SCOTT - Счупена рамка при задния дерайльор ?!?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

SCOTT - Счупена рамка при задния дерайльор ?!?

Мнениеот just » Сря Юни 02, 2010 10:28 am

Здравейте,

Рамката е YZ3 - карал съм много малко по баири. Ползвам велосипеда предимно в града. След един лош бордюр смених каплата и докато слагах новата от рамката отзад се отчупи малко парче, като в последствие приятел забеляза, че и основата (не знам как се казва) на дерайльора също е пукната. Свързах се с [email protected]. От там ми отговори Petar Spasov. Предложи ми да пратя колелото с Еконт до София, понеже в момента живея в Пловдив, но аз не мога да поема тези разходи точно в този момент. Едвам събрах пари за нова капла, а времето навън плаче за каране... :( Казаха ми, че преди да са видяли не могат да поемат ангажимент, както и че каквото се разбрало до момента "от прочетеното дотук е поради неправилна експлоатация и непрофесионален сервиз". Снимах проблема и го пратих обратно по мейла в петък. До днес нямам отговор. Според вас какво би трябвало да се случи? SCOTT дават гаранция 3 години САМО на рамката - остават няколко месеца до края. Когато купувах байка осъзнавах, че това е най-здравата част в него и че като имам пари ще си ъпгрейдвам малко по малко. Сега какво се оказва... :dontknow:

Ето снимката:
Изображение
just

Рейтинг: 1220

Re: SCOTT - Счупена рамка при задния дерайльор ?!?

Мнениеот bio » Сря Юни 02, 2010 11:05 am

отчупено ти е доста голямо парче от dropout-a. причините може да са много,
"от прочетеното дотук е поради неправилна експлоатация и непрофесионален сервиз"
са оправдания. може да почакаш, да се опиташ да се свържеш с тях ... и после да търсиш направо SCOТT или комисията за защита на потребителите. проблема не ти е за този раздел ... желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Falcor » Сря Юни 02, 2010 1:06 pm

Bio е прав, че трябва да си търсиш правата :agree: , НО това не ми прилича да е карано "предимно в града". Надявам се поне да си го привел във вид преди да им пратиш снимката. ;)
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 02, 2010 9:24 pm

за едни "каране в града" е придвижване от т.А до т.Б
за други - скачане от къде ли не и какви ли не още аграрщини с рамки които не са предназначени за това
хубаво е автора да уточни какво точно представлява неговото "каране в града" :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот blizzard » Сря Юни 02, 2010 9:56 pm

Много хора ползващи велосипеда за придвижване само в града, аграрят велосипеда си много при минаване през бордюри (явно и авторът е така). Явно бордюрът е бил лош не само за каплата.
Това са само спекулации де. Възможно е проблемът да е в дефектна рамка, но това след 3 години :dontknow:
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот edinmilion » Сря Юни 02, 2010 10:24 pm

Да ти се чуди човек какъв отговор очакваш, ще ти спестя коментар за колелото, че ще се засегнеш... :nono: Не прави разходи за еконт по добре инвестирай при някой заварчик :agree:

edit:
just написа:сега като не съм го почистил и смазал след зимата ще кажете, че не става колелото за нищо. браво!

Зимата беше отдавна, пролетта и тя си замина, та щом до лятото не си го чистил какво очакваш :dontknow: а и остави мръсотията, какви деруги има по рамката и то само по тази част коят се вижда...за гаранция дума да не става... :evil:
Последна промяна edinmilion на Сря Юни 02, 2010 11:20 pm, променена общо 3 пъти
edinmilion

Мнениеот just » Сря Юни 02, 2010 10:32 pm

сега като не съм го почистил и смазал след зимата ще кажете, че не става колелото за нищо. браво!
just

Мнениеот just » Сря Юни 02, 2010 10:35 pm

и знам как се качва и слиза от бордюри. не съм от тези които "бутат просто предната гума и то се качва" :)
just

Мнениеот zafirovp » Сря Юни 02, 2010 11:16 pm

Смазването няма нищо общо с твоя проблем. Вероятно главините, веригата и зъбните колела ще се износят по-бързо, защото не са смазани но колелото ти не е от най-ниският клас. Мисля че е подходящо и за леко XC. Ти даже и да вдигаш предната гума при преминаване през бордюри, задната си минава директно(освен ако не правиш оли). Не мисля, че това има нещо общо с проблема. Може би става въпрос за някакъв дефект. Така или иначе, или ще трябва да завариш рамката, или да я смениш. Рамка YZ2 е 350 лв. Аз също мисля че трябва да си търсиш правата, но има вероятност от Скот да намерят някакво оправдание и да си хвърлиш парите на вятъра по куриери. Сигурен ли си, че в Пловдив няма представител на Скот? Една заварка няма да ти струва много но значително ще отслаби рамката.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот just » Сря Юни 02, 2010 11:21 pm

така е - точно тази малка частица и да се завари много добре, според мен няма да изтрае хич дълго. ако пък тръгна да режа и да правя нещо по мащабно рискувам изобщо да не мога да сложа каплата после... както казах и преди - знаех с каква окомплектовка го купувах - просто това бяха възможностите. рамката беше най-надеждната възможна. за съжаление беше.
just

Мнениеот zafirovp » Сря Юни 02, 2010 11:48 pm

Just аз съм на мнение, че това колело е доста надежно за градски велосипед. Доста съм се интерсувал за тази серия, понеже мислих да си взимам. Много хора си заваряват рамките и после продалжават даже и да се спускат и някой издържат сравнително дълго време. Намери добър заварчик и би трябвало да се получи. Първо потърси правата си. Сигурен съм че в Пловдив има представител на Скот. Разтърси се.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Falcor » Чет Юни 03, 2010 7:37 am

Аз съм от Пловдив, наистина няма място където да занесе велосипеда и да му признаят гаранцията. В града има само един дилър, ако не се лъжа и там се продават 3-4 модела на Scott. Много се чудих и гледах снимката за да си обясня как се е получило счупване на това място. Въпреки че не мога да си представя причината да е слизане от бордюр, ако може автора да опише ситуацията ще е интересно. Заварката все пак е някакво временно решение.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот sherpite » Чет Юни 03, 2010 7:50 am

@just, ти ли си първи собственик на колелото(рамката)? Имаш ли гаранционна карта на твое име с дата и печат?
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот kapitanblood » Чет Юни 03, 2010 8:16 am

@just, ти ли си първи собственик на колелото(рамката)? Имаш ли гаранционна карта на твое име с дата и печат?

Когато купувах байка осъзнавах, че това е най-здравата част в него и че като имам пари ще си ъпгрейдвам малко по малко. Сега какво се оказва...

Така,като гледам как си подържаш байка(от снимката се вижда доста мръсен дерайльор),така и караш.Незнам колко кила си,но аз съм 100 кг,слизам доста често от бордюри на скорост,карам го по камъни,(рамката е HT2),и досега не съм пукал рамка (и слава богу).
Първото,което трябва да направиш,е да отидеш в магазина от където си го купил,да им покажеш какво се е случило,но преди това ПОЧИСТИ колелото,не е приятна гледка да закараш толкова мръсен байк(това показва отношението към него),а не да им пращаш снимки по майла.Дано ти признаят гаранцията.Поеми тези разходи,по добре е за теб и рамката.
Остава въпроса със заварката,детайла е много малък а усилието което поема е много голямо,незнам дали ще издържи,това трябва да ти е крайния вариянт.
Успех ти желая... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот just » Чет Юни 03, 2010 9:19 am

@sherpite: аз съм. имам си и книжка, и стикери даже :)
@kapitanblood: 70 кила съм. карам нормално, не "аграрствам" (явно това е глагола който тук се използва), просто скоростта беше висока, бордюрът също. през нощта беше, нямаше голяма видимост. разбирам, че шината ще се прецака, хубаво, ама да се счупи рамката изобщо не беше нормално. тя де факто се е пукнала, щом успях да разкача спирачката и да се прибера. после при поставянето на новата капла се отчупи.
@all: благодаря за мненията ви, ще си взема колелцето и ще ходя на магазина, пък ще видим.
just

Мнениеот МИКИ МАУС » Чет Юни 03, 2010 12:22 pm

Предполагам / по много причини/, че номера с гаранцията няма да мине. Разбрах, че си в Пловдив - търси Джамбо- най добрия аргончик в Пловдив. Ул. "Оборище", след моста на Герджика -посока Филипово- първата в дясно. Питай, всички го знаят. Желая ти успех, ако гаранцията ти мине -похвали ни се ! :wavey:

пп Всички юнаци с натрошени рамки ходят там.
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот just » Вто Ное 02, 2010 7:12 pm

Здравейте отново от мен.
Мина много време, но и много неща се случиха междувременно :)

И тъй като съм поискал съвет, се чувствам длъжен да споделя и какво се случи по-нататък...

Явно мсм02 също четат форума, тъй като получих коментар относно поста си още докато контактувах с тях по мейла през юни.
На 7ми юли изпратих детайлни снимки на рамката, серийния номер, гаранцията и естествено проблема. Тази информация доколкото разбрах е била препратена към scott usa.
На 29ти попитах дали има развитие и ми беше отговорено "Здравей Хххх, новата ти рамка е тука, ела да си я вземеш или ми прати старата по еконт, за да пратя новата."
Не исках по еконт, а и бях надалеч от колелото, така че като се прибрах преди няколко дни свалих каквото можах от него като останаха педалите и вилката - нямам такива ключове, а и не мисля, че бих се справил кадърно...
Така днес го занесох в магазина на българия 81б и го оставих. Утре срещу 10 лв за преместването на частите ще ида да си взема новата рамка, която идва също с гаранция.
С изключение на бавната имейл комуникация (така и не съм звънял по тел., пък не съм и бързал, понеже имам друг байк на разположение) мисля, че всичко е окей.
Мога да кажа, че съм горд собственик на SCOTT и да похваля Петър Спасов за отношението му :clap:

Case closed.
Дано не се случва никому.
just

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Ное 03, 2010 5:18 pm

Браво - и сте се разбрали само с мейли и снимки, отлично отношение към клиента : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот stocher » Сря Ное 03, 2010 7:35 pm

Голяма реклама за SCOTT - на фона на мненията дадени по-горе!Браво!!!!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
stocher

Рейтинг: 1200

Мнениеот PowerSlide » Сря Ное 03, 2010 7:41 pm

Pr3d4t0R написа: отлично отношение към клиента : - )

Tова си е калкулирано в цената на всеки продукт на SCOTT :8D:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот just » Сря Ное 03, 2010 8:06 pm

Мда, новата рамка е YZ15 - сиво и бяло :8D:
Утре закачам частите, смазвам и подкарвам :beer:
just

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 03, 2010 9:09 pm

:) Да ти е честита новата рамка! Със здраве да си я караш! Обаче ...
В общ форум има поне три теми, в които се разискват проблеми с гаранционно обслужване и начините за тяхното решаване. Защото да ти сменят рамката за пет месеца, които освен всичко са и сезона за каране ... Че чак и било добра реклама за Скот.
По-интересното от темата е друго, че всички продавачи четат форума! Още по-интересно и пишат в него! :beer:
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот axelmax » Чет Ное 04, 2010 10:55 am

:agree: 5 месеца са адски много,а и пари за прехвърляне на частите не са ти спестили(егаси дребнавите същества).
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Ное 04, 2010 11:06 am

Друго си е, когато се прочете целия пост:

На 7ми юли изпратих детайлни снимки на рамката, серийния номер, гаранцията и естествено проблема. Тази информация доколкото разбрах е била препратена към scott usa.
На 29ти попитах дали има развитие и ми беше отговорено "Здравей Хххх, новата ти рамка е тука, ела да си я вземеш или ми прати старата по еконт, за да пратя новата."

22 дена - съвсем нормален срок.

ЕДИТ - до колкото съм запознат в рамките на ЕС срокът за гаранционно обслужване е един месец. В рамките му трябва продукта да е оправен, сменен или парите възстановени.
Последна промяна Pr3d4t0R на Чет Ное 04, 2010 11:23 am, променена общо 1 път
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Plamen_EM » Чет Ное 04, 2010 11:14 am

Това сериозно ли?
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот did » Чет Ное 04, 2010 12:02 pm

Plamen_EM написа:Това сериозно ли?

Да.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Чет Ное 04, 2010 3:40 pm

А най-интересното и дребнаво от всичко...

"...просто скоростта беше висока, бордюрът също. през нощта беше, нямаше голяма видимост..."

Това принципно не е фабричен дефект, който да подлежи на гаранционен ремонт/замяна и т.н.
Доста е дребнаво, нали...

Поздрави на всички, които могат да мислят :) На другите също :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот axelmax » Чет Ное 04, 2010 8:06 pm

Виновен! :beer:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Plamen_EM » Пет Ное 05, 2010 1:04 am

И аз ще се призная за виновен. Не защото не съм прочел темата от начало, ами защото прекалено много съм чел между редовете. А всъщност ако колегата единствено е писал мейли чат-пат ... Да, адмирации за Скот!
Виновен! :blush:
П.П. Това че не съм виждал снимката, брои ли се за смекчаващи вината обстоятелства? :beer:
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот Plamen_EM » Вто Ное 09, 2010 1:13 pm

MAN6 написа:А най-интересното и дребнаво от всичко...

http://project-x.bg/bg/clips/mountainbike/448.html

Това един и същ човек ли е?
Аватар
Plamen_EM

Следваща

Назад към Веломеханик