ДАЛИ НЕ СГРЕШИХ???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ДАЛИ НЕ СГРЕШИХ???

Мнениеот lorda1 » Пон Юни 14, 2010 2:38 pm

ИЗВИНЯВАМ СЕ, че темата не е във "Веломеханик", но поради НЕРАЗБИРАЕМА причина там не мога да направя тема.Пробвах с акаунт на приятел, но пак не стана.Та ще карам направо.Днес реших да си изчистя спирачките(тези от темата "Най-накрая си сглобих КОЛЕЛО!").Свалих накладките и ги измих на чешмата.НЕ съм използвал сапун, а ги търках с пръсти, докато не спря да тече чернилка.Дисковете ги минах(почистих) с памук, натопен в спирт.Почаках 1-2мин. и ги подсуших(със сух чист парцал).(накладките ги подсуших веднага(без да чакам 1-2мин.)).Сложих накладките в апаратчетата и настроих спирачките(апаратчетата).Изкарах колелото между етажите, за да изпробвам спирачките.Ето резулата:Предната спираше по-малко от преди,но спираше. Задната,МИСЛЯ, че си спираше като преди, но мога и да греша.Проверих дали съм настроил апаратчетат "като хората" и всичко си беше наред.Не знам дали тряба още да изчакам да се разработят накладките или...не знам.Кажете вие.Дали не сгреших, като измих накладките(карах в мокро и малко кално време и накладките се бяха изцапали, затова ги измих).Ако някой знае какво да направя да ПИШЕ.Дали не трябва още да изчакам да изсъхне всичко(според мен всичко е сухо, ноо..) :dontknow: :dontknow: :dontknow: Или да ги поразработя :confused: :confused:
Ето снимки на накладките на Предното спирачно апаратче.ОТНОВО СЕ ИЗВИНЯВАМ!Моля ПОМОГНЕТЕ.Ще черпя по една виртуална бира :D

DSC00040.JPG
(105.92 KiB) 225 пъти
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Re: ДАЛИ НЕ СГРЕШИХ???

Мнениеот lorda1 » Пон Юни 14, 2010 3:18 pm

ПЛС пишете.Много съжалявам, че темата не е във Веломеханик.
lorda1

Мнениеот Bero » Пон Юни 14, 2010 3:38 pm

Може и да си ги омазнил като си ги търкал с пръсти. Аз избягвам да пипам дискове и накладки с голи ръце - по кожата винаги има някаква мазнина.
"You are not stuck in traffic. You are traffic."
Аватар
Bero

Рейтинг: 1390

Мнениеот veskoz » Пон Юни 14, 2010 4:42 pm

Накладките - леко със шкурка (до изсветляване).
Дисковете - с Meglio (6лв у магазино)
Проблема - с четене на темите по темамта в форумите на MTB-BG

Почнете да търсите и да четете. Писано е милион пъти, спорено е милион пъти...
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот lorda1 » Пон Юни 14, 2010 5:58 pm

Мерси много за бързите отговори.Сега се прибирам с колелото.След 1-2км спирачката си възвърна предишната спирачна сила.Но вече ще знам как да продцедирам.Отново БЛАГОДАРЯ! :beer: :beer:
lorda1

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти