Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот did » Пет Май 28, 2010 3:31 pm

FUNN написа:Направих беля! Това пластмасовото на спирачката ми (Formula K24) за контактната точка на накладките се беше счупило и се държи на гумичката. В опит да го залепя изсипах много лепило ''Капчица'' и пластмаската се залепи за буталцето и лостчето като се стисне не може да се връща. Та с какво трябва да го напръскам, че засъхналото лепило да се разяде/втечни и да се махне. Тук ми се мяркат WD-40 и Тефлонов спрей.., ако не става с тези неща ще купя каквото трябва, стига да отстраня проблема. :(
Моля ви, помогнете!

УАУ! Лошо! Няма да стане със стандартни средства. Няма разтворител на засъхнали лепила от вида на "Капчица", които да пазят уплътнения, но тия лепила могат да се поразкиснат при упорито киснене в разни химически помии, които не би искал да доближиш до спирачката си.

Отпиши уплътненията - ще ти трябват нови. Това е ясно. Трябва да парчосаш калипера, да почистиш всички парченца лепило механично, като може преди това да накиснеш частите в масло, вода или каквото и да е. Еднакво малко ще помогне. Все пак, ако лепилото е попаднало върху омазнени части, може и да се изчисти сравнително лесно.

Ако не знаеш какво правиш и не разполагаш с резервни части и уплътнения, бягай в сервиз!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот AfterMath » Пет Май 28, 2010 7:46 pm

Имам следния проблем...на ръкавиците ми скот екстрийм ДХ ми се скъсаха пръстите и има дупка :V: :V: ...Ако ги зашия, (което не знам как ще стане :D ) ще ми станат по-къси и няма да ми е удобно...Милслех да отпрежа направо пръстите до средата, където има протекция? Какво ще кажете?
AfterMath

Рейтинг: 1091

Мнениеот FUNN » Пет Май 28, 2010 8:56 pm

did написа:
FUNN написа:Направих беля! Това пластмасовото на спирачката ми (Formula K24) за контактната точка на накладките се беше счупило и се държи на гумичката. В опит да го залепя изсипах много лепило ''Капчица'' и пластмаската се залепи за буталцето и лостчето като се стисне не може да се връща. Та с какво трябва да го напръскам, че засъхналото лепило да се разяде/втечни и да се махне. Тук ми се мяркат WD-40 и Тефлонов спрей.., ако не става с тези неща ще купя каквото трябва, стига да отстраня проблема. :(
Моля ви, помогнете!

УАУ! Лошо! Няма да стане със стандартни средства. Няма разтворител на засъхнали лепила от вида на "Капчица", които да пазят уплътнения, но тия лепила могат да се поразкиснат при упорито киснене в разни химически помии, които не би искал да доближиш до спирачката си.

Отпиши уплътненията - ще ти трябват нови. Това е ясно. Трябва да парчосаш калипера, да почистиш всички парченца лепило механично, като може преди това да накиснеш частите в масло, вода или каквото и да е. Еднакво малко ще помогне. Все пак, ако лепилото е попаднало върху омазнени части, може и да се изчисти сравнително лесно.

Ако не знаеш какво правиш и не разполагаш с резервни части и уплътнения, бягай в сервиз!

То това се случи с лостчето. Извинявам се, че забравих да спомена.
Значи твоя съвет е да разглобя всичко до колкото може и да го почистя. А сега ми присветна идеята, че ако може да се разглоби всичко по лостчето и тая пластмасова джунджурия се извади ще е лесно да се залепи и да се постави без да се залепва за буталцето. Освен след изпитите ще намина до един приятел и ще я разглобим да видим какво можем да направим.
Все пак благодаря за идеята!
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
FUNN

Рейтинг: 1327

Мнениеот D-RIDER » Съб Май 29, 2010 4:03 pm

Shimano Alivio или Sram SX-4? Ще се ползват предимно за XC(на моменти по агресивно) и градско. Интересува ме също кой е с по-стегната пуржина, защото сегашният ми дерайльор е 10левов шимански, който бе взет за временен. Принципно доста съм изчел и за 2та и клоня повече към Аливио, но бих искал да чуя и вашето мнение. :beer:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот uaz_95 » Нед Май 30, 2010 2:50 pm

От аливиото съм доволен. Две уши на рамката скъсах, а той не е мръднал. :beer:
Град Тетевен за връзка с мен 0882626753 или скайп alfata_95. Може и ЛС
Еконта също може да помогне.
Ето ви и снимките : http://www.album.bg/chasti_ttv/
Аватар
uaz_95

Рейтинг: 1089

Мнениеот zafirovp » Нед Май 30, 2010 4:10 pm

Използвате ли ремъците на FF каски? Проблемът е, че ми убиват и мисля да ги махна. Това може ли дасе окаже проблем по-нататък? Каската ми е точно, така че трудно може да изпадне, но е доста тежка.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Alpina » Нед Май 30, 2010 4:16 pm

Ако го направиш и не ги ползваш - си малоумник!
Това не е тема за абсурдни въпроси, а само за тъпи ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Нед Май 30, 2010 4:25 pm

zafirovp написа:Използвате ли ремъците на FF каски? Проблемът е, че ми убиват и мисля да ги махна. Това може ли дасе окаже проблем по-нататък? Каската ми е точно, така че трудно може да изпадне, но е доста тежка.

Ми то си пише, че е тежка и не става за носене на етикетчето бре! Къде бля, като я купува?

Те моторджийските каски са по-леки, ти искаш с това чудо колело да караш, при това не си даунхилър.

Разкарай цялата каска и си купи нещо под 300 грама.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот azze » Нед Май 30, 2010 4:51 pm

zafirovp написа:Използвате ли ремъците на FF каски? Проблемът е, че ми убиват и мисля да ги махна. Това може ли дасе окаже проблем по-нататък? Каската ми е точно, така че трудно може да изпадне, но е доста тежка.

Каишките се регулират,но не се махат.Ако ги махнеш,все едно имаш тенджера на главата.Е,тенджерата ще е по-лека.Сори,не се сдържах,заразих се от did. :D Но пък и ти казах,като питаше:
azze написа:може да се вземе Bell Bellistic,която тежи половин кило по-малко
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот zafirovp » Нед Май 30, 2010 7:15 pm

Колкото до теглото http://www.schlickjumper.de/parts/forum1_2530.htm. ама май не е вярно. Етикети на каската има, но никаде не пише точно тегло. Мерси за отговорите, но наистина не съм виждал някой да има каишки, пък и има едно клипче в Pinkbike, където един пада, удря се в дърво и каската му изхвърча на 10 метра.

Друг тъп въпрос:
Може ли да се скъси нормал сайз стержен. Ясно ми е че може да се резне но резбата може ли да се направи. Трябва ми един XCM но е с цели 225 мм стержен, а сегашната ми вилка е с 160 мм (ако меря над короната).

Мерси :wavey:

Ето линк към вилката - http://www.bgvelosipedi.com/product_inf ... cts_id=451
Аватар
zafirovp

Мнениеот did » Нед Май 30, 2010 7:19 pm

zafirovp написа:Може ли да се скъси нормал сайз стержен. Ясно ми е че може да се резне но резбата може ли да се направи. Трябва ми един XCM но е с цели 225 мм стержен, а сегашната ми вилка е с 160 мм (ако меря над короната).
Мерси :wavey:

Няма нужда от рязане. При тия вилки регулирането става по други начини и челатана рамките са сравнително стандартни.

Ако наистина се налага - да, може и не е трудно. Най-лесно е първо да навиеш на стрежена най-горната гайка от комплекта чашки, после да режеш над нея, да изпилиш добре сряза и да РАЗВИЕШ после гайката, което е доста по-лесно от навиването и.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zafirovp » Нед Май 30, 2010 7:24 pm

Мерси за отговора, много ми помогна. :beer:
Аватар
zafirovp

Мнениеот did » Нед Май 30, 2010 7:57 pm

Защо напоследък повечето потребители, които питат в продуктовите подфоруми за много скъпи колела, са абсолютно неграмотни?

Къде е кризата? Откъде деца, които не знаят елементарни неща за велосипедите и не могат да пишат на български, намират отнякъде по 5000 лева за велосипед и се чудят какво точно да ги правят?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот azze » Нед Май 30, 2010 8:02 pm

did написа:Откъде деца, които не знаят елементарни неща за велосипедите и не могат да пишат на български, намират отнякъде по 5000 лева за велосипед и се чудят какво точно да ги правят?

Два варианта:
1.Те пускат темите,без да имат нужните пари.Един вид занимавка.
2.Мама и тати им дават по 5-6 хилки,колкото да им запушат устите,и не се интересуват дали децата им са грамотни,възпитани и т.н.

Въпрос:На колко тормоз издържа рамка Онтарио?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот МИКИ МАУС » Нед Май 30, 2010 8:10 pm

did написа:Защо напоследък повечето потребители, които питат в продуктовите подфоруми за много скъпи колела, са абсолютно неграмотни?

Къде е кризата? Откъде деца, които не знаят елементарни неща за велосипедите и не могат да пишат на български, намират отнякъде по 5000 лева за велосипед и се чудят какво точно да ги правят?

Елементарно, Уотсън! В цял свят умните са богати, в милото ни Отечество е малко по-иначе. / Най меко казано /. :crazy:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот Antares » Нед Май 30, 2010 8:49 pm

Още си я има инерцията, останала от времето, когато работническата класа беше венеца на нацията. А парите на БАН са им много, щото к'во правят там, нищо, никакви пари не излизат от техния труд...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот X_NRG » Нед Май 30, 2010 9:17 pm

azze написа:Въпрос:На колко тормоз издържа рамка Онтарио?

Агресивно XC от 85кг човек не и навреди в продължение на 2 сезона, но не бих разчитал на нещо повече.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот azze » Нед Май 30, 2010 9:36 pm

Хммм. :erm: Надявам се да издържи на поне 1 сезон АМ с 50 кг човек.Ще видим,скоро се надявам да е в движение.
Аватар
azze

Мнениеот X_NRG » Пон Май 31, 2010 12:07 pm

Стига да спазиш ограничението за максимално допустим ход на вилката, няма да имаш проблеми - ти си лек.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Night_Falcon » Пон Май 31, 2010 7:49 pm

Terminator или Removal за сваляне на боя? Досега мъчих с терминатор, но е много тегаво, очаквах да е по-лесно.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот D-RIDER » Вто Юни 01, 2010 7:42 pm

Има един спрей. В повечето магазини за боя можеш да го намериш. Незнам марката обаче струва 7лв. Работи доста добре. За 2-3 часа свалихме боята на едно колело с доста чупки и извивки, обаче бяхме 2-ма. Един съвет: Зареди се с търпение и ти трябва и малко ентусиазъм. :D :beer:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот shaady » Сря Юни 02, 2010 12:09 pm

Spectrum net или Vivacom за интернет? :D
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 02, 2010 12:17 pm

shaady написа:Spectrum net или Vivacom за интернет? :D

Тва е въпрос-шега, нали?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот shaady » Сря Юни 02, 2010 12:25 pm

Daniel Panev написа:

Тва е въпрос-шега, нали?

Не, точно...
"интернета" от виваком поне не ми спира от бурите и от дъждовете, а скоростите са ниски. А спектрум-а сигурно ще спира, за сметка на по-високите скорости.
Затова се чудя :)
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 02, 2010 1:08 pm

Ми... аз съм абонат на spnet от... деа знам - бях абонат на techno-link преди да станат prolink и преди spnet да купи prolink - абе от много, много години.
До сега не е имало случай да ми спира нета проради неблагоприятни атмосферни условия - тва да не е велошествие за дефилиране по маркови италиански дрешки бе?
btw - виж там във Варната дали се предлага pon в твоя квартал...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот zaspalankoto » Сря Юни 02, 2010 1:12 pm

хора имам един въпрос!! :lol: :lol: според вас дали Scott yz 35 става за DJ, защото в квартала има доста "разбирачи", които ми развалят мнението за новото ми колело!! :thanks:
Изображение
Аватар
zaspalankoto

Рейтинг: 1197

Мнениеот boriss13 » Сря Юни 02, 2010 1:15 pm

Става, що да не става.
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот zaspalankoto » Сря Юни 02, 2010 1:24 pm

мс пич :) само още един вапрос : Може ли да ми стане нещо на вилката ако има луфт и карам DJ?? А вапросите са два: С какво да я смажа?? :dontknow: :dontknow:
Изображение
Аватар
zaspalankoto

Рейтинг: 1197

Мнениеот boriss13 » Сря Юни 02, 2010 1:36 pm

zaspalankoto написа:Може ли да ми стане нещо на вилката ако има луфт и карам DJ??

Да, да я преебеш и да не става за нищо(ако вече не е факт),
zaspalankoto написа:С какво да я смажа

нямам идея.
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Burned » Сря Юни 02, 2010 7:00 pm

Бях на Спектрум във Варна и след 4 месеца мъки с тях се измъкнах! И след най-малкия дъждец ми спираше интернетът. Беше ужасно, вали 5мин., няма интернет за 5 часа. Много често след дъжд интернетът не спираше, а имаше ОГРОМНИ загуби на пакети и почти нищо не зареждаше, и скоростта в такъв период на загуби беше максимално 50кб/сек. Иначе, когато не вали скоростта е супер стабилна. Както си решиш. Може и да ги пробваш за месец-два без договор и да прецениш. Знам ли, може при теб да е по-стабилен интернетът.

Става въпрос за ЛАН. Ако си от Кайсиева или Чайка минавай на ПОН без да му мислиш. При ПОН всичко е много по-различно,
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла