Проблем с RS Pike 426

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с RS Pike 426

Мнениеот sh1n3 » Нед Юни 13, 2010 10:26 pm

Здравейте, имам следната вилка 2007г. модел, пружина и масло. Съвсем наскоро й направих профилактика : Смяна на масло и гумени уплътнения, тъй като сълзеше от гейта горе и долу на ребаунда беше мазнотия. Та, във Велос - Варна ми направиха следната процедура, всичко беше ОК, но на следващия ден пак беше мазно. Не съм от Варна и ви питам от къде е проблема и дали мога да го оправя сам, за да знам дали си струва да ходя пак до Варна. Благодаря, предварително. (п.п. Семеринги не съм сменял, защото нямам проблем с тях за сега)
:agree:
Аватар
sh1n3

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с RS Pike 426

Мнениеот outfaced » Пон Юни 14, 2010 10:41 am

Това дето сълзи от гейта е един сравнително често срещан проблем, който уви няма решение. Има едно малко завряно уплътненийце под врътката на гейта, което си мисля, че ако се доуплътни със силикон примерно и трябва да се реши проблема, но така и не го пробвах, а оная вилка я продадах. Новата все още не е показала тоя дефект.

Но не ти се разбира обаче - и от рибаунд-а ли сълзи?
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Re: Проблем с RS Pike 426

Мнениеот sh1n3 » Пон Юни 14, 2010 1:22 pm

Да, и гейта и ребаунда долу са ми мазни, а е след смяна на масло и уплътнения :bawling:
Аватар
sh1n3

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик