Искам да си сглобя колело за градско (60%) планина, шосе – 40%.
Бюджета е 500-700лв
Критерии: <= 12Кг!
-Почти изправена стойка (размер 16" и 17" са ми удобни)
-сравнително леки части и добри.Аз съм 170см, 57кг
Доколкото съм запознат най-лесно и ефективно могат да се свали тегло от вътр/външ. гуми, шини, рамка...
Прегледах съседната тема - ще взема под внимание препоръките, макар че са от миналата година.
Гледам че има wheelset-ве за около 200лв - това ли е по-добрият вариант, а не отделно?
Какви компоненти бихте препоръчали?
Естествено ще има части втора употреба, за да мога да вляза в бюджета. Подчертал съм тези за които смятам да направя този компромис, т.е. да са втора употреба, но подлежи на промяна.
*Със син шрифт мисля да добавям съответните компоненти и да добива вид бъдещото (мечтано) колело

Рамка – засега ZX5 (новата версия още не са я пуснали – за старата какво ще кажете, М - 1670г)
Чашки
[color=#FF0040Вилка[/color] - нямам идея, Епикона е добър вариант, но е само за v-brake, за начало ще е някаква временна, но каква?
Лапа
Кормило
Команди
Спирачки -V-brake
Лостчета
Средно движение
Курбели
Дерайльор преден
Капли (ако не са подбити)
Спици
Главини
Гуми
Венци
Дерайльор заден
Колче
Седалка
Педали (VP Components 565 -510г :/ )
....?
Moже да съм пропуснал някои части !?
Аскесоари :
калници
стоп
фенер
Заден махащ се лесно багажник (да може да се монтират дисаги)
Относно скоростната система SRAM или Shimano? Първите оставям с впечатлението че са по-евтини?
Замислям се за 9 или 8 плочки (24-27) - има ли смисъл да загубя една плочка заради 50-100гр?
Откъде ще препоръчате да си набавям частите?
Какви допълнителни разходи ще ме споходят (наплитане, сглобяване, настройка?)
Понеже искам до края на месеца максимум да съм го сглобил, някои от частите ще ги взема „оборотни“ и по-натам ще доизкусурявам