Къси панталони за АМ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Къси панталони за АМ

Мнениеот cladonian » Пон Юни 07, 2010 9:11 pm

Имам желанието да си купя къси панталон за АМ. Мога са отделя не повече от 120лв. Добре е да имат непромокаем борд на кръста. Другото условие да са здрави (материята да е здрава да не се износва лесно и да избелява).
Това е един вариант http://screambikes.eu/oblekla/shorti-endura-singletrack.html Това са един модел който е много добър но за жалост нямат номера http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=3311&product_cat=380&lang=2
Не съм проверявал за 661 дали имат някакви подходящи за АМ.
Предварително благодаря за инфото.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Re: Къси панталони за АМ

Мнениеот _SoRa_ » Пон Юни 07, 2010 10:09 pm

Разгледай и този вариант Royal SP 247 -ST SHORT
Features:
• Technical freeride and all mountain shorts
• Hard wearing, durable fabrics
• Sweat wicking liner
• Strategic stretch panels
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот cladonian » Пон Юни 07, 2010 10:29 pm

Мерси _SoRa_..... :agree: изглеждат доста добре. Не съм пазaрувал от ridespot.net. Има ли вариянт да ги пробвам някаде?
Аватар
cladonian

Мнениеот bozidar » Вто Юни 08, 2010 8:34 am

В БАС би трябвало да ги имат :)
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот cladonian » Вто Юни 08, 2010 9:30 pm

Днеска минах през БАС и ми казаха, че нямало такъв модел и явно съм се объркал но дата на сайта е (Този продукт беше добавен на 15. 05. 2010.) та съмнява ме да е стар модел. Иначе има от другия подобен модел с бляло и червено и е 145лв и е далече от АМ. Направо ще звъна на сайта въпреки, че те са едно с БАС.
Аватар
cladonian

Мнениеот cladonian » Вто Юни 08, 2010 11:47 pm

Една офтопик тема, просто не ми се прави нова. Оправям на един приятел колелото и ми трябва амортисьорна вилка с нормал саиз, добре е да е suntour нещо от сорта на XC 60 имаше подобен модел. Та ако някои има и я продава или знае от каде мога да закупя подобна вилка ще се радвам да ми пише.
Аватар
cladonian

Мнениеот NikolaZ » Сря Юни 09, 2010 8:26 pm

Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот Krismars » Сря Юни 09, 2010 9:29 pm

Хвърли едно око на тези http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 380&lang=2 доста леки са и не мисля, че ще имаш проблем със здравината. Не карам ги точно по предназначение, тъй като предимно се спускам, но ако се случи да въртя наистина са много подходящи. :beer:
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Сря Юни 09, 2010 9:31 pm

От тези панталонки на рейсфейс, последно като ги питах имаха само L и XL.
_SoRa_

Мнениеот cladonian » Пет Юни 11, 2010 11:36 pm

Вилка намерихме в магазина на бул. Левски. А относно късите панталони на raceface нямат за жалост има само за дх. А закупуването на къси панталони ще се отложи за жалост, тъй като се разбих с един глупав мотор и не мога да ходя :bawling: :bawling: :bawling: :fight: .
Аватар
cladonian

Мнениеот mover » Пон Юни 14, 2010 4:34 pm

И на мен ми трябват къси панталонки, а попаднах на тези.
http://screambikes.eu/pantalon-protekto ... 49-09.html

Моля да ги коментирате, ако сте ги пробвали.

Поздрави.
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот outfaced » Пон Юни 14, 2010 7:31 pm

Krismars написа:Хвърли едно око на тези http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 380&lang=2 доста леки са и не мисля, че ще имаш проблем със здравината. Не карам ги точно по предназначение, тъй като предимно се спускам, но ако се случи да въртя наистина са много подходящи. :beer:

Не бих ги определил като леки. Материята хитч не е тънка. За сметка на това обаче са доказано здрави :D ... някой хора ги суркаха по асфалт известно време ... на панталоните им няма нищо (раницата се скъса :look: )
Все пак Indie модела е по сполучлив. Не ми се изпада в подробности, но тия имат някой кусури.

Иначе аз май съм поредния щастлив собственик на ендура и по специално на сингълтрак модела. Чудни панталонки наистина. Единствен минус - ако не закопчани за клин-а ми се въртят сравнително лесно около кръста. Иначе джобчета, стяжки, проветрение - всичко топ.

Номерацията обаче както на ендура, така и на рейсфейс не е надеждна. Мерене му е майката, ако не искате да останете неприятно изненадани. Аз по всички скали съм М, но на ендура нося S, а на рейсфейс и S ми е леко голям.

mover написа:И на мен ми трябват къси панталонки, а попаднах на тези.
http://screambikes.eu/pantalon-protekto ... 49-09.html

Моля да ги коментирате, ако сте ги пробвали.

Поздрави.

Това клин за спускане, не къси панталони. Нищо общо няма.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот cladonian » Сря Юни 16, 2010 10:06 pm

Вече собственик на ENDURA singletrack. Ще споделя впечатления след извесно време.
Аватар
cladonian

Мнениеот Yeti » Чет Юни 17, 2010 11:12 am

outfaced написа:Иначе аз май съм поредния щастлив собственик на ендура и по специално на сингълтрак модела. Чудни панталонки наистина. Единствен минус - ако не закопчани за клин-а ми се въртят сравнително лесно около кръста. Иначе джобчета, стяжки, проветрение - всичко топ.Поздрави.

За клина към този панталон искам да те питам - предполагам отделно се продава? Преди около месец търсих и във Веломанията нямаше, ти откъде го взе и за какви пари? Също така достатъчно проветрив ли е и удобен ли е памперса?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот outfaced » Чет Юни 17, 2010 12:04 pm

ем нямам клин, туй е проблема ... имам си мой, без копчета :)
Иначе в чейна предполагам има клинове на ендура колкот щеш.
Аватар
outfaced

Мнениеот vpravov » Чет Юни 17, 2010 1:10 pm

http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=3788822 Наскоро си ги взех и за момента съм много доволен. Клина е прикрепен с копчета. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот outfaced » Чет Юни 17, 2010 1:18 pm

vpravov написа:http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=3788822 Наскоро си ги взех и за момента съм много доволен. Клина е прикрепен с копчета. :agree:

ако те не мързи, пусни една по нормална снимка, че от тая в нета нищо не е ясно ...
каква е материята?
Аватар
outfaced

Мнениеот vpravov » Чет Юни 17, 2010 1:27 pm

Довечера, като се прибера от работа, ще ги снимам. Материята на пипане напомня памук, но интересното е, че наскоро ме пра сериозен дъжд под Мургаш, панталоните изглеждаха мокри, а задникът ми остана сух. Явно има и някаква синтетика или промазка.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот vpravov » Чет Юни 17, 2010 5:23 pm

Материята на панталоните е 70% памук, 30% найлон. На клина 93% полиестер, 7% spandex(не знам какво е това)Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение На тази снимка от "Богдановците" съм с тях: Изображение

http://vpravov.snimka.bg/sports/pantaloni.510720 линк към албума!
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот veno » Чет Юни 17, 2010 7:56 pm

Да се похваля и аз се здобих със Ендура Сингълтрак, комплект с liner 8 padded coolmax ;)
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот cladonian » Сря Юни 23, 2010 10:46 pm

Покарах с ENDURA singletrack, не много но имам вече впечетления. Доста удобни са за въртене, но имат един огромен минус, който установих вчера. Борда който изглежда гумиран и се пада над задните части точно  иазглежда гумиран и не пропускащ вода, но уви пуска и то супер много за разлика от останалия плат, който все пак е кордура и не пропуска въобще. Основната идея за закупуването беше да не ми е все мокър кръсто-гъзъ от задната дума, обаче уви пак ще съм мокър както бях вчера. Иначе другаде не пуска вода, но за мен това не е от значение.
Аватар
cladonian

Мнениеот taurus13 » Вто Юли 13, 2010 10:18 pm

И аз се обзаведох с Endura SingleTrack. Изглеждат добре, но на първо четене имам 2 забележки.Първата че, че с нарастване на размера обикновено е препоръчително да се променят и пропорциите - хората, които носят XL,XXL обикновено са натрупали някое кило около кръста и затова коланите трябва да са малко по отпуснати. При стария ми панталон Шимано Сейнт това беше така и даже се налагаше да си стягам леко стяжките, докато при Singletrack-a колана е съвсем точен и мога само да стягам, без да отпускам. Другото което ме притеснява са тези своеобразни задни джобове, които освен, че не стават за джобове(освен за карта или нещо подобно плоско), ами са идеалната закачалка, където седалката ако се закачи ще ти отпори панталона. Предния ми панталон нямаше такива "закачалки" и все пак го разпорих точно по този начин, колкото и невероятно да ми изглежда. Иначе е хубаво, че са сложили осигурителна катарама за копчето, което иначе би се разкопчавало лесно. Все пак на спортни панталони трябва да се слагат две "тик-так" копчета. Задния ластичен панел действително е безсмислен и само би попивал вода. Но само карането ще покаже действителните плюсове и минуси.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот outfaced » Сря Юли 14, 2010 7:46 am

абеее, не си прав за ластичната част отзад. Без нея щеше да опъва леко неприятно в кръста ...
Иначе за тия джобчета, май не си първия на който му се закачат :lol: ... ама въпрос на навици. Мен не ми се :)
За размерите и коланчето, както казах, само мерене му е майката ... Аз съм с S и пак трябва да го стаягам леко, а не е като да съм особено втален.
За по-широкички в кръста с две ръце препоръчвам рейсфейс. Те са и доста по семпли и без излишни джобове. При рейсфейса целия панталон е от леко разтеглива материя, а не само на кръста да има ластично парче.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот codename47 » Сря Юли 14, 2010 8:25 am

outfaced написа:За по-широкички в кръста с две ръце препоръчвам рейсфейс. Те са и доста по семпли и без излишни джобове. При рейсфейса целия панталон е от леко разтеглива материя, а не само на кръста да има ластично парче.

кой рейсфейс?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот outfaced » Сря Юли 14, 2010 10:31 am

codename47 написа:
outfaced написа:За по-широкички в кръста с две ръце препоръчвам рейсфейс. Те са и доста по семпли и без излишни джобове. При рейсфейса целия панталон е от леко разтеглива материя, а не само на кръста да има ластично парче.

кой рейсфейс?

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/-_-/5360042104/
http://www.bruegelmann.de/media/product ... 768%5D.jpg
Не знам що ги няма вече в чейн-а. Аз от там ги взех.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот codename47 » Сря Юли 14, 2010 10:50 am

:agree: :beer: :beer:
...
ние бяхме взели endura singletrack 3/4 за Вели но се оказаха ултра гадни:
1. XXS които според сайта на ендура трябваше да стават точно, стърчат отзад все едно има възглавница :)
2, коланите за затягане не държат а изпускат
3. пропускат вода - ама яко...
4. велкрото което трябва да държи си се разлепя както иска
5. спарват
6. наколенки едвам се провират отдолу на крачолите
бях им написал оценка едно в CRC ама нещо не са я публикували...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот _SoRa_ » Сря Юли 14, 2010 3:14 pm

:offtopic:
Мога да се включа с мнение за Loeka Tech Shorts - Regular Length Имат два предни джоба, един страничен на десния крачол, два задни с цип и скрипи под парче плат и два вентилационни джоба с цип. От долу имат ... подплата или нещо такова. Закопчават се с цип, две копчета тик так и отстрани имат ластични ленти. Идеални са за хора с по- големички дупенца, като моето :D
Като положителни качества:
- удобни
-не пречат при педалиране
-изглеждат много добре /поне моите,които са на раета/

Като отрицателни качества:
-спарват ужасно, не става да карате в топло време по асфалтов път.
-имам чувството, че цветът им е поизбелял
-трябва да се взима 1 номер по- малко от нормалното

За пускането на вода- пускат си, но е различно от памучните панталони. Имах "късмета" да изпробвам това им качество по време на 2-3 проливни дъждове. Еми намокрих се :D То само чорапа ми беше сух където е под езика на обувката.
Това не са точно отрицателни качества, но е добре да се имат впредвид :)
От CRC не ми публикуваха мнението за тези панталони. :offtopic:
_SoRa_

Мнениеот codename47 » Сря Юли 14, 2010 5:21 pm

ето още една стара подобна тема(макар и не само за АМ): viewtopic.php?f=3&t=38793
Аватар
codename47

Мнениеот taurus13 » Сря Юли 14, 2010 8:43 pm

Днес тествах SingleTrack-a. Малко усещам ръба на крачола при въртене, но пък и панталона е още много нов и неомачкан. Вярно е, че пропуска вода през задния ластичен панел, но то след дъжда който ми се изля и кордурата пропусна, макар и по-бавно. Иначе панталона е удобен и ми стои добре - няма стърчащи участъци. За спарване не мога да кажа...то като карам и с клин отдолу, все ми е по-топло отколкото искам, но съм свикнал. Дали изпускат стяжките също не мога да кажа, защото просто не ми се налага да ги стягам :eyebrow: . Копченцата за клин са съвместими със Шиманските такива, като вид, но не и като разположение - резултата е, че може да се закопчее само на едно място от 4-те възможни. Така или иначе аз не ги закопчавам. Ще закарам панталона на шивач, да мине един тигел на безсмислените задни джобове, преди да са се отпрали.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 15, 2010 5:20 pm

Да се похваля и аз се здобих със Ендура Сингълтрак, комплект с liner 8 padded coolmax

И аз така,само без..комплект с liner 8 padded coolmax ,много съм си доволен, :P ,само страничните ,обтяжки не ги затягам... :D
Чук,са панталонките... :smash: :nuts:,гледах някакви,по 200-250-300лв... :crazy: ,луди хора са тва,търговците....
Ако,имах пари,още едни ,щях да си взема.. :D :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Следваща

Назад към All Mountain/Ендуро продукти