Къде да си закача телефона

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Къде да си закача телефона

Мнениеот Lambi » Пет Юни 18, 2010 8:21 am

Има ли вариант при който да си сложа телефона на кормилото така че да го виждам до като карам. Целта е да използвам GPS-а. Как да избегна и вибрациите от друсането защото това всепак е телефон. И има ли вариант при който мога да докосвам екрана т.е. да не е в силиконов калъф защото е със тъч дисплей.
Lambi

Рейтинг: 1205

Re: Къде да си закача телефона

Мнениеот jd » Пет Юни 18, 2010 8:30 am

http://www.garmin.bg/?s=8&i=82

По прицип обаче, не мисля, че такова закачаване е много добра идея (както за устройството, така и за теб). А това да пипаш по устройството докато караш (тоест по време на движение) - :nono:
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот moz » Пет Юни 18, 2010 9:08 am

Тези стойки са си направени специално за конкретния модел GPS. Можеш да пробваш с някакви приспособявания, самоделки и т.н., аз обаче мисля, че няма начин да стане достатъчно здраво. Хората дето дават 1000+ лева за специализирани ръчни GPS и за балъци ли ги мислиш, ако ставаше така дали нямаше да предпочетат телефонче с хиляда функции, което на всичкото отгоре е и по-евтино и доста по-леко от GPS.
moz

Мнениеот Parkinson » Пет Юни 18, 2010 9:58 am

Аз си купих преди време тази стойка от Ebay.Води се универсална за всякакви гсм,пда и гпс устройства.Навигацията ми е 5" и не ми свърши работа, така си стои вкъщи хвърлена.Ако искаш нещо да се разберем на ЛС.
Прикачени файлове
Pic0159.jpg
(220.47 KiB) 252 пъти
Pic0158.jpg
(211.09 KiB) 152 пъти
Parkinson

Мнениеот thechosen » Пет Юни 18, 2010 11:40 am

Начин сигурно има - повечето телефони имат стойки и може да се измисли нещо, но от опита който имам с моя GPS ще може да го използваш само при спокойно каране.
Поне аз не мога да видя картата при повече неравности и малко по-висока скорост, за гледане докато се спускам изобщо не си и помислям.
Натискането на копчета е възможно при ниска скорост, за натискане на touch screen докато се кара ми се струва трудна работа.
Друг е въпроса какво може да понесе един телефон като удари от клони, сътресение при каране по каманаци и т.н.

Накратко - ако няма да караш само по пътчета и пътеки без много неравности по-добрия вариянт според мен е да си вземеш хубаво калъвче за телефона и да го закрепиш на лесно достъпно и удобно за теб място на раницата или дрехите и да го вадиш като ти потрябва.
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот hitar_potter » Пет Юни 18, 2010 7:23 pm

Какъв е телефонът, все пак?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Lambi » Пон Юни 21, 2010 8:18 am

HTC Touch2

Но явно ще си го държа в чантичка оято е на велосипеда
Lambi

Мнениеот sailman » Пон Юни 21, 2010 1:22 pm

IMG_5397.jpg
Тея "мЪде" на презрамките на раницата садържат: фотопрепарат - едното, и ГПС - другото.
След известно чудене относно монтаж на ГПС по кормилото, реших, че за мойто каране това крие немалко недостатъци и стигнах до това решение и хич не съжалявам.
Когато се кара с елементи на ориентиране, винаги стигайки до "проблемния" участък си вадя устройството от "мЪдото" и си сверявам посоката, че и в движение дори.
Ако скоростта и трудността на терена не позволяват манипулации на ход, то вероятно и нуждата от ГПС е съмнителна - посоката е ясна... :eyebrow:
Ако пък се налага неизбежно - спирам, вадя, сверявам или върша там, к`вото се върши с ГПС - а и си продължавам.
При всички случаи, поне на мен, манипулирането с ГПС на ход е тегава работа, ама знам ли, може да има и по-сръчни от мене сред Уважаемото общество ;)
А, и да добавя - иде реч за ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ, а не за разходки по разни равни друмища и хасвалтови авантюри.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот Lambi » Пон Юни 21, 2010 2:05 pm

Прави сте. очевидно ще си го държа в раницата или някоя чантичка по велосипеда. Кажете само ето тази чантичка
http://cgi.ebay.co.uk/Cycling-Bike-Bicy ... 27b2c278e8
според вас ще пречи ли на карането, в списъл на краката до като въртя и това че има тежест която ке пренася в предната част на велосипеда и според мен става по трудно управляем
Lambi

Мнениеот pe60t0 » Пон Юни 21, 2010 2:19 pm

Добре си се сетил. Колкото и здраво да си го закрепил това чудо за рамката, при всяка една неравност, нещата вътре ще скачат и не е ясно дали ще са живи след това. Sailman ти даде перфектното решение, или закачен телефона за раницата, или в джоба :) Не съм сигурен каква му е раницата на sailman, ама ако е trans-alp na deuter, на кръстния колан има едни джобчета, които също могат да се използват. Само че не са много обемисти и не съм сигурен дали размерът ще е достатъчен за твоя телефон.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот Lambi » Пон Юни 21, 2010 2:31 pm

Телефона е ясен - раницата. Последен въпрос по телемата - тези две чантички ще пречат ли на карането от глдна точна на тежест и дали ще пречат на клаката като въртя
http://cgi.ebay.co.uk/Cycling-Bike-Bicy ... 27b2c278e8
и тази
http://cgi.ebay.co.uk/Bicycle-handlebar ... 1e5c94471c

другия варинт е честичка под седалката но ми се искаше да имам повече място за багаж
Последна промяна Lambi на Пон Юни 21, 2010 2:38 pm, променена общо 1 път
Lambi

Мнениеот bikerider » Пон Юни 21, 2010 2:36 pm

Не би трябвало да я закачаш, освен ако не караш малка рамка или нямаш навика да свиваш колената навътре при въртене.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот GmTx » Вто Юни 22, 2010 9:35 am

Направи си ти сам нещо аз така съм си направил "курмило кам" :D за телефона .Зимаш един картон от кашон щото е по дебел и по здрав малко тел много скоч малко свински опашки и прозрачното на кутия бонбони да не се драска дисплея или в моя случай камерата.Можеш да го увиеш и в някаква гума ,че ако падне да не му стане нещо при мене не е паднало още.
Успех :beer:
Скайп : ceci_96988
Аватар
GmTx

Рейтинг: 1138

Назад към Веломеханик