Избор на заден делайлиор (обтегач)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Избор на заден делайлиор (обтегач)

Мнениеот TauCaHa » Вто Юли 06, 2010 12:18 am

Здравейте!

От днес съм регистриран във форума ви и се надявам да съм уцелил правилния раздел за моето питане :)

Та,любител колоездач съм,колелото ми не бих казал,че е обикновенно,но е далеч от велосипедите на повечето съфорумници.По принцип карам само из града,но веднъж ходихме на гора и ни хвана адския дъжд,та навръщане от газене в калта,обтегача се задръсти и се пренатовари,в следствие на това рамото,което свързва обтегача към рамката се пукна/шчупи,но това ме провокира да сменя обтегача защото е леко накривен пък и ми е правил проблеми.
Искам да ви попитам до около 40 лв кой обтегач бихте ми препоръчали :) Искам да е качествен,сегашния ми е shimano tourney,в града да не ми прави проблеми със смяната на скорости,и евентуално като ми потрябва за офроуд да не се изложи :evil:
Още едно изисквание е ,да става за 8 скорости :)
Харесал съм един SRAM 3.0 но ми казаха,от di**bike,че за такъв обтегач трябва да слагам и команди на срам,та ще трябва да е шимано :)
Очаквам вашите компетентни мнения :)
Благодаря предварително на всеки отзовал се и поздрави на всички :)
TauCaHa

Рейтинг: 1200

Re: Избор на заден делайлиор (обтегач)

Мнениеот PowerSlide » Вто Юли 06, 2010 6:57 am

Дерайльор (не делайниор) :D
Става за 8 скорости.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот TauCaHa » Вто Юли 06, 2010 1:42 pm

Бях чел тема във този форум в която го препоръчвахте този модел,но ме притесняваше това,че е написано 7 скорости.Няма ли да има някакъв проблем,или знаете от личен опит :)

Благодаря за отговора ти :beer:
TauCaHa

Мнениеот 5roff » Вто Юли 06, 2010 6:05 pm

TauCaHa написа:Бях чел тема във този форум в която го препоръчвахте този модел,но ме притесняваше това,че е написано 7 скорости.Няма ли да има някакъв проблем,или знаете от личен опит :)

Благодаря за отговора ти :beer:

Няма да имаш проблеми! Ето ти една тема... разликата м/у Аливиото и Търнито е ГоооолЕма! Ще се почувстваш много "на мазно" :D
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот TauCaHa » Вто Юли 06, 2010 6:51 pm

Благодаря за отговора,адаше по фамилия :lol2: Утре поръчвам аливиото от д*мибайк и смятам в червъртък да изкарам мотора от бокса :D
TauCaHa

Назад към Веломеханик