Dragomir black hawk vs Scott dh 20 (2009)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Dragomir black hawk vs Scott dh 20 (2009)

Мнениеот Suspect » Сря Юни 30, 2010 10:43 am

Аз също бих предпочел скота.Карам гемблър от година вече и много ми допада.Това изказване,че губело сцепление във вираж е доста силно изказване.Зависи на какви настройки ще го караш.Ако е на fr настройки колелото става по-твърдо отзад и някой път може леко да подслочи,но че се кара като твърдак малко тъпо звучи. :eek3: Колкото до драгомира единствения му косур както казаха по-горе е теглото.Окачването му било от типа VPP,предполагам че работи добре.Аз моя гемблър единствено бих го сменил със v10-ка или intense m6.Все пак избора си е твой.Успех. :beer:
:offtopic: @valio33 Как реши,че nicolai са най-добрите рамки?Извинявай,но никога не бих дал 5000-6000лв за рамка,на която дизайна и е толкова грозен и прост,все едно е правена в час по ръчен труд.Има много по-хубави рамки от николай.
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот hitar_potar » Сря Юни 30, 2010 1:28 pm

чакай сега, не бъркай естетическия вид с качествата на рамката. и на мен не ми харесват повечето им модели, да не кажа почти всичките. изключение прави само онова рамчище, което даниел панев държи зад вратата на хола си :rofl: - хелиос АМ ли беше... изчистен дизайн, красива боя. всички останали са доста ръбати, заварките много ми се набиват на очи, бе грозни са ми. но това далеч не означава, че не си заслужават парите. външния вид си е външен вид, качествата на рамката по отношение на теглото, работата на окачването, усещането от целия байк, са си съвсем друга работа. :agree:
относно блек хоука - и аз имам някакъв спомен, че окачването беше някое от тези с абревиатурките за наименование, а оригиналната марка на рамката ми се губи, но не беше нещо много известно (някой постна тук снимка преди доста време). а ако думите на росен са истина, че скоро ще се появи по-лека версия, работата става интересна. :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Сря Юни 30, 2010 1:51 pm

Поредната тема се осра...

Аз кво да кажа като вече е осрана... My work here is done... :rofl:

А да попитам, за тоя новия /евентуално/ модел на Black Hawk, дали ще се попромени челния ъгъл, защото сегашния лично на мен не ми допада, а колкото до теглото ако бъде коригирано както казва Росен ще стане доста приятна рамка :) Но главно ме интересуваше челния ъгъл.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Shady™ » Сря Юни 30, 2010 2:41 pm

Интересно обаче когато излезна - всичко и беше перфектно по думите на всички..даже бях на презентацията на Блек Хоука и Росен каза че рамката е страхотна(говоря за всичко - тегло, геметрия,ход, поведение ) а сега изведнъж не е :bigeyes: и щяло да има подбрения...Или първоначално мнението е било изцяло рекламно или сега опита показва промяна в мнението... Ако е първото - :xx(: А ако е второто - токувиж и за Трек-а до година да има "подбрения" и да не е чак толкова добре... Ще чакаме и ще се ослушваме !

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Сря Юни 30, 2010 3:12 pm

valio33 написа:сам кара Николай, които са най-добрите рамки на света.

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :clap:

@Shady: Няма нищо перфектно! Винаги всяко нещо може да се подобри, дори към даден момент да ти се струва, че е перфектно.
Последна промяна bikerider на Сря Юни 30, 2010 3:13 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот DTD » Сря Юни 30, 2010 3:12 pm

@Шейди...
То човек като се покетри на нещо от световните купи и му се мени гледната точка. :D :beer: :peace:
DTD

Мнениеот Shady™ » Сря Юни 30, 2010 5:09 pm

*bikerider Toва го знам ! И надявам се да е така... Сега съм в очакване на - "Трек-а не е толкова добър, ама това е по-яко" Въпрос на време е да се осъзнае :D
*DTD Само ми е интересно онова крайно изказване за Scott-а - кога е карал и колко време е карал Gambler Росен ?! Аз лично не съм го виждал/чувал да кара Гемблър. МОЖЕ да се е качвал или да е натискал Гемблър ама... Едва ли е карал 1-2 месеца такъв... Ще вземе да се окаже че е по-добър и от Трек-а накрая :D :clap: :peace:

Както и да е :eyebrow:
Аватар
Shady™

Мнениеот ninjea » Сря Юни 30, 2010 6:43 pm

Искам само да спомена мое наблюдение. Хората които са спонсорирани от дадена марка, са по-сколонни да кажат, че е по-добра от колкото реално е. Техен избор е дали ще дадат реално обективно мнение или просто ще кажат че техните спонсори са най-добри.

Според мен ако скот кажат на който и да е състезател на Драг "даваме ти 1000 евро на състезание само за да караш гамблер" изведнъж гемблера ще е по-яка рамка
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот did » Сря Юни 30, 2010 6:53 pm

ninjea написа:Според мен ако скот кажат на който и да е състезател на Драг "даваме ти 1000 евро на състезание само за да караш гамблер" изведнъж гемблера ще е по-яка рамка

Нищо не каза. Какво значи "по-яка"?

Коворете конкретно бе! Няма "яки" рамки. Има "по-подходящи за ...".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Сря Юни 30, 2010 7:31 pm

Човека ковори от негова гледна точка - яка=хубава=по-подходяща

Иначе и аз го подкрепям !

Интересното е че не видях някой в темата с Блек Хоук (извън отбора на Драг) да е писал в темата с мнение по въпроса...А от страна на Скот - само един или двама бяха май (до колкото си спомням) но е факт че са позитивни мненията.Само ми е интересно дали биха сменили Скота с Хоука. :idea:
Хубаво е наистина да се чуят мнения на карачи не обвързани със спонсорство/отбор.

Иначе уважавам мнението на Росен.

Аватар
Shady™

Мнениеот did » Сря Юни 30, 2010 7:50 pm

Учуден ли си? Колко скота са продадени в България? Откога се продават? Колко черни ястреба се карат? Защо очакваш друго съотношение на мненията? Кой, освен каращите, може да се изкаже за Драгчето? Ти самият не си ли пастор на религията "скот", както Росен е фен на това, което е карал? :dontknow:

Просто спрете с тези теми "А или Б". Тези дилеми нямат правилно решение във форума. Или ще се сравняват круши с ябълки, или ще питате за сравнение за сортове екзотични круши в ябълков форум.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Сря Юни 30, 2010 9:04 pm

Религиозната ми ориентация е Specialized... Не за руго ами мога да изброя доста плюсове. А за Скот - карал съм Хай-Октейн и в много теми съм споменавал че не ми харесва колко е линеен но ме кефи колко е здрав.. А за сегашната дилема - Аз бях пред Гемблър или биг Хит и си взех Биг хит, а не Гемблър .. още повече пък Блек Хоук... :beer:

Така че религиозно си ме объркал :D Иначе съм съгласен за позицията ти. Няма верен отговор на въпроса, по скоро е кой е по правилен в ДАДЕН случай... Аз напирмер ако търесех малко по-различни неща от това сега - щях да купя гемблъра, а не биг хит-а.. Обаче аз знам какво търся..ама има някои които някой друг искат да им каже какво да търсят, а те са с различно виждане и ... :banghead:
Аватар
Shady™

Мнениеот Editor » Сря Юни 30, 2010 9:46 pm

Shady™ написа:Религиозната ми ориентация е Specialized... Не за руго ами мога да изброя доста плюсове. А за Скот - карал съм Хай-Октейн и в много теми съм споменавал че не ми харесва колко е линеен но ме кефи колко е здрав.. А за сегашната дилема - Аз бях пред Гемблър или биг Хит и си взех Биг хит, а не Гемблър .. още повече пък Блек Хоук... :beer:

Така че религиозно си ме объркал :D Иначе съм съгласен за позицията ти. Няма верен отговор на въпроса, по скоро е кой е по правилен в ДАДЕН случай... Аз напирмер ако търесех малко по-различни неща от това сега - щях да купя гемблъра, а не биг хит-а.. Обаче аз знам какво търся..ама има някои които някой друг искат да им каже какво да търсят, а те са с различно виждане и ... :banghead:

То тука всичко стана религиозно, всеки потдържа това което кара. И аз карам Specialized, но не наричам другите рамки боклуци примерно... Има и друго в цялата работа..
Аз не съм фен на нашенските марки. Споделям мнението на повечето, че има и сполучливи рамчици, но просто не ги харесвам и мисля, че това е пристрастието на всеки. Аз карам това, то е най-доброто, друг кара друго, за него то е най-доброто и така ... :)
Наздраве на всички, дано всеки да е щастлив с рамката си и дано броя на темите от този тип намалее.....
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Joker_Here » Сря Юни 30, 2010 10:46 pm

Аз ако бях на мястото на пича който се чуди кое от двете.. Нито една от двете рамки щях да взема :) За тези пари могат да се намерят други по-добри(според мен) рамки :)

:offtopic: Естествено че,като примерно Драгомир ти стане спонсор ЕДНО от задълженията ти,е да казваш на всички че драгомир са най-хубавите байкове и прочие.. ТОВА СЪМ ГО ЧЕЛ В САЙТА НА НОРКО!! Там ясно пише,че ако те спонсорират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да твърдиш,че Норко са най-добрите байкове и т.н. ... :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот mil4o3 » Сря Юни 30, 2010 11:09 pm

Joker_Here написа:Аз ако бях на мястото на пича който се чуди кое от двете.. Нито една от двете рамки щях да взема :) За тези пари могат да се намерят други по-добри(според мен) рамки :)

:offtopic: Естествено че,като примерно Драгомир ти стане спонсор ЕДНО от задълженията ти,е да казваш на всички че драгомир са най-хубавите байкове и прочие.. ТОВА СЪМ ГО ЧЕЛ В САЙТА НА НОРКО!! Там ясно пише,че ако те спонсорират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да твърдиш,че Норко са най-добрите байкове и т.н. ... :beer:

Ето най-накрая някой да го каже . Росен не ми харесва като човек ,но това никой не го грее .

За мен колегата ( shady)си обясни всичко точно и ясно. Иначе Gambler-a и Demo 7 или 8 е за мен на първа позиция.
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот valio33 » Сря Юни 30, 2010 11:25 pm

Joker_Here написа:Аз ако бях на мястото на пича който се чуди кое от двете.. Нито една от двете рамки щях да взема :) За тези пари могат да се намерят други по-добри(според мен) рамки :)

Еми извинявай, ама някой спонсор да ти даде байк за 6 бона и ти после да кажеш, че е боклук, не върви..
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот Joker_Here » Сря Юни 30, 2010 11:48 pm

Еми ако още същата марка ти е спонсор значи спонсорите са големи балъци ;) Никой спонсор няма да толерира това... :nono:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот daf4ov » Чет Юли 01, 2010 10:58 am

Не си ли начесахте клавиатурите...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Teodor40 » Чет Юли 01, 2010 12:37 pm

1. Никой не ни дава колела за 6 бона
2. Никой от нас не твърди, че тя е най-добрата. Факта, че сме си я КУПИЛИ обаче значи, че ни харесва и който я е карал, знае че много работи и е направена точно за DH!
3. Аз не бих си сменил рамката за Скота, дори и Драго да няма нищо против това. Причината, за да си продадат Холковете, е Трек-а.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот DTD » Чет Юли 01, 2010 1:22 pm

Shady™ написа:*DTD Само ми е интересно онова крайно изказване за Scott-а - кога е карал и колко време е карал Gambler Росен ?! Аз лично не съм го виждал/чувал да кара Гемблър. МОЖЕ да се е качвал или да е натискал Гемблър ама... Едва ли е карал 1-2 месеца такъв... Ще вземе да се окаже че е по-добър и от Трек-а накрая :D :clap: :peace:

Както и да е :eyebrow:

Кое изказване за скота?
DTD

Мнениеот dibo92 » Чет Юли 01, 2010 6:13 pm

Абе,не че нещо за блек хоука,но като карате за отбора на драг надали бихте плюли рамката дори да не е дотам добра...
Малко като с фактори дх преди време...
:dontknow:
ПП: Сега някой като ми прочете мнението да не реши,че казвам че блек хоука е като фактори дх... :nono:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот did » Чет Юли 01, 2010 6:40 pm

Не сте добре.

Искате мнение за една рамка. Знаете, че са я карали само Росен и компания и няколко други, които не пишат тук. Росен и компания си пишат мнението. Това обаче не важало, щото той бил спонсориран, каквото и да значи това. Ми като не им искате мнението, защо питате?

Защо не погледнете времената и класирането на хората, които доскоро караха този велосипед на състезания?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот speed_racer » Чет Юли 01, 2010 6:46 pm

did написа:Защо не погледнете времената и класирането на хората, които доскоро караха този велосипед на състезания?

Само, че не само рамката е допринесла за тези места, по-голямо значение има задкормилното устройство. :peace:
Аватар
speed_racer

Рейтинг: 1236

Мнениеот Teodor40 » Пет Юли 02, 2010 9:28 pm

did написа:Не сте добре.

Искате мнение за една рамка. Знаете, че са я карали само Росен и компания и няколко други, които не пишат тук. Росен и компания си пишат мнението. Това обаче не важало, щото той бил спонсориран, каквото и да значи това. Ми като не им искате мнението, защо питате?

Защо не погледнете времената и класирането на хората, които доскоро караха този велосипед на състезания?

Просто, кратко и ясно :agree:
Шейди, стига си подмятал тънки намеци и заяждания.
Блек Холк-а работи супер, който се съмнява, да пробва или да го е пробвал. За теглото... мойто колело е 19,5кг, много ли е?
Относно на Росен исказването за промените в геометрията- доста се вживява(Росене, ще ме прощаваш ;) ). Най-много да се олекоти малко рамката, но и това едва ли ще стане.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Stanev » Пет Юли 02, 2010 10:46 pm

Във фотографията му казваме - ЗАУ - Зад апаратно устройстойство, тук е задкормилно такова. Ако караш на състезание и си про е разбираемо да имаш по-високи изисквания към рамката откъм тегло и т.н., като Росен примерно.

Във всички останали случаи - мрън мрън, не Ви пречи рамката а ЗАУ-то :D

Със здраве и карайте повече :agree: :beer:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот Shady™ » Пет Юли 02, 2010 11:59 pm

*Teodor40 - Не съм искал да звуча заядливо, а обективно :beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот VOVA » Нед Юли 04, 2010 1:15 am

Карам BLACK HAWK от доста време, рамката ми харесва.Карал съм и gambler на мой приятели за дълъг период от време.И двете рамки са хубави и двете си имат плюсове и минуси.Жалко, че сме в такъв форум в който се гледа религията и всеки хвали своето, което донякъде е нормално, но все пак си мисля че тук сме да си помагаме един на друг и да обменяме опит и знания, а не да влизаме в пререкания да се караме и т.н.Мисля, че купувача сам може да реши какво да вземе, но ако бях на негово място не бих използвал този форум за съвет,защото тук не виждам някой да помага на момчето, всеки храни другия и не видях едно полезно мнение, което би помогнало на момчето за своя избор. :)
Аватар
VOVA

Рейтинг: 1850

Мнениеот WestIce » Нед Юли 04, 2010 10:02 am

Към автора на темата - защо не почетеш в сайтове като mtbr.com / ridemonkey.com за рамките Scott Gambler и Berg Viper Elite (това е другото име на блек хоук), но рамката е с 1/1.8 чело и вероятно някоя друга минимална разлика.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот teodorchy_sofia » Съб Юли 10, 2010 12:59 pm

VOVA написа:Карам BLACK HAWK от доста време, рамката ми харесва.Карал съм и gambler на мой приятели за дълъг период от време.И двете рамки са хубави и двете си имат плюсове и минуси.Жалко, че сме в такъв форум в който се гледа религията и всеки хвали своето, което донякъде е нормално, но все пак си мисля че тук сме да си помагаме един на друг и да обменяме опит и знания, а не да влизаме в пререкания да се караме и т.н.Мисля, че купувача сам може да реши какво да вземе, но ако бях на негово място не бих използвал този форум за съвет,защото тук не виждам някой да помага на момчето, всеки храни другия и не видях едно полезно мнение, което би помогнало на момчето за своя избор. :)

Доста си прав, но май НИКОЙ не разбра, че авторът на темата не е писал от предишната страница. Имам чувството, че е десетгодишен *****, който изобщо не го интересува НИЩО за двете рамки. Не се хабете да му обяснявате някакви работи, защото само ще се изпокарате помежду си без никаква полза. Не се сдържах, а сега ще си отнеса минусите за ОФФтопика.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот downhiller542 » Нед Юли 18, 2010 9:56 pm

caspar написа:Black Hawk, не се занимавай с тия боклуци скот!

Аз малко не разбрах мнението ти на кое си по - точно. ''не се занимавай с тия боклуци скот!'' или ''Black Hawk, не се занимавай с тия боклуци.'' :erm: :erm:
Газ, газ, газ, бум, тряс, прас ауууууу!!!
downhiller542

Рейтинг: 1140

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд