Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
outstanding написа:Здравейте! Искам да попитам по-опитните дали мога да сложа шосейни гуми на мойто МТБ? Дали ще паснат на сегашните ми капли, защото в момента карам с 2.35 и ми е много тегаво въртенето? :/
П.П Ако може дайте някой конкретен модел, защото съм лайк в тази област. :/
Благодаря предварително!
Лаврентий Берия написа:Съжалявам момчета , налага се да внеса една корекция- правило издържало досега на практиката. Всяка шина е маркирана с два размера - при теб 559 х 24 - най общо диаметър -26 " и размер 24-който определя големината на балона, независимо от типа на гумата, гладка , за кал.... Размера ,който определя балона - нормално може да поеме само един размер по голям и един по малък- т.е. при шина за 1.9 можеш да сложиш 1,75 или 2,1 / най общо казано/. При по-голяма разлика - по тясната гума хлътва /вижда се по ръба успореден на каплата /, а по -голямата не влиза плътно / равномерно / . Извода - не се вживявай с големи разлики в размерите.
Лаврентий Берия написа: / най общо казани/
Razar написа:Аз бих ти препоръчал, Schwalbe CX Comp, в средата е със доста ситен грайфер, и с по-едър по краищата. Мисля че за цената си от 24,90 2бр е перфектна комбинирана гума. Въпреки че търсиш слик почти, реших да го включа като предложение. Не са бавни, не се върти трудно с тях, и съответно са стабилни на дъжд, по прахоляк и т.н. Мисля че размера имй беше 26х2,05.
Интересна е тази твоя предавка 3-6, буквално го разбирам като предавателно отношение 0.5? "3" може да е и 35 и 55, а 6 пък да не говорим в какъв диапазом може да варира.v.zarev написа:За асфалт са леко бавни - на най-високи предавки 3-6 примерно при въртене на равно трудно качвам над 20-22 км/ч с тях. Ако човека не иска да гони скорости над тези му ги препоръчвам и аз
Външната я карам около 5000км вече и само добри отзиви, помпа се много, върви леко, единствено на мокро не е връх на сладоледа. Вчера мисля, че писах в друга тема за нея.outstanding написа:Мисля че тази комбинация е най-евтина и горе долу добра: http://screambikes.eu/vutreshni-gumi/vu ... st-26.html и http://screambikes.eu/vunshni-gumi/vuns ... 84-26.html.Мерси на всички за отговорите!
marsa написа:Интересна е тази твоя предавка 3-6, буквално го разбирам като предавателно отношение 0.5? "3" може да е и 35 и 55, а 6 пък да не говорим в какъв диапазом може да варира.
Ако ще се кара на асфалт, много важно е до колко може да се помпа една гума, не е само до грайфер. Но тези 2.05' ме съмнява да им дават повече от 4, което е малко.
Моят съвет за начало е евтини CST-та с малък балон.
marsa написа:Ако ще се кара на асфалт, много важно е до колко може да се помпа една гума, не е само до грайфер. Но тези 2.05' ме съмнява да им дават повече от 4, което е малко.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта