Настройка на шок

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Настройка на шок

Мнениеот ro6av » Сря Юни 02, 2010 6:42 pm

Здравейте, сдобих се с шок x-fusion o2rc 165мм, монтирах си го на рамка dragomir f5, и след като седна на седалката шока се свива докрай. Мисля , че това не е нормално и ако може някой да ми обясни какъв е проблема, трябва да се напомпа ли? На шока има 2 врътки. Едната е за rebound, а на другата пише compression closed - oped. Както и да ги въртях и двете не забелязах някаква промяна в работата на шока. Моля ако знаете как се настройва да ми помогнете.
Аватар
ro6av

Рейтинг: 1205

Re: Настройка на шок

Мнениеот bikerider » Сря Юни 02, 2010 7:40 pm

Шокът ти е с газова пружина, тоест е необходимо да го напомпиш, докато получиш 10-30% sag. Точния процент зависи от терен, стил на каране и лични предпочитания. Аз бих започнал от 20%.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Re: Настройка на шок

Мнениеот hitar_potar » Съб Юни 05, 2010 10:58 am

байрайдър е прав, и все пак малко по-конкретно и простичко обяснено - трябва да напомпиш шока с въздух чрез специална помпа за шокове и вилки, не чрез компресор. тези проценти, за които колегата говори, показват колко да се свие шока, когато седнеш на колелото, без да се тръскаш отгоре му - 20% от целия ход на шока е нормално за XC колело. провери в интернет за модела ти колко атмосфери са нужни за твоето тегло. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик