Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот sos » Нед Юни 27, 2010 11:22 am

Не съм писал до сега защото вчера не можех да си държа ръцете, а и от умора не можех да мисля :D Щаслив съм че завърших, на Ярема бях на една идея да се откажа :crap: Но Радо вика "аре не се излагай, остават 30км." :rofl: Съжалявам че не изчаках групата, но наистина бях смазан :crap:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот Reactor » Нед Юни 27, 2010 11:27 am

Евала Капитане :bowdown:
Евала Добри :bowdown:

Зогго се представи повече от добре :clap: ,но понякога прекалената амбиция пречи на разума .. :D
Следващия път по добре :eyebrow:

Важното в тази Обиколка,както вече казах някъде е да финишираш.
Победил си част от себе си и на финала си макар и малко,но някак си по различен от преди :) :beer:
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Юни 27, 2010 11:35 am

Соси (АКА таралежа) ти си ултимативната планинсковелосипедна машина, сцепи мрака, а след тва и светлината, евала :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: . На следващите състезания те искам в 10-ката. Луд, луд, луд.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот sos » Нед Юни 27, 2010 12:36 pm

Благодаря момчета много сте мили :D За мен това си е много важно постижение чисто от психологичен момент, аз не вярвах че ще завърша :crap: Сега вече вярвам :D "Ще победим Греиси" :rofl: както се казва в един филм!
Аватар
sos

Мнениеот pe60t0 » Нед Юни 27, 2010 12:37 pm

taurus13 написа:Аз съм в чудене дали да не си занеса задника към Лакатник да врътна до Миланово и да се спусна от Паметника и евентуално после да се транслирам на Бов и да кача до Заселе, след което да пусна и Вазовата пътека....ей така малко тренировка за Мусала...
Е..аз днес не съм карал и затова оптимизма ми е простен...

Ако си свободен и желаещ да го направиш във вторник това, и аз идвам.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 27, 2010 2:27 pm

Reactor написа:Зогго се представи повече от добре :clap: ,но понякога прекалената амбиция пречи на разума .. :D
Следващия път по добре :eyebrow:

До година дай Боже да смъкна времето под 7:00 часа.
Факт е - 1 секунда невнимание ми отне 30 мин, баси тъпото...

azsa-bachinito написа:Соси (АКА таралежа) ти си ултимативната планинсковелосипедна машина, сцепи мрака, а след тва и светлината, евала :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: . На следващите състезания те искам в 10-ката. Луд, луд, луд.

:agree: :^: :bowdown:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kapitanblood » Нед Юни 27, 2010 5:16 pm

sos написа:Не съм писал до сега защото вчера не можех да си държа ръцете, а и от умора не можех да мисля :D Щаслив съм че завърших, на Ярема бях на една идея да се откажа :crap: Но Радо вика "аре не се излагай, остават 30км." :rofl: Съжалявам че не изчаках групата, но наистина бях смазан :crap:

Тогава Добри,беше готов да викне"Пътна помощ",ноооооо ебаси,70 км минахме и накрая ли да се откаже......тук съм описал,най-тъпата "Човка",правена някога.
Най важното за мен бе,че:Станах--Тръгнах--Стартирах--Финиширах!!!За другата година незнам,но сега ме чака Връхръъ,с една много приятна и задушевна компания.
Бравос на всички участвали в тези 100 км... :bowdown:
Сапьор-Миньор-Перник===>Добри да даде обяснение за този прякор.... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :lol: :roll2:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Reactor » Нед Юни 27, 2010 5:25 pm

И двамата показахте завиден дух и борбеност.. :beer:
Резнахте ни тамън с половин час.Браво!

Аз като участвах за първи път 2007г. бях сам и толкова се бях скапал и ошашавил,че се загубих и аз не знам как стигнах в центъра на Бистрица,ама там нямаше финал :rofl:

@kapitanblood сега прочетох за "Човката" ..... :rofl: :rofl: :rofl:
Съжалявам само,че не съм бил там а фото-то :banghead:
Аватар
Reactor

Мнениеот kapitanblood » Нед Юни 27, 2010 5:35 pm

Голям смях падна с тази"човка",аз за първи път,участвах в такова мероприятие,ама от друг горчив опит знам,че не е хубаво да си сам,друго е да има кой да ти каже и една дума дори,която е достатачна в такива моменти,за мен времето не беше от значение,важното беше хората с които съм трягнал да пристигнем на финала.
Едит:Сега започвам да тренирам,другата година Уотър,да му мисли.. :rofl: :rofl: :rofl: :clap: :lol:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот sos » Нед Юни 27, 2010 7:21 pm

През цялото време докато карахме Радо се буташе напред и поради тази причина ме предпазваше от всички изненади и тайни капани, които ме очакваха :rofl: Беше си сапьор отвсякъде, а въпросната човка беше класика в жанра и то на забавен каданс :eyebrow: Представете си Титаник, който се задържа вертикално за около 5 сек. и след това бавно рухва :rofl: Абе, няма к`во да крия, ако не беше Радо нямаше да завърша така :peace: А с този прослувут "Гоооолемия подкрепителен пост", който ни разсейва с шеги, почти не усетих стигането си в Ярема :D
Аватар
sos

Мнениеот RedHawk » Нед Юни 27, 2010 9:01 pm

Радо и Добри браво на вас! :clap: :bowdown:
А се чудехте дали ще се справите, пък ни дръпнахте стабилно. :D
Е сега вече никой връх няма да ви се опре. :eyebrow:
:beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот kapitanblood » Нед Юни 27, 2010 9:17 pm

А се чудехте дали ще се справите, пък ни дръпнахте стабилно.

Какво ли кара хората да се съмняват в мен :eyebrow: :D .
А за този Гоооолеммм подрепителен пост,съдията ни излъга,че бил само на 8 километра от него,и ние си въртим като хамави,но не 8 а на 22 бил,но минаха в игри и закачки та не ги усетихме :banana: :scatter:.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Пон Юни 28, 2010 8:02 am

Честито на всички завършили обиколката и най-вече на Добри - ей, нямаш равен по упорство... :bowdown:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kojota » Пон Юни 28, 2010 9:49 am

Браво на вас - молодци !- това си е изпитание 100 км :beer:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юни 28, 2010 11:20 am

kojota написа:Браво на вас - молодци !- това си е изпитание 100 км :beer:

За някой си бяха около 130 като се има предвид самохода от нас до старта и после от финала до нас. :lol2: :P
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Vikingonbike » Пет Юли 02, 2010 8:39 am

kapitanblood написа:Голям смях падна с тази"човка",аз за първи път,участвах в такова мероприятие,ама от друг горчив опит знам,че не е хубаво да си сам,друго е да има кой да ти каже и една дума дори,която е достатачна в такива моменти,за мен времето не беше от значение,важното беше хората с които съм трягнал да пристигнем на финала.
Едит:Сега започвам да тренирам,другата година Уотър,да му мисли.. :rofl: :rofl: :rofl: :clap: :lol:

Капитане, ако си мислиш, че твоята човка е била смешна, да беше видял моята вчера :crap: Мдаам, първата ми човка е факт...
Вчера се пуснах по някаква пътечка в Борисовата, малко да покарам преди утре със sartor да атакуваме Локорско-Кремиковци, та засилих се приятно, приклекнах назад, както ме учи Любо, и изведнъж долу стълбите преди голямата площадка с пейките се появиха....От там неадекватната ми реакция доведе до човка, полет над колелото и приземяване...Да Admin ти беше прав - "колелата се въртят" освен когато ние не им попречим :(!:
Е, сега вече мисля че знам какво няма да правя, когато видя скок :D Иначе беше малкия дявол, та само ожулвания, счупен телефон и тн глупости.
Много ме е яд на глупавата ми грешка, но ще ми е за урок.
Важното е че в събота искам да стана рано и да карам :^:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот THEZOGGO » Пет Юли 02, 2010 8:48 am

Един съвет.
Ако се случва да не внимаваш в парка, където има много хора и всякакви неща включително стълби, пейки и т.н., а не големи камъни, не ходете на Локорско, освен ако с вас няма човек който е карал там, тъй като там хептен няма да знаете какво има след следващия камък или след следващия завой, храст и т.н.
Силно препоръчителни за Локорско са наколенките
Носете си аптечка, дано да не ви се налага да я ползвате, но за всеки случай.
И пак ви казвам, вземете някой с вас който е карал над Кремиковци и Локорско.
Бъдете нащрек за АТВ-та и кросови мотори в района, за да не стане инцидент.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Vikingonbike » Пет Юли 02, 2010 9:20 am

Много благодаря за съветите! :beer:
По принцип внимавам и гледам да правя нещата както трябва. В случая напълно забравих за стълбите... :dontknow:
За Локорско ще караме със sartor полека, тъй като и двамата сме начинаещи, пък ако някой иска да кара с нас - добре е дошъл :agree:
Имам наколенки, а както изглежда и налакътници ще си взема. Ще си приготвя и малка аптечка.
Тъй като не съм карал там никога, ще съм нащрек и няма да подценявам трасето :nono:
Пък и...време си беше за сефтето, докато не паднеш няма как да придобиеш някакви навици.

Още веднъж благодаря за полезната информация! :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот eminem94 » Пет Юли 02, 2010 8:27 pm

Vikingonbike написа:Много благодаря за съветите! :beer:
По принцип внимавам и гледам да правя нещата както трябва. В случая напълно забравих за стълбите... :dontknow:
За Локорско ще караме със sartor полека, тъй като и двамата сме начинаещи, пък ако някой иска да кара с нас - добре е дошъл :agree:
Имам наколенки, а както изглежда и налакътници ще си взема. Ще си приготвя и малка аптечка.
Тъй като не съм карал там никога, ще съм нащрек и няма да подценявам трасето :nono:
Пък и...време си беше за сефтето, докато не паднеш няма как да придобиеш някакви навици.

Още веднъж благодаря за полезната информация! :beer:

Кога ще карате на Локорско ?
Мъж паднал с колело и една жена отишла и казала:Господине паднахте лошо.А мъжът отговорил:Падни ти по хубаво да ти еба майката.
Аватар
eminem94

Рейтинг: 1210

Мнениеот THEZOGGO » Пет Юли 02, 2010 8:31 pm

Ице, абе моля те, поеми грижа за тия младежи. Карал си на Локорско. Разберете се нещо и отидете заедно. Ти си по-запознат с терена. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот eminem94 » Пет Юли 02, 2010 8:33 pm

Да бе няма проблеми,ако ги устройва неделя,че аз утре съм на бачкане .
Мъж паднал с колело и една жена отишла и казала:Господине паднахте лошо.А мъжът отговорил:Падни ти по хубаво да ти еба майката.
Аватар
eminem94

Рейтинг: 1210

Мнениеот Sartor » Пет Юли 02, 2010 8:36 pm

eminem94 написа:
Кога ще карате на Локорско ?

Утре тръгваме от Южния Парк в 8:00, тъй че да можем да стигнем до Автогара Изток.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот hlebarka » Пет Юли 02, 2010 10:52 pm

THEZOGGO написа:Ице, абе моля те, поеми грижа за тия младежи. Карал си на Локорско. Разберете се нещо и отидете заедно. Ти си по-запознат с терена. :)

Къде е Локорско - на Източния фронт? Минни полета ли има, че са нужни водачи?

Защо създаваш погрешна представа за карането? 10 км. ХС на 5 км. от София с рейс (ТК ще умре от кеф) трябва да се карат с екипировка за космонавти, с аптеки, със страх, че нещо не е наред, защото това е начинание при което трябва някой да се грижи за теб, а него го няма. То направо да забравиш, че си отишъл да караш колело за кеф. :confused:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот PtD » Съб Юли 03, 2010 1:38 am

@hlebarka, абе има там едни камъни, дето ТК няма и да помисли че могат да се минат с колело. Сигурно за тях става въпрос да се вардят новаците ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юли 03, 2010 6:00 am

@hlebarka
Загрижен съм това е. Проблем ли е да си носиш аптечка?!
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот hlebarka » Съб Юли 03, 2010 10:47 am

PtD написа:@hlebarka, абе има там едни камъни, дето ТК няма и да помисли че могат да се минат с колело. Сигурно за тях става въпрос да се вардят новаците ;)

Кои? Чакай, да не става въпрос за Лакатник? Там не е проблем, даже е желателно, да се кара с парашути.

Ами утре на някой от т.н. новаци, които едва се крепят на краката си, може да му хрумне да иде сам на Витоша. Някъде, където не карал преди. По пътека, която не е описана в маршрут. Без вода и храна за 3 дни. Без необходимата животоспасяваща екипировка. Трябва да се грижим за такива хора. :boggled:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот PtD » Съб Юли 03, 2010 1:25 pm

hlebarka написа:
PtD написа:@hlebarka, абе има там едни камъни, дето ТК няма и да помисли че могат да се минат с колело. Сигурно за тях става въпрос да се вардят новаците ;)

Кои? Чакай, да не става въпрос за Лакатник?

Не, точно за Локорско става дума. Едни червеникави камъни, на размери между 20 см и 2 метра; който ги е видял, не ги забравя. Има и още една бърза пътечка надолу. Не е лошо да има някой по-опитен, да следи да не станат сакатлъци.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Sartor » Съб Юли 03, 2010 5:44 pm

Днес беше доста изморителен ден - аз и Виктор (Vikingonbike) тръгнахме от Бояна (след моето успиване от 1 час заради не настроено време на будилника, тръгнах нагоре да го настигам). Та в този ред на мисли - много ти благодаря, че ме изчака! :beer: :beer:

Минахме през Тихия Кът, където Виктор зареди с вода и сникърси и се отправихме нагоре... мда, по пътечките, където тече вода... Срам не срам бутах на места, че ми се видя много нанагоре, а и имаше една страшна кака-планинарка, която си заслужаваше заглеждането (за разлика от повечето нашенки в днешно време... ама това е за бла-бла тема) :magnify:

Та стигнахме с до Дендрариума, където Виктор ми показа какво е произвел за благото на съгражданите от София - дървен "бордюр" за слепи и една катерушка (лично негово дело)! :) :bowdown:

След кратък оглед там се запътихме към Планинец, където да седнем и да му ударим един обяд. Заседяхме се до около 13:30 и опоскахме кой каквото си беше донесъм - та кг от раницата отидоха в търбусите ни. Викаме си - абе, то има още много време, видяхме, че няма и застрашителни облаци като през седмицата - ми давай към Копитото, па там ще решим какво да правим.

Зa 15 мин вече бяхме там - "истинските" туристи (да, тези които ходят до горе с колата и управляват МПС-то си с шкембетата, та после да разправят на колегите, че са били в планината, като истинските планинци), ни изгледаха странно и даже една кака направи нещо такова :bigeyes: :crazy: със съжалителен поглед...

Както и да е - ударихме си няколко снимки, разгледахме картата и видяхме, че има някакви пътечки, които спускат през Боянското езеро до Бояна... ми хуу... дай газ натам - след лек оглед на хижа Копитото, видяхме затънтената пътечка. Започна много обещаващо като лежерна, с малко камънак (за някои като мен, които обичат да го нацелват), както и корени. Тук-таме имаше една рекичка, която да пресича...

Всичко хубаво, ама после се появи големия камънак... при това нагоре... и това не беше достатъчно, та имаше и река, която се стичаше надолу - ми тъй де, хубаво е камъните да се пързалят докато се качваш... не може само на спускане я :fight: Е, какво да правим - не сме ПРО-та, та бутахме нагоре.

Карахме пак по една лежерна пътечка, с няколко спускания през камънисти участъци и стигнахме до Зелените Патрули... от там момчето ни каза да се заредим с много късмет, защото пътят надолу бил ужасен: каменист, кален и много хлъзгав... Добре... настроихме се, че ще се носи...

Стигнахме до малката пътечка и тръгнахем да слизаме - то не бяха камъни, не бяха мъхове, не бяха мокри корени... почти през целия участък беше караемо, но в никакъв случай от нас. Е, къде карахме - къде бутахме: след два часа стигнахме по-приветливо местенце... Знаех си, че има уловка - следваха каменисти серпентини... с гордост заявявам, че ние с Виктор успешно преборихме няколко, но не нямахме куража за около 90% от тях - не бяхме в екстаз, че се спрявихме с една-две...

Лека полека и стигнахме до Боянското Езеро... хубаво - вече бяхме доста изтощени от бутането надолу... Следваха от там още няколко участъка със серпентини, коварни завойчета (камънак скрит под листа или треволяк), няколко по-стръмни спускания и няколко баира с около 30-40 градусов наклон... е, преборихме се и най-накрая стигнахме Бояна... От там ни се видя лежерно карането през детелината към Билата на бул. България :)

Ето и снимков мЪтИрял: http://sartor.snimka.bg/other-sports/03 ... ake.514784

(не е в хронологичен ред)
Аватар
Sartor

Мнениеот Reactor » Съб Юли 03, 2010 5:56 pm

Sartor написа:Днес беше доста изморителен ден - Срам не срам бутах на места, че ми се видя много нанагоре, а и имаше една страшна кака-планинарка, която си заслужаваше заглеждането....... :eyebrow:

Демек бутахте след Кака -та а после се оплаквате,че сте се изморили... :rofl:

По всичко си личи,че макар и уморителен,деня е бил слънчев и весел :beer: :)
Аватар
Reactor

Мнениеот Sartor » Съб Юли 03, 2010 6:06 pm

Reactor написа:Демек бутахте след Кака -та а после се оплаквате,че сте се изморили... :rofl:

По всичко си личи,че макар и уморителен,деня е бил слънчев и весел :beer: :)

E, каката тръгна нагоре и ние като видяхме, че ни подминава: скочихме на байковете и потеглихме - въртяхме като хамстерчета на амфетки :evil:
Аватар
Sartor

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания