Единият казва:
Да знаеш, казаха ми страхотна рецепта за полова мощ.
Другият:
И каква е?
Ами, боб с вафли.
Е кой ти я каза?
Еми едни войничета.
Сега. Простите захари, като захар, глюкоза, вафли, шоколад са от типа на така наречените бързи въглехидрати. Усвояват се почти мигновено в рамките на
10 минути. Това води до следното. На първо място рязко покачване на кръвната захар. От там, панкреаса получва команда, че кръвната захар е повишена и е необходимо екстремна секреция на инсулин, за да се върне кръвната захар в норма. От там следва рязък спад на кръвната захар и ....на човек обикновено му се доспива(отделно, че от инсулина прекрасно се дебелее). Та толкова за стимулирането със захар и вафли. За това и тези храни дават така наречените празни калории. Не носят хранителни вещества, а само предизвикват инсулинов пик. Да не се бърка с банките с глюкоза, които се вливат при екстремно обезводняване. Мисля, че никой не се докарва до такива състояния карайки за кеф.
Много по-разумно е един Сникерс примерно.
Колкото до месото. Чак 8 часа да не са. Колкото до издръжливост на месоядните...ами да вземем за пример лъвове, тигри, титани...упс...тия измряха необяснимо. Все още са си на върха на хранителната верига, па не са измряли. Е лъвовете не мигрират, ама не им и трябва. Храната си идва сама. За сметка на това тигрите, особено северните модели бая миткосват в търсене на храна. Отплеснах се.
Какво правя лично аз преди и по време, ако карането ще е продължително.
1. Вода. Пия по 3-4 глътки през 15 мин. Дори и да не ми се пие. Така не натоварвам организма с излишно количество.
2. Енергийни барове. Ползвам тези. Не са скъпи. Взимам 3-4 в зависимост от продължителността на мероприятието.
3. Л-карнитин преди каране.
След(веднага):
1. Магнезий.
2. Протеинова напитка+въглехидратна , 50-50 в съотношение.
3. Аминокиселини.
4. Витамини+минерали.
5. Душ

След 2 часа:
1. Вечеря със солидно количество месо, бири, салатки и всякакви падишахски удоволствия.
Преди лягане:
1. Магнезий.
2. Упсарин.
Стана сложно.
За това ще обобщя. По време на каране-Вода+барове.
Таня с тия череши...после перисталтиката...как е?