си е абсолютен градски велосипед идеален за във парка и по велоалеи, 28 цола е и е оборудван с багажник и калници, което според мене е добре за теб.

Поздрави
Аватар
Razar

Рейтинг: 1198

Мнениеот kalsky » Вто Юни 01, 2010 3:17 pm

Монтажа на столчето е елементарно. монтира се на вертикалната част на рамката (под седалката) - затова писах, че трябва да е твърда рамката. Щеше ми се да е колелце с хубава окомплектовка и монтаж.
Благодаря!
kalsky

Мнениеот Razar » Вто Юни 01, 2010 3:41 pm

Определено не съм сред най-компетентните поради простата причина че не познава много добре повечето модели и марки, но си мисля че ще е добре да споделиш някакъв бюджет.

Поздрави
Аватар
Razar

Рейтинг: 1198

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 01, 2010 6:20 pm

Може би "Драг Хакер" наистина е решението.
Проблема в този ценови диапазон е, че повечето велосипеди са със задна главина за касета на резба, а не на шлиц, което предразполага към кривене на оста, особено при посочените килограми. Ако се вземе такъв велосипед, решението е да се смени задната главина, но това ще оскъпи допълнително велосипеда с поне 70 лв. (главина + спици + наплитане и центроване).
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kalsky » Вто Юни 01, 2010 8:18 pm

Относно бюджета - представям си нещо около 500-600 лв, като при драстична разлика в качеството бих могъл да го увелича още малко (ако наистина е нещо определящо класа на велосипеда). Не искам да провокирам някаква реклама, но би било полезно да знам добро място за покупка на велосипед.Опитах да открия и тема за подходящ размер, но не успях да се ориентирам и се поизгубих из форума.

Независимо от това, като един нов посетител тук, мога да ви поздравя с добрата атмосфера и организация и съм сигурен, че това ще привлече още много хора!

Благодаря за напътствията! Поздрави!
kalsky

Мнениеот kalsky » Вто Юни 01, 2010 8:22 pm

Аз и в момента карам колело, което е вече на над 10 години... Навремето имаше едни лепенки Ross по него (не Cross), но се страхувам, че вече е доста поостаряло, ръждясало, притеснявам се да карам свободно с малкия, защото не съм сигурен спирачките в какво състояние са (жила, v-break...) и си мисля, че по-добрия вариант е да си купя ново.
kalsky

Мнениеот ico 1 » Вто Юни 01, 2010 8:23 pm

Може да скочиш на "спринт аполон" или "драг онтарио" съответно 450 - 550 лв. Аналогични са. Могат лесно да станат градски колелета - звънчета, фарчета, калници, кошници, шукаритети.
Някой спомена за "драг маратон", но аз лично предпочитам 26" дебели гуми. :D
Относно магазин от който да го купиш - не си казал от (до) кой град си.

П.П. Може да ползваш бутона "промени", за да добавиш нещо ново в мнението си. Активен е около 20-30 мин. :agree:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот kalsky » Сря Юни 02, 2010 8:36 am

От София съм, наистина важно уточнение... :)
kalsky

Мнениеот EmZo » Сря Юни 02, 2010 3:53 pm

Здравей, за бюджета, който си определил отличен вариант е Drag Grand Canyon Pro:
http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=92

- Хубава здрава и лека алуминиева рамка
- Главина на шлици
- Капли със здрави двустенни шини
- Като цяло доста прилична окомплектовка

В София към момента налични велосипеди можеш да намериш в следните магазини:

Магазина срещу центъра по хигиена:
бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов", бл.120
тел. (02) 952 2403 begin_of_the_skype_highlighting              (02) 952 2403      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              (02) 952 2403      end_of_the_skype_highlighting
Там модела го има в наличност размер L който е подходящ за теб.

В същите магазини се предлагат и за столчета за дете:
http://screambikes.eu/zadno-stolche-za- ... li-b1.html
http://screambikes.eu/zadno-stolche-za- ... r-fox.html

Магазина на бул. "България"
Бул. България 59, Мото-писта 7А
02/8591123
Там има само размер XL, който ще ти дойде голям, но ако имаш път от там, може поне да го видиш на живо.
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот uko » Съб Юни 05, 2010 1:36 pm

аз за Градско колело си представам .Изображение
uko

Мнениеот kalsky » Пон Юни 07, 2010 3:42 pm

Благодаря на всички за мненията и напътствията!
В крайна сметка най-много ми допадна вариянта на колегата EmZo! Та това е и новото ми колело! Благодаря още веднъж! Поздрави!
kalsky

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти