ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Мнениеот kvelikov » Сря Юни 02, 2010 5:08 pm

DenisMutlu написа:Ще видим, сега като се прибрах от работа гледам задната ми гума нещо омекнала и веригата ми започнала да ръждясва...

Спрей бяла грес с тефлон от Практикер (6 лв.) за веригата и помпане за гумата... :D
Ако ти се събраха 800-900 км., отиди при Нико да ти преслуша главините и средното...може да те позатегне тук-там... :dontknow:
Питай го и как да си мацваш вилката (със спрея).
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот martin89_vn » Сря Юни 02, 2010 6:26 pm

Здравейте! Прикачил съм снимка на която съм отбелязал ''любопитно'' за мен място! Иска ми се да се съберем няколко ентусясти и да проучим района(ако някой го познава още по- добре). Помня, че като много малък съм ходил там и има страхотна местност наречена Гюл пунар(роза/кладенец). Има голяма беседка и чешма. Цялата седмица ще съм на село(Кичево) и бих могъл да сляза до града да се съберем и да минем през ТВ Кула и към наща дестинация... Ако ви звучи интересно, добре сте дошли! Има много интересни пътеки, много надолшище и още повече нагоре :D Губенето е гарантирано.

Деня дайте ще го уточним когато има най- много свободни самоубийци ;)
Прикачени файлове
2010-factoryteamuni-12-1-09 - Copy.jpg
2010-factoryteamuni-12-1-09 - Copy.jpg (263.5 KiB) Прегледано 2432 пъти
martin89_vn

Рейтинг: 1200

Мнениеот DenisMutlu » Чет Юни 03, 2010 12:35 am

Тея дни се занимавах с лов на светкавици поради лошите метереологични условия и ето това е резултата:
Изображение
Изображение

http://picasaweb.google.bg/110555722604 ... 2/Desktop#
Аватар
DenisMutlu

Рейтинг: 1327

Мнениеот kvelikov » Чет Юни 03, 2010 12:53 am

Охооо....
Добри попадения!
Браво за упорството - струвало си е дебненето... :agree:
Аватар
kvelikov

Мнениеот valenti » Чет Юни 03, 2010 9:13 am

milestone написа:Утре (четвъртък) ако е хубаво времето следобед мисля да си припомня някои пътечки между кв.Аспарухово и Боровец, че отдавна не съм ходил нататък. 14:50 тръгвам от пл.Съборни (градинката със шадраванчето на Т-образното кръстовище на бул.Христо Ботев и ул.Д-р Пискюлиев). Ако някой има време и желание...

А може ли и Ние да се вчключим? Имам в предвид аз и Свилен? Уговорихме се с него 13.00 пред козирката, ще покараме малко, и ще бъдем на твоето място в уреченият час! Ако има други навитаци, да заповядат! :beer:
Аватар
valenti

Рейтинг: 1252

Мнениеот milestone » Чет Юни 03, 2010 11:09 am

@DenisMutlu първата снимка кърти, и от хубаво място е правена.
@valenti естествено че може, аз затова съм го пуснал тук. За съжаление съм на работа до 14:00 иначе и аз бих тръгнал по-рано, само дано облаците се пораздигнат малко.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот valenti » Чет Юни 03, 2010 11:20 am

Там сме! Аз вече тръгвам! :wavey:
ПП Дано днес да не вали! Дават го облачно само, ама да видим! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
valenti

Мнениеот Svilen1809 » Чет Юни 03, 2010 11:32 am

Браво Денис страхотни са и двете
Svilen1809

Рейтинг: 1220

Мнениеот ivanski » Чет Юни 03, 2010 1:50 pm

Денис снимките са страхотни! :agree: Браво! Къде ходи да снимаш ? :)
Аватар
ivanski

Рейтинг: 1180

Мнениеот DenisMutlu » Чет Юни 03, 2010 4:32 pm

Имам няколко пости които обикалям:
по пътя за Каменар има една отбивка в ляво и там на едно хълмче са правени повечето
От блока на аверчето в Възраждане се вижда пак добре.
От Пантеона.
И до бункера на ТВ кулата но там не хванах нищо :(
Понякога и на падналия ресторант на Галата ходя но според зависи накъде падат светкавиците :)
Петък и Събота го дават да гърми и пак ще изляза за дебна :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот valenti » Чет Юни 03, 2010 7:14 pm

Току що се прибрах,и бързам да пиша две три думи за днешното каране! Най сетне се събрахме ! :clap: :clap: :clap:
Бяхме точно петима! Маршрута започна от центъра. Качихме се по Аспарухов мост, кв. Аспарухово, от там по черно се качихме на Боровец .От там по пътя за Галата се отбихме пак по черно. Стигнахме почти до Черноморец/ ако не се лъжа/ Пак асфалт, Галата ,Аспарухово /по крайбрежната алея/ Аспарухов мост , Център! Радвам се най вече, че се запознах със нови /за мен /хора и си прекарахме чудесно! Надявам се че няма да е за последно нали? :D :beer:

ПП Марто ще пуснеш снимки нали !
Аватар
valenti

Мнениеот Brat4eda » Чет Юни 03, 2010 8:00 pm

2006 Drag Ontario TE
Hussar Amoeba
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот valenti » Чет Юни 03, 2010 8:56 pm

Снимките са страхотни! Браво! :clap: Съжалявам че не мога да пусна моите, но може би по нататък! Страхотен ТИМ бяхме днес! Когато сме свободни пак може да покараме заедно нали? :agree: :beer:
Аватар
valenti

Мнениеот milestone » Пет Юни 04, 2010 8:41 am

Е, ще има повторение по същите места, че се поизложихме накрая с тоя асфалт. То и аз не бях уточнил, че става въпрос за каране по черно, но си мислех, че се подразбира.
Аватар
milestone

Мнениеот bibendum » Пон Юни 07, 2010 8:44 am

Най-накрая и аз успях да се измъкна за няколко часа и да покарам . Това се случи вчера рано сутринта към 8 . Направих едно каране Варна -Аладжата , но накрая се спуснах по онази хубава пътека над Златните , която повечето я знаете. Направо се размазах от кеф :rofl: . Ето и някоя снимчица http://picasaweb.google.com/bibendum2001/Pohod060610#
Изображение
Аватар
bibendum

Рейтинг: 1375

Мнениеот martin89_vn » Пон Юни 07, 2010 9:32 am

Хора, почти сте ме отказали от тоя форум! Тука освен да обсъждаме снимки и да показваме каде сме карали САМИ, няма ли и да организираме някое каране?! Често съм бил при роднини в други градове и съм карал с тамошните лудетини! Да ви кажа тук в форума имат по 3-4 страници, но карат през ден! В наща тема си имаме 16 страници и да ви кажа не съм очарован от съотношението с действителните карания(говоря за групови не самостоятелни изяви)! За да несъм напълно :offtopic: давайте предложения за ден и дестинация да направим едно събиране като хората(10-тина човека), защото неможе от над 400 000 души население във Варна да неможе да се намерят 10 човека! Казвайте каде ви се кара! Аз съм отправял предложения, но поне досега бяха някак си пренебрежително подминавани!

И така ще караме ли? :dontknow: ... :eyebrow:
martin89_vn

Мнениеот Анелия » Пон Юни 07, 2010 9:44 am

:offtopic: На варненци им трябва една жена да ги организира и да нямат оправдания :lol:
Иначе ние карахме вчера с Гальо; много кара тоя човек, ама то е сигурно защото му личи търговищката школовка :clap:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот kvelikov » Пон Юни 07, 2010 3:53 pm

Не така с лошо :eyebrow: - карат хората. :agree:
Мина половин година от началото на темата и нещата са много по-раздвижени!
А има и млади надежди като Тедо и Денис, които често веят перчеми по платото, макар че карат различни стилове.
Ветерани като Ozzie пък знаят десетки пътечки, които никак не са за подценяване...

Вярно е, че варненци сме малко трудни, но пък веднъж като тръгне, няма спиране.
Аз вече съм дал заявка за август (тогава ми е отпуската) - посока юг и запад. Разчитам на Ozzie за пътеките (дано и той е свободен)... :wavey:
:beer:
Аватар
kvelikov

Мнениеот Svilen1809 » Пон Юни 07, 2010 4:20 pm

Трудно е няма как заети сме повечето от работа. След това като се приберем жената реве, децата гладни :) знаете как е.
Svilen1809

Мнениеот DenisMutlu » Пон Юни 07, 2010 4:46 pm

Аз карам когато мога, защото съм свободен през седмицата когато всички работят :) Събота и неделя си ги оставям за мадами и фотография :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот bibendum » Пон Юни 07, 2010 10:34 pm

martin89_vn написа:Хора, почти сте ме отказали от тоя форум! Тука освен да обсъждаме снимки и да показваме каде сме карали САМИ, няма ли и да организираме някое каране?! Често съм бил при роднини в други градове и съм карал с тамошните лудетини! Да ви кажа тук в форума имат по 3-4 страници, но карат през ден! В наща тема си имаме 16 страници и да ви кажа не съм очарован от съотношението с действителните карания(говоря за групови не самостоятелни изяви)! За да несъм напълно :offtopic: давайте предложения за ден и дестинация да направим едно събиране като хората(10-тина човека), защото неможе от над 400 000 души население във Варна да неможе да се намерят 10 човека! Казвайте каде ви се кара! Аз съм отправял предложения, но поне досега бяха някак си пренебрежително подминавани!

И така ще караме ли? :dontknow: ... :eyebrow:

Сигурно имаш предвид мен под "САМИ", знаех че някой ще се разсърди , но излязах сам ,защото до последния момент не знаех дали ще мога да се имъкна от вкъщи. Няклко пъти се каня предварително и все се провалят каранията ми ..... И между друкото следи този форум http://ustrem-bg.com/forum/index.php защото пичовете от Устрем не ги кефи този форум . Аз ходих с тях на нощно каране с кръчма и т.н. и се събраха 12 - 13 човека . :beer:
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот valenti » Вто Юни 08, 2010 6:41 pm

ЗДРАВЕЙТЕ ВАРНЕНЦИ! ТАЗИ НЕДЕЛЯ 13.06.2010 ВИ КАНЯ ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД КАТЕДРАЛАТА от 10.00ч до 10.30ч.
ЦЕЛ НА КАРАНЕТО = ТУРИСТИЧЕСКИ ВЕЛО ПОХОД с малък пикник
ДЕСТИНАЦИЯ = ВАРНА- ПОБИТИ КАМЪНИ /търпи промяна, при дуги предложения/
препоръчително- носете си храна и напитки!
Нека се преброим тук, за да се знае ориентировъчно колко човека може да се съберем!
НАДЯВАМ СЕ НАЙ-СЕТНЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПОВЕЧЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ВЕЛОСИПЕДИТЕ! :beer:
Аватар
valenti

Мнениеот Svilen1809 » Вто Юни 08, 2010 7:02 pm

Валенти ти си ме знаеш аз съм "ЗА" взимам наденици и малко домашна ракия :) за отскок
Svilen1809

Мнениеот martin89_vn » Вто Юни 08, 2010 7:18 pm

Най- сетне! Ей сега ще ви разцелувам всичките! :P Ха само навръщане да не стане беля след ракията! :D :beer: Бройте ме ;)
martin89_vn

Мнениеот milestone » Вто Юни 08, 2010 7:37 pm

И се подгответе за спукани гуми ако случайно излезете от асфалта, че бабините зъби покрай Побитите камъни са често срещано растение.

След последните (поредни) пешеходни ексцесии му е време и да покарам малко, тъй че и от мен едно предложение за тези, които са свободни този четвъртък сутринта - 7:30 ще съм на бензиностанцията (на Лукоил мисля че беше), която е на изхода на града в посока Аспарухов мост. Ще пробвам стръмната пътечка от Галата към х.Ветеран, че отдавна не съм минавал оттам, пък и за плаж е вече време. Неприлично "ранния" час е защото 12:30 трябва да съм на работа.
Аватар
milestone

Мнениеот DenisMutlu » Вто Юни 08, 2010 11:22 pm

Ако съм жив ще дойда, но раничката ми е малка и не знам какво ще мога да побера за пикник :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот valenti » Сря Юни 09, 2010 2:37 pm

[quote="valenti"]ЗДРАВЕЙТЕ ВАРНЕНЦИ! ТАЗИ НЕДЕЛЯ 13.06.2010 ВИ КАНЯ ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД КАТЕДРАЛАТА от 10.00ч до 10.30ч.
ЦЕЛ НА КАРАНЕТО = ТУРИСТИЧЕСКИ ВЕЛО ПОХОД с малък пикник
ДЕСТИНАЦИЯ = ВАРНА- ПОБИТИ КАМЪНИ /търпи промяна, при дуги предложения/
препоръчително- носете си храна и напитки.

ХАЙДЕ НАШТЕ! АКО ВСЕКИ ДЕН СЕ ЗАПИСВАТ ПО ТРИМА ДУШИ, ЩЕ СЕ ОФОРМИМ СЕРИОЗНА ГРУПА! :clap: :bowdown:
Аватар
valenti

Мнениеот bibendum » Сря Юни 09, 2010 3:56 pm

milestone написа:И се подгответе за спукани гуми ако случайно излезете от асфалта, че бабините зъби покрай Побитите камъни са често срещано растение.

Знам за какво говориш , миналата година си надупчих гумите там - 15 лепенки на двете гуми :banghead: .

И аз ще се пробвам да се включа , но немога да гарантирам на 100%. ( за неделя) :beer:
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот Svilen1809 » Сря Юни 09, 2010 4:19 pm

Май ще е препоръчително освен ядене и пиене, да взема и 2 резервни гуми, че да не бутам навръщане :)
Svilen1809

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Юни 09, 2010 6:47 pm

За съжаление съм зает по това време с друго каране...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания