Poll - За отстраняването на един "член"

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Poll - За отстраняването на един "член"

Мнениеот Jacket » Сря Ное 05, 2003 8:13 pm

Жалко, че този форум няма възможност за гласуване, но и така може да се спретне.
Този форум откакто го следя (а това е много преди да започна да пиша в него) винаги е бил едно спокойно място, далеч от всякакви кавги, напрежение и злоба. Но ето, че напоследък започва да се превръща в един доста неприятно място заради един единствен човек, с видими психически отклонения, неспособен да общува нормално и целящ единствено заяждане с всеки си пост, въпросния TOYAGA. Такива индивиди сме ги имали много в дир.бг и точно заради такива луди всезнайковци много клубове западаха, а други (със поне малко загрижени модератори) вече са отворени само за регистрирани потребители, за да може въпросните ханибалци да стоят настрана.
Ето линк към последните му изказвания, а ако се поразтърсите из старите теми, ще видите и заяжданията му към много други участници, вкл. screamBoy, Цвети и доста други. Никога не съм отговарял на подобни постове и нямам намерение да го сторя и сега, тъй като това очевидно е безсмислено.

Призовавам всички редовни участници във форума да дадат гласа си ЗА или ПРОТИВ налагането на мерки (бан) срещу този крайно неприятен индивид за да остане това място един приятен форум, а не бойно поле. Съжалявам, че няма как гласуването да стане анонимно, защото сега съм сигурен, че много хора няма да гласуват именно по тази причина, но от друга страна така е по-добре, защото при анонимното гласуване манипулациите са твърде възможни. Също така мисля, че няма да е коректно хора с първи пост да гласуват.
Гласуването предлагам да приключи след една седмица и ако резултатите са красноречиви остава само Любо да каже тежката си дума.
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот ADVENTURER » Сря Ное 05, 2003 10:23 pm

Аз сам много пресен в този доста добър форум, и от толкова рано осазнах, че тук посочения индивид наистина създава доста проблеми!
Би трябвало както казва един мой приятел "пречките да се отстраняват"
както подобаващо и за този случай. Трябва по- често да има такива теми в този форум, дори причина за тях да сам самият аз.
Надявам се разбираш на къде бия(така да се каже)!!!
Не искам да съм против никой в форума но когато се налага е друг въпрос!
ПРОТИВ него за съжаление!!
Надявам се за напред да не се създават такива теми, което значи да няма такива участици като "него"!!!............
:|)::|)::|)::|)::|)::|)::|)::|)::|)::|)::|):

По-добре е в такива случай да си затваряме очите както казах вече за съжаление...
ADVENTURER

Рейтинг: 1200

Мнениеот uha_rampage » Чет Ное 06, 2003 12:31 am

Verno e 4e poprekali, no vse pak dade i nqkoi dobri suveti...

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот jokata » Чет Ное 06, 2003 2:03 am

[quote="Jacket"]

...
Призовавам всички редовни участници във форума да дадат гласа си ЗА или ПРОТИВ налагането на мерки (бан) срещу този крайно неприятен индивид за да остане това място един приятен форум, а не бойно поле...[/quote]

Ето какво мисля аз по темата. Най-напред ще уточня, че съм сравнително отскоро във форума и имам малко постове, вероятно за това не съм имал "щастието" да стана обект на епитетите от речника на TOYAGA (или както някои го наричат - пръчка). Тъй-като карам евтин БГ-байк избягвам да давам излишни съвети и коментари за неща с които не съм запознат.

Съвсем очевидно е, че TOYAGA е доста напред с материала предвид постовете му (в който, ако изключим заядливите квалификации, са доста полезни за новаци и недостатъчно запознати). За съжаление отношението му към пишещите често е грубо, подигравателно и с нищо непредизвикано. Според мен това е недопустимо. По този начин той само отблъсква сегашни и потенциални бъдещи членове, затова аз смятам, че ако не промени тона си, трябва да бъде изхвърлен.

Това е моето мнение. :)

Аз знам, че нищо не знам...
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот MOTuKATA » Чет Ное 06, 2003 3:37 am

zna4i iskam i az da izkaja mnenie po vuprosa,no ne i da glasuvam,za6toto taq ti ideq jacket e neumestna vuv forum za kolela.
parvo iskam da kaja 4e i az se draznq na toqgata i tova moje da se potvardi vuv ob6t forum-temata be6e "miene na kolelo"-kadeto toi brutalno se zaqde sus screamboy i az vednaga go pitax kak moje da e takova "zaqdlivo kopele",kato se ima pred vid 4e scream ne mu be6e kazal ni6to,no sled tova toyagata qvno razbra 4e e prekalil i prodalji 4ata sus xumoristi4ni,ili moje bi otbqgva6ti otgovora na moq vupros,post4eta.i ot togava ne go bqx 4yl da se zaqjda.spored men ima prosto gryb xumor koito ne moje da bude vuzpriet ot nas.moje dori da e pozior koito iska da se pokaje kolko e ymen i znae6t kato obijda tezi koito pi6at nari4anite ot nego "neobmisleni postove".oba4e ima edin fakt koito mu go priznavam-znae dva puti pove4e ot nas(izklu4vam admina)i tova mislq e vidno.vinagi kogato posta mu nqma za cel da se zaqde,toi sudurja info koeto moje da bade pro4eteno v nqkoi y4ebnik,no men tova me drazni stot ne go sxva6tam:o)-smisal pi6e nqkakvi termini koito sa mi adski nepoznati.
jacket ne mislq 4e edin 4ovek moje da ni precaka foruma,puk ako ste ima 4ovek s takova namerenie tova nqma da e toyagata,i ne smqtam 4e ti si 4oveka koito moje da nakara admina da "banne"(ako tova vaob6te e vuzmojno)toqgata.
no vse pak si e gryb i smqtam 4e ste e xubavo toi da postne!
MOTuKATA

Мнениеот Waldemar » Чет Ное 06, 2003 11:34 am

Незнам защо обръщате внимание на обидите които ръси TOYAGA - та, четете това с което ви е полезен и другото просто го пропускайте. Не гонете човека от който може да нaучите нещо само заради това че се мисли за велик. А е ясно че е човек с опит, познания и непоносим характер.:):):)

100% Bill Gates Free
100% Bill Gates Free
Аватар
Waldemar

Рейтинг: 1489

Мнениеот bikerider » Чет Ное 06, 2003 12:00 pm

[quote="Jacket"]

Жалко, че този форум няма възможност за гласуване, но и така може да се спретне.
Този форум откакто го следя (а това е много преди да започна да пиша в него) винаги е бил едно спокойно място, далеч от всякакви кавги, напрежение и злоба. Но ето, че напоследък започва да се превръща в един доста неприятно място заради един единствен човек, с видими психически отклонения, неспособен да общува нормално и целящ единствено заяждане с всеки си пост, въпросния TOYAGA. Такива индивиди сме ги имали много в дир.бг и точно заради такива луди всезнайковци много клубове западаха, а други (със поне малко загрижени модератори) вече са отворени само за регистрирани потребители, за да може въпросните ханибалци да стоят настрана.
Ето [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=594&whichpage=5]линк[/url] към последните му изказвания, а ако се поразтърсите из старите теми, ще видите и заяжданията му към много други участници, вкл. screamBoy, Цвети и доста други. Никога не съм отговарял на подобни постове и нямам намерение да го сторя и сега, тъй като това очевидно е безсмислено.

Призовавам всички редовни участници във форума да дадат гласа си ЗА или ПРОТИВ налагането на мерки (бан) срещу този крайно неприятен индивид за да остане това място един приятен форум, а не бойно поле. Съжалявам, че няма как гласуването да стане анонимно, защото сега съм сигурен, че много хора няма да гласуват именно по тази причина, но от друга страна така е по-добре, защото при анонимното гласуване манипулациите са твърде възможни. Също така мисля, че няма да е коректно хора с първи пост да гласуват.
Гласуването предлагам да приключи след една седмица и ако резултатите са красноречиви остава само Любо да каже тежката си дума.
[/quote]

аз съм против такива глупости. хора, влезте в час и не бъдете такива шовинисти.

1: НЕ МОЖЕТЕ ДА БАННЕТЕ НЯКОГО. ПРОСТО Е ТЕХНИЧЕСКИ НЕВЪЗМОЖНО. ще баннете логина нa TOYAGA, той ще направи друг. ще баннете IP-то му, той ще се логне през Anonymizer и пак ще поства. влезте в час технически преди да искате такива опасни неща.
2: ако банвате всеки човек, който ви дразни с това, че е различен и говори както той иска, а не както вие искате, най-накрая ще останете съвсем сами. на това му се викаше тоталитаризъм едно време. прочетете конституцията на България. там пише, че всеки има право да говори каквото иска и както иска. ако на някого не му изнася, просто да не отговаря и толкова.
3: не защитавам TOYAGA, признавам че понякога е остър (аз самия съм такъв също), но ако успеете да погледнете безпристрастно ще видите, че никога не е говорил така без да има повод. лично аз не мисля че се е държал умишлено грубо с някого с цел да го обиди.
4: погледнете сега нещата от другата страна на палачинката: например аз да кажа, че SMITH (само пример човече :)) се държи нагло с мен и не трябва да бъде тук повече. едно на ръка: кой съм аз да определям дали SMITH ще е тук или не? две на ръка: ако SMITH каже същото за мен, какво правим тогава? И двамата ли ще бъдем баннати? И кой ще го реши това? Admin? Ако натоварите Любо с такива церберски функции единствения резултат ще бъде западането на форума.
5: не говорете за гласуване. гласуването се манипулира елементарно. освен това тук не е парламентарна демокрация, тук е форум, той точно затова се казва форум. пораснете малко, почетете форуми по чужди сайтове и ще видите как се оправят там хората с този проблем. не отваряйте кутията на Пандора, щото после няма затваряне.
6: проблемът не е в ТОYAGA, проблема е много фундаментален и е у теб, Jacket. Ако се чувстваш обиден, комуникирай директно с TOYAGA и се разберете. Това че не можеш да понасяш чуждо мнение, дори когато ти се струва обидно е много опасно за теб самия. Дано да ме разбереш правилно. Не ти казвам да си мълчиш когато някой те псува, казвам ти да не реагираш първосигнално. Дано приемеш тоя мой съвет.
7: Любо, мисля че подобно предложение атакува директно основите на твоя сайт и форумите, защото ако го приемеш, сайта ще се превърне в затворен клуб, от което ще загубим всички.

Do, or do not - there's no try...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Ное 06, 2003 12:11 pm

[quote="jokata"]

[quote="Jacket"]

...
Призовавам всички редовни участници във форума да дадат гласа си ЗА или ПРОТИВ налагането на мерки (бан) срещу този крайно неприятен индивид за да остане това място един приятен форум, а не бойно поле...[/quote]

Ето какво мисля аз по темата. Най-напред ще уточня, че съм сравнително отскоро във форума и имам малко постове, вероятно за това не съм имал "щастието" да стана обект на епитетите от речника на TOYAGA (или както някои го наричат - пръчка). Тъй-като карам евтин БГ-байк избягвам да давам излишни съвети и коментари за неща с които не съм запознат.

Съвсем очевидно е, че TOYAGA е доста напред с материала предвид постовете му (в който, ако изключим заядливите квалификации, са доста полезни за новаци и недостатъчно запознати). За съжаление отношението му към пишещите често е грубо, подигравателно и с нищо непредизвикано. Според мен това е недопустимо. По този начин той само отблъсква сегашни и потенциални бъдещи членове, затова аз смятам, че ако не промени тона си, трябва да бъде изхвърлен.

Това е моето мнение. :)

[/quote]

недей да изопачаваш нещата. когато някой те обиди и ти се свиеш в черупката си и повече не влезеш в форума, проблема е в теб, а не в този от когото се чувстваш обиден.

Аватар
bikerider

Мнениеот oVo » Чет Ное 06, 2003 2:58 pm

Jacket,
мисля че трябва да преосмислиш желанието си като погледнеш нещата от друг ъгъл и да караш по същество...;)
Пък и омразата не мисля че ще те доведе до нещо полезно. :)
oVo

Мнениеот did » Чет Ное 06, 2003 3:05 pm

[quote="Jacket"]

Призовавам всички редовни участници във форума да дадат гласа си ЗА или ПРОТИВ налагането на мерки (бан) срещу този крайно неприятен индивид за да остане това място един приятен форум, а не бойно поле.
[/quote]

:B):

Аз пък си мислех, че колоезденето сред природата успокоявало нервите!

Тая дискусия я има във всеки един интернет форум и НИКЪДЕ не е довела до смислено решение на проблема. По-добре да си говорим за MTB!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tuba » Чет Ное 06, 2003 5:02 pm

Galsuvam protiv.
Dori TOYAGAta da beshe negramotnik
koito pishte samo bezsmislici (a tova ne e
tak nikoi nqma da otreche che choveka si
razbira ili pone e chel mnogo) tova
bi syzdalo precedent i posle shte pochnat
izkazvaniq "bannete toz,bannete onzi",
i predi admina da se e osetil osnovnata mu
rabota shte e da bannva.
Koeto ne sym zabelqzal
da e napravilo nqkoi chovek shtastliv.
A i e bezmisleno kakto beshe i otbelqzal
spravedlivo nqkoi otgore zashtoto e prosto
gubene na vreme - vsichko moje da se
podmeni nik, IP, i tn.
I oshte tova e forum za kolela i ot gledna
tochka na tova izkazvaniqta na TOYAGAta
sa cenni ako beshe forum za literatura
razbiram da se sankcionirat loshite manieri.
Osven tova ot povedenieto si gubi samo
TOYAGAta. Praveiki se na
velik toi razdava cenno info no i priuchava
horata da ne govorqt s nego. Shte zeme da
stane taka che kogato na nego mu trqbva info
shte poluchi otgovor che shtom e tolkova
velik znchi moje da si go nameri sam!!!
I taka izvoda e: Neka prosto nikoi da ne mu
otgovarq kogato se zaqjda i vseki s koito
se e zaql da ne mu otgovarq. Tka ili shte
stane po uchetiv ili shte otkrie che si
pishe sam i shte se otkaje.
tuba

Мнениеот Cveti » Чет Ное 06, 2003 5:56 pm

Никога не съм крила силните си чувства към тоягата,които от време на време взимат връх над мен.Още от влизането му във форума усетих магнетичното излъчване на "генерал без армия" и си казах:"Ето,с този човек ще си допаднем."Въпреки това съм против изхвърлянето му,зашото съм против този начин на действие.Съгласна съм с тубата по този въпрос,а и насила хубост не става.
1.Не мисля,че тоягата може наистина да обиди някого.Опитите му да се изказва в стил Удхаус само ме забавляват.По-добре да не сме толкова чувствителни.
2.Ако не му отговаряш,постепенно му писва да си говори сам и млъква.
3.Той ни е на късмет.Кое село гони местния шут?
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот C_Mo » Чет Ное 06, 2003 6:22 pm

[quote="Jacket"]

Ето [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=594&whichpage=5]линк[/url] към последните му изказвания, а ако се поразтърсите из старите теми, ще видите и заяжданията му към много други участници, вкл. screamBoy, Цвети и доста други. Никога не съм отговарял на подобни постове и нямам намерение да го сторя и сега, тъй като това очевидно е безсмислено.

[/quote]

Като сте почнали махнете и другите двама, които разбират и се потопете в блаженството на невежеството.

...fucker...
Аватар
C_Mo

Мнениеот Tanuco » Чет Ное 06, 2003 6:36 pm

[quote="Jacket"]

[/quote]

Естествено че против.Цялото това предложение е толкова абсурдно.Jacket, малко преувеличаваш....явно четеш постингите като кон с капаци.Както ти казаха и преди мен-отминавай злобливите изказвания и чети полезните неща.TOYAGA определено разбира от колела много повече от 97% от пишещите в тоя форум!!!
P.S. xtr e адски прав!
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот Norco » Чет Ное 06, 2003 7:35 pm

Май е време админа да се произнесе по въпроса. Аз гласувам "въздържал се", ако я има тая възможност. Мене никой в тоя форум не ме дразни и не ми пречи. Щом някой разбира и дава полезни съвети, не виждам смисъл да бъде изхвърлян. Айде не се карайте да не прецакате хубавия форум.
Norco

Мнениеот Admin » Пет Ное 07, 2003 12:08 am

Jack, “изтриването” или “блокирането” на някой член на форума е мярка, която бих използвал в много крайна ситуация, каквато всъщност не мога да си представя – ако някой влиза във форума и само се заяжда, само обижда, ругае, псува и т.н., при това без да внася никаква смислена информация, т.е. постовете му да съдържат само това. Но дори и тогава подобни действия не биха имали ефект, защото той ще се регистира с друг ник и всичко ще започне отначало. Случаят с TOYAGA обаче не е такъв.

Сега “малко” по по-широката тема: за острия език във форума и правилата за общуване. Въпреки, че преди не много време ме упрекваха (приятелски разбира се) в прекомерна строгост, смея да твърдя, че форумите на МТБ-БГ са доста свободни. И понеже Bikerider спомена за чуждите форуми, ще отбележа, че формирах мнението си точно след като погледнах правилата за общуване в някои от тях (нещо, което преди не бях правил, но ми стана интересно аз ли съм най-големия диктатор и как така в другите форуми атмосферата е толкова приятелска, а в българските нещо все ни избива на кавги и караници :?:). Не претендирам да чета всички чужди форуми за МТБ (това едва ли е възможно), затова давам примери с двата, към които наминавам най-често – [url]www.bikeforums.net[/url] и форумите на [url]www.nsmb.com[/url] Държа да отбележа, че последният форум е бил затварян поради прекалено скапване на общуването в него и негативно отношение към по-начинаещи членове, така че правилата в него са доста строги. И в двата форума на първо място е поставено изискването за взаимно уважение на пишещите.:) Най-общо казано в тях модераторите имат право да трият неща, които сметнат, че изразяват неуважение към някой друг член на форума. Да споменавам ли, че острите изказвания и отговори най-често изразяват именно това? По-конретно тези форуми имат филтри за най-грубите псувни и думи, но освен това модераторите имат право да трият всякакви обиди, псувни, и дори много по-леки форми на заяждане – изобщо всичко, което нарушава добрия тон. Дори за безобидни по “нашите стандарти” нарицателни като “тъпак” или “глупак” там могат да изтрият даден пост. А в nsmb.com заплашват и с изключване (както казах, имали са проблеми хората;)).

Както сами виждате, нашият форум още не е толкова строг, нали?:) Ако допускам по-острия език, изразяващ се в иронични и дори саркастични забележки, то е по две причини: 1) защото съм чел Конституцията и знам какво е свобода на словото. Само че “Това право НЕ МОЖЕ да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго ...” (Чл.39, ал.2, Конституция на Република България). 2) защото знам, че ако въведа тези строги правила, някои от повече знаещите ще престанат да пишат, защото са свикнали да говорят по-остро. (Което за мен е странно, но това е друга тема).

Така че, драги посетители, единствено от вас зависи в каква насока ще придвижите общуването във форума. Ако заяжданията и грубостите продължават – рано или късно ще се стигне до затягане на контрола върху тях, защото моите наблюдения сочат, че това решава проблема (макар и с някои странични ефекти). Ако всеки обаче прояви повече търпимост и уважение към другите, можем да дадем един добър пример. Мисля, че е по-лошо, когато добрият тон във форума трябва да се поддържа от модераторите (насила). Той би трябвало да е следствие на уважението към околните (независимо колко и какво знаят или не знаят).:8D: Ако уважението липсва, това говори отрицателно най-вече за този, който не го проявява.

Затова ще си позволя да повторя и един съвет (даден вече преди мен) за случаите, когато някой се отнася грубо към вас: не му обръщайте внимание! Не му отговаряйте! Вземете само полезното от поста му. И, може дори да му отговорите само с една усмивка, все едно му казвате “Хич не ми пука от грубото ти или презрително отношение!”.:8D: Мисля, че подобно поведение в дългосрочен план дава резултати, защото човек прави нещо докато вижда, че другите проявяват интерес към него и това се отнася с пълна сила и за заяждането.

Разбира се, забраната за обиди и самоцелни заяждания остава в сила.:(!: По цитираната от Jack тема има доста за триене, а пък цялата тема е за заключване, но понеже той е насочил към нея, няма да трия, за да се знае какво е имал предвид.

П.С. както сигурно сте усетили, по тази тема имам да казвам десетина пъти повече.;) Ако се наложи, ще го направя, защото мисля, че е за доброто на форума. Ама засега и това стига. То може да даде плод за доста размисли, които да доведат отново до приятелска атмосфера тук. Така че, замислете се! :8D::8D::8D:

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Пет Ное 07, 2003 9:11 am

Любо, в този ти дълъг пост има много истини, но не съм съгласен с това "когато някой се отнася грубо към вас: не му обръщайте внимание! Не му отговаряйте!"
Не може някой да те нагрубява, натиска, мачка, тъпче и т.н. само защото така му е кеф, а ти просто да не правиш нищо. Аз както виждаш не отговарям на подобни мнения и никога в никой форум не съм го правил, но определено не седя да гледам как някой, който е прочел 2-3 плюе по всички "под неговото ниво". Не случайно дадох примери с други форуми, както и ти Любо също забелязваш, но едва ли си виждал ситуацията в клуб Мтел на дир.бг, точно преди въвеждането на новите номера. Там се появи един такъв същия всезнайко, убеден в правотата си и неможещ да проведе диалог. След време, след като идеите му и тона му не се приемаха от нито един участник, се започна с доста по-груби убиди (явно не му отърваше, както се случва от време на време и на нашия човек) и клуба се превърна в едно черно място, което и аз спрях да посещавам. След известно време на модератора се наложи да направи клуба само за регистрирани, за да може да блокира само никовете на въпросния, защото той пишеше от много голяма мрежа и това значи цялата мрежа да няма достъп до там ако се блокира по ip. Оттогава нещата утихнаха, но тук виждам началото на абсолютно същата история... Надявам се да не се стига до там, но съм убеден, че тоягата няма да се промени ни най малко и ще продължава да дразни останалите, пак казвам "под неговото ниво", с острия си и неоправдан тон.
На мен лично никой от съветите му не ми е бил полезен, най-малкото защото това са наизустени неща от сайтове, книги и т.н., а не съвети от личен опит, които точно са най-ценните.
Съжалявам за главоболията които ти предизвиквам Любо, но мисля, че не може просто да се мълчи в подобни случаи.
Аватар
Jacket

Мнениеот Tanuco » Пет Ное 07, 2003 9:59 am

[quote="Jacket"]

Любо, в този ти дълъг пост има много истини, но не съм съгласен с това "когато някой се отнася грубо към вас: не му обръщайте внимание! Не му отговаряйте!"
Не може някой да те нагрубява, натиска, мачка, тъпче и т.н. само защото така му е кеф, а ти просто да не правиш нищо. Аз както виждаш не отговарям на подобни мнения и никога в никой форум не съм го правил, но определено не седя да гледам как някой, който е прочел 2-3 плюе по всички "под неговото ниво". Не случайно дадох примери с други форуми, както и ти Любо също забелязваш, но едва ли си виждал ситуацията в клуб Мтел на дир.бг, точно преди въвеждането на новите номера. Там се появи един такъв същия всезнайко, убеден в правотата си и неможещ да проведе диалог. След време, след като идеите му и тона му не се приемаха от нито един участник, се започна с доста по-груби убиди (явно не му отърваше, както се случва от време на време и на нашия човек) и клуба се превърна в едно черно място, което и аз спрях да посещавам. След известно време на модератора се наложи да направи клуба само за регистрирани, за да може да блокира само никовете на въпросния, защото той пишеше от много голяма мрежа и това значи цялата мрежа да няма достъп до там ако се блокира по ip. Оттогава нещата утихнаха, но тук виждам началото на абсолютно същата история... Надявам се да не се стига до там, но съм убеден, че тоягата няма да се промени ни най малко и ще продължава да дразни останалите, пак казвам "под неговото ниво", с острия си и неоправдан тон.
На мен лично никой от съветите му не ми е бил полезен, най-малкото защото това са наизустени неща от сайтове, книги и т.н., а не съвети от личен опит, които точно са най-ценните.
Съжалявам за главоболията които ти предизвиквам Любо, но мисля, че не може просто да се мълчи в подобни случаи.
[/quote]

Другите преди мен ти го писаха-банването на някого няма да реши проблема, винаги ще може пак да се регистрира и да пише.
А това че не си извлякъл нищо полезно от съветите на TOYAGA си е лично твой проблем!Пределно ясно обяснява нещата, така че не виждам какво недоволстваш.
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот bikerider » Пет Ное 07, 2003 11:44 am

[quote="Admin"]

Затова ще си позволя да повторя и един съвет (даден вече преди мен) за случаите, когато някой се отнася грубо към вас: не му обръщайте внимание! Не му отговаряйте! Вземете само полезното от поста му. И, може дори да му отговорите само с една усмивка, все едно му казвате “Хич не ми пука от грубото ти или презрително отношение!”.:8D: Мисля, че подобно поведение в дългосрочен план дава резултати, защото човек прави нещо докато вижда, че другите проявяват интерес към него и това се отнася с пълна сила и за заяждането.
[/quote]

Ето това е наистина мъдро. Не се ебавам.

Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Ное 07, 2003 11:48 am

[quote="Jacket"]

[/quote]

не искам да ти се бъркам в личния живот, но според мен само ще спечелиш ако поработиш над егото си...

Аватар
bikerider

Мнениеот ADVENTURER » Пет Ное 07, 2003 12:36 pm

Абе хора тая тема се видя че ще е сложна и оплетена на "MAX",
сега като прочетох абсолютно всички постове и разбрах едно нещо,
че всички се деляха на две групи
1. Първите казват че съветите на TOYAGA били добри, но въпреки
това казваха че "може да снижи тона"!!!
2. Вторите пък казваха че нито съветите му са съвети, нито
постовете му са постове!!!

АЗ заемам мястото на "2"-та група, защото не вярвам само той
(TOYAGA) да знае и разбира от колела и колоездене в целия форум.
Пък и защо трябва да науча нещо ново от един бърборко, след като
мога да го науча без да ми се сеят обиди по мой адрес!!!

Няма начин да не се стигне до някакво така де се каже споразумение
или по-скоро решение на дадения проблем.
И все пак очаквам с нетърпение отговора на индивида(така да го
нарека) който създава проблема м/у целия форум!!!
:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:
ADVENTURER

Мнениеот jokata » Пет Ное 07, 2003 1:11 pm

[quote="bikerider"]

недей да изопачаваш нещата. когато някой те обиди и ти се свиеш в черупката си и повече не влезеш в форума, проблема е в теб, а не в този от когото се чувстваш обиден.

[/quote]

Пак ще повторя, че това е [b]личното[/b] ми мнение по темата, т.е. така мисля аз и не ангажирам никого. А ти, ездачо, недей да даваш такива категорични оценки за някого без да го познаваш.

И не съм обиден на никого. Трябва ли да чакам някой да започне да се подиграва с мен и да ме обижда, за да изразя мнението си. Няма да цитирам последните му постове към Cvety (нека другите сами ги преценят), защото не съм неин адвокат.

В заключение ще добавя, че май темата се изчерпва...
По-нататъшното й продължение само ще прерасне в лични нападки м/у двата лагера, които вече се оформиха, а от това никой няма да спечели.
Просто всички трябва да сме благодарни, че можем да пием от извора...

Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот bikerider » Пет Ное 07, 2003 2:28 pm

[quote="jokata"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

Пак ще повторя, че това е [b]личното[/b] ми мнение по темата, т.е. така мисля аз и не ангажирам никого. А ти, ездачо, недей да даваш такива категорични оценки за някого без да го познаваш.

И не съм обиден на никого. Трябва ли да чакам някой да започне да се подиграва с мен и да ме обижда, за да изразя мнението си. Няма да цитирам последните му постове към Cvety (нека другите сами ги преценят), защото не съм неин адвокат.

В заключение ще добавя, че май темата се изчерпва...
По-нататъшното й продължение само ще прерасне в лични нападки м/у двата лагера, които вече се оформиха, а от това никой няма да спечели.
Просто всички трябва да сме благодарни, че можем да пием от извора...

[/quote]

Говорех по принцип, а не за теб, но ОК - това си е мое мнение, не съм искал да те поучавам или подобни. Но моля нека спрем да се правим на съдници, щото е адски опасно. Още малко ще си сформираме една Тричленка и ще заточим TOYAGA в Сибир.
Не мога да разбера, защо искате да запушите устата на този човек, който приказва само смислени неща? Понякога е остър, но според мен поне на тъп въпрос/реплика така се отговаря (нищо лично към никого). В крайна сметка, ако TOYAGA е такъв зъл демон какъвто го описвате (не го познавам лично), тогава просто спрете да общувате с него! Ебаси, не мога да ви разбера, хем никой не ви кара насила да четете постовете му, но попивате смислените неща, хем като ви боцне малко заради някоя детинска реплика и почвате да мрънкате и искате да го цензурирате. Това, което Любо ви посъветва за усмивката е много мъдро и би следвало да го разберете, щото тук според мен няма нито тъпи, нито малоумни хора.

Доколкото разбирам според Jacket и теб Cveti е най-"пострадала" от постовете на TOYAGA. Щом тя е OK с него, аз считам темата за приключена - до момента друг "пострадал" не се е обадил. А относно нападките между някакви си лагери/отбори ще ти кажа, че не възнамерявам да се карам с никого заради Jacket.

Аватар
bikerider

Мнениеот ADVENTURER » Пет Ное 07, 2003 7:49 pm

Абе хора вие продължавате да изказвате свйте мнения
вместо да се стигне до някакъв общ консенсус.
Или на практика да се вземе всеобщо решение каквото и
да е то!!!

От всичко написано до се га разбрах че тая тема може да
се обсъжда до безкрай!!!Така че се вземайте в ръце!!!

:):):):):)

Според мен най-лесното решение е той самият да си вземе
поука, зощото не случайно е създадена тази тема!!!

;););););)[:p][:p][:p][:p]:I:I:I:I
ADVENTURER

Мнениеот КапитанПланета » Пет Ное 07, 2003 9:00 pm

Всеобщо решение не може да се вземе, просто защото сме различни. Затова нека се приемем каквито сме и да се обичаме :)))

[url]http://www.cravis.com/fun/golub.swf[/url]

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот MOTuKATA » Съб Ное 08, 2003 1:47 am

oxxx!!abe adventurer nema smisal toyagata da otgovarq stot tfa e mnoo glupava i bezmislena tema!!ot 22 posta ima6e samo 3 smisleni.na admina i na ridera.jacket,toyagata prosto e po gryb.ima pravo da e takuv.to4ka po vuprosa.stom ti ne vijda6 smisal v postovete mu(koito sa "naizusteni")tfa ne zna4i 4e trqbva da bade bannat(koeto e i nevuzmojno).puk i stom cveti ne i puka:)zna4i si4ko e na 6es.PREDLAGAM TEMATA DA BUDE PRIKLU4ENA:|):
MOTuKATA

Мнениеот Cveti » Съб Ное 08, 2003 9:50 am

[quote="MOTuKATA"]

oxxx!!abe adventurer nema smisal toyagata da otgovarq stot tfa e mnoo glupava i bezmislena tema!!ot 22 posta ima6e samo 3 smisleni.na admina i na ridera.jacket,toyagata prosto e po gryb.ima pravo da e takuv.to4ka po vuprosa.stom ti ne vijda6 smisal v postovete mu(koito sa "naizusteni")tfa ne zna4i 4e trqbva da bade bannat(koeto e i nevuzmojno).puk i stom cveti ne i puka:)zna4i si4ko e na 6es.PREDLAGAM TEMATA DA BUDE PRIKLU4ENA:|):
[/quote]

На мен пък не ми е приятно някой да се нахвърля върху приятелите ми,просто защото обича да е по-груб.По принцип това си е негов проблем-сига да има кой да то търпи,може да бъде груб колкото си иска,но нападките му срещу хора,които с нищо не са го предизвикали едва ли трябва да се толерират,защото някъде измежду помпозните фрази можело изскочи полезна информация.Голям праз-досега все сме се успявали някак да караме и без неговите съвети и бас държа,че ще успеем и занапред.Нещо повече-липсата на безценните му съвети ни най-малко няма да ни развали удоволствието.
Настина трябва да си луд,за да ти пука какво мисли тоягата за теб самия,живота,вселената и всичко останало,но аз лично се дразня от изказванията му за хора,които сто на сто го превъзхождат в много отношения.Само моя грешка си е обаче това,че досега ги четях-за в бъдеще смятам да се лиша от това удоволствие,рискувайки дори да не се докосна до окена на неговите познания![:p]:D
Cveti

Мнениеот ADVENTURER » Съб Ное 08, 2003 1:56 pm

Ето това е точния пост(постана на Cveti)
В него намерих всичко което може да се каже по
този въпрос и и благодаря за великолепното изказване!!!
!!!applause!!!

;););););););););););););););)

И както казва "Капитан Планета"
ОБИЧАЙТЕ се бе хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:I:I:I:I:I:I:I:I:I:I:I:I:I:I:I
ADVENTURER

Мнениеот Admin » Съб Ное 08, 2003 10:41 pm

[quote="MOTuKATA"]
jacket,toyagata prosto e po gryb.ima pravo da e takuv.to4ka po vuprosa.[/quote]

МОТиКАТА, не е вярно, че всеки има право да е груб към околните. Не и в места, където основната цел е взаимопомощта и приятелското обсъждане на теми от общ интерес. Останал съм с впечатление, че само в България се възприема от много хора, че някой ей така просто може да е груб към който си иска.:V: Както е видно и от примерите, които съм дал, в много чужди форуми (които са във всяко отношение по-напред от нашия) не поощряват “свободията на словото” и не толерират грубостта по никакъв начин. Напротив, те са изградени на принципа на уважението, който изключва грубостта. До не много отдавна и в нашия форум беше така, без дори да се налага някой да призовава за това. (Тук държа да отбележа, че не смятам причината да е само в TOYAGA, “една птичка пролет не прави”, макар че, както се видя и от предишните постове, много хора отчитат, че той е “по-груб”, “по-остър” и т.н., т.е. една от по-големите “пролетни птички”.;) TOYAGA, не се сърди за последното! Уважавам много знанията ти, но често успяваш да стопиш това уважение, когато включиш в арсенала си обидите, сарказмите и презрителните бележки ). :8D:

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Съб Ное 08, 2003 10:46 pm

Jack, спокойно, не ми предизвикваш никакви главоболия.:D Реакцията ти е напълно закономерна, ако не ти, някой друг щеше да реагира по този или по друг начин, рано или късно. Тези неща трябва да се обсъждат, защото загрубяващият тон във форума си е проблем и наистина не са един и два форумите, които страдат от него (особено в БГ).:(
Явно не съм се изразил достатъчно ясно – не искам от никого да си трае като го обиждат, мачкат, и т.н. Когато е възможно, аз лично бих му спестил обидите, но в много случаи някои хора пишат така, че дори в постовете им да няма нито една обидна дума, презрението в тях се усеща съвсем осезаемо. В тези случаи, при сегашните ограничения, не мога да пипам такива постове. (Както казах, ако се наложи, в бъдеще може да се мисли и за по-строги ограничения, подобни на тези в цитираните от мен форуми).
Възможните варианти на поведение за обидения са два – да отвърне със същото или да си замълчи, запазвайки достойнство (освен всичко друго, при втория начин лошото впечатление за грубост си остава само за обиждащия, а не се пренася и върху обидения). Аз обаче предлагам и нещо допълнително: дай ето сега с теб да измислим една комбинация от 2-3 усмивки, например такава :}):;), и най-вече едно послание, което тя да носи. Например нещо като “Запази си грубото и презрително отношение за себе си! Не си си нещо повече от мен!”. Само за пример го давам, нека и някой друг да даде предложение за посланието, защото такова нещо е трудно за измисляне.
Знам, че някой ще намери предложението ми за малко “детинско”, но просто търся всякакви варианти да върна по-добрия тон с по-леки средства. Все пак, не мисля, че ще е много приятно на любителите на по-острия тон да виждат след почти всеки свой пост комбинацията от усмивки, която да им напомня, че всички сме равни и имаме чест и достойнство (пак според Конституцията;)) и че знанията им не ги правят нещо повече от другите посетители на форума. :8D:

Аватар
Admin

Следваща

Назад към Архив