Commencal Superme Mini DH?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Commencal Superme Mini DH?

Мнениеот dEcLiNe » Сря Юни 23, 2010 4:21 pm

Здравейте, пускам темата от името на един приятел, който си търси колело в момента и един модел особено го заинтригува.Става въпрос за Commencal Supreme Mini DH, цената му е доста примамлива и като цяло, колелото изглежда качествено.Единствения проблем идва от "надписа" "Mini DH" - по информация от производителя, това е рамка идентична на supreme dh, като главната разлика е намаленият с 4см ход т.е. 160мм(малко му е).На снимките изглежда, че тази рамка е с 222 шок, за разлика от другата с 240, та въпросът е дали монтирането на по-голям шок ще върне хода обратно на 200?Аз лично имам колебания отностно промяна на геометрията. :dontknow:

Вие сте! :beer:
Последна промяна dEcLiNe на Сря Юни 23, 2010 5:17 pm, променена общо 1 път
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Re: Commencal Superme Mini DH?

Мнениеот hitar_potar » Сря Юни 23, 2010 5:16 pm

ми - съмненията са основателни. геоетрията ще се прецака, ако въобще е възможно да се намъкне по-голя шок. като му е малко хода, да потърси Supreme DH - наскоро в пинкбайк имаше цял такъв байк от 2008 мисля, за 1400 паунда го даваше човека. имай впредвид, че колелото беше сглобено с доста скъпи части и според мен си е една от най-заслужаващите си оферти в тамошния пазар. но скоро не съм проверявал има ли я още обявата.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот psixopat » Сря Юни 23, 2010 8:06 pm

http://www.pinkbike.com/buysell/650292/ Това е интересно. :agree: И е на добри пари.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот dEcLiNe » Сря Юни 23, 2010 8:41 pm

Само да светна, става дума за новите модели, където нещата седят по различен начин. :) :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот otka4al4o » Сря Юни 23, 2010 10:07 pm

Според мен можеш за същите, че и по-малко пари да си вземеш много по-добре работеща рамка. Приятелят ти да разгледа Demo, Big hit, Iron Horse. Не е нужно да се хвърля на първото, което е харесал.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот biker-kj » Чет Юни 24, 2010 2:26 pm

otka4al4o написа:Според мен можеш за същите, че и по-малко пари да си вземеш много по-добре работеща рамка. Приятелят ти да разгледа Demo, Big hit, Iron Horse. Не е нужно да се хвърля на първото, което е харесал.
Само незнам какво прави Биг Хита при тези рамки!
Дали работи ,колкото тях или е за съвсем различен стил ти си знаеш!? :D
Айде сега ми кажи коя от : Commencal ,Iron Horse ,Demo #? работи по-добре! А коя от всичтите изброени си карал вообще ,че се изхвърляш с такива смели изказвания!? :)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот hitar_potar » Чет Юни 24, 2010 3:15 pm

dEcLiNe написа:Само да светна, става дума за новите модели, където нещата седят по различен начин. :) :beer:

аз в моето мнение говоря за байк, базиран на рамка, кояо има само дребни разлики с тази на фамилия Атертън. също така става дума и за 888-ци, Race Face Atlas FR компоненти, авид кодове, срам Х7/Х9 и труватив скорости, каплите не помня кви бяха. и, ааа да, всичко това го бяха навързали що годе цветово. та цялото за 1400 паунда, с възможен коментар. ;) само дето вече са го налазили.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот otka4al4o » Пет Юни 25, 2010 9:21 pm

biker-kj написа:
otka4al4o написа:Според мен можеш за същите, че и по-малко пари да си вземеш много по-добре работеща рамка. Приятелят ти да разгледа Demo, Big hit, Iron Horse. Не е нужно да се хвърля на първото, което е харесал.
Само незнам какво прави Биг Хита при тези рамки!
Дали работи ,колкото тях или е за съвсем различен стил ти си знаеш!? :D
Айде сега ми кажи коя от : Commencal ,Iron Horse ,Demo #? работи по-добре! А коя от всичтите изброени си карал вообще ,че се изхвърляш с такива смели изказвания!? :)

Води се достатъчно универсален за да се кара DH, пък и не празни чак толкова портфейла. Не знам как работи нито 1 от рамките, но знам че цената на колелото е доста висока, а съм чел мнения от чуждестранни карачи, че не е от най-добре представящите се рамки. И не случайно започвам със "Според мен"!
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд