Дисаги за велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дисаги за велосипед

Мнениеот d.panayotov » Вто Юли 06, 2010 3:19 pm

Здравейте, решил съм, че искам да направя един велопреход. Все още нямам идея къде точно. Някъде из нета видях, че в един форум за вегетарианци, се сформира групичка по този маршрут -

1-ви и 2-ри: град Казанлък и околностите му (тракийски могили, град Шипка (стопанството Permaship http://www.permaship.org/ ), Музея на маслодайната роза (единствен в света), Палатата на физиката (единствена на Балканския полуостров), с. Скобелево (Етнографски комплекс „Дамасцена" ), и други забележителности при желание;
3-ти: Казанлък - язовир "Копринка"- Павел Баня - с.Турия (родната къща на Чудомир, има и постоянна експозиция от негови творби)- изкачване на Сърнена Средна гора;
4-ти: Розовец - Свежен - Домлян;
5-ти: Домлян - Баня - Климент;
6-ти: Климент - Московец - Сопот - Карлово - Калоферски манастир;
7-ми: Калоферски манастир- с. Тъжа - Тъжанското ждрело;
8-ми и 9-ти: разглеждане на Тъжанското ждрело, ако можем (който иска) ще се качим до билото на Стара планина - много е живописно;
10-ти: Тъжанското ждрело - Казанлък - отпътуване.

Аз не съм вегетариянец, но пък ще изтрая 10 дена без мръвка, едва ли ще пукна от това :D Защото условието да се присъедиш към групичката е да спазваш вегетариански начин на хранене, в което няма лошо де. Но както и да е. Много се отклоних от темата.

Та за такъв преход сигурно си тряба багаж, като се има в предвид, че ще се спи и на палатки. Съответно си трябват спални чували и други неща. Но също така, ще трябва да помъкна и малко дрехи- все пак 10 дена! Та затова се поинтересувах от велодисаги, защото ми се струва най-удачния вариант. И така... стигаме конкретно до запитването ми. Намерих два модела -

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 540&lang=2

http://www.tashev.bg/bul/new_page_15.htm

Та някой пробвла ли ги е? Какви са отзивите? Каква е ползата, а и какви са недостатъците от този тип "раници".
Ако можете да ми кажете конкретно за моделите нещо? Колко побират, как са разположени джобовете? Има ли други алтернативи в този ценови диапазон? Относно чантата, която е на линка на байкцентъра, продава ли се с багажника или той е само, за да покаже как се поставя чантата? А да, забелязах, че и багажниците са малко по- различни от това, което имах преди години на колелото си. Има допълнителни пръчки, това значи ли, че на стандартен багажник, без тези допълнителни извити пръчки ще може да се монтират въпрсните чанти? Благодаря предваритено за отговорите!
Бай Митак веломаниак :D
Аватар
d.panayotov

Рейтинг: 1210

Re: Дисаги за велосипед

Мнениеот d.panayotov » Вто Юли 06, 2010 4:04 pm

междо другото намерих и една тема, в която се споменават и дасаги от Кауфланд. Ето и линк-
http://www.forumshumen.com/forum/viewto ... 18&p=75870

Аз съм от София, нищо, че намерих темата за форума на Шумен. Сигурно и тук ги има в Младост 3. Та това нещо става ли? ПРобвали ли сте го и него. Пише, че е за 20 лева, което означава, че не е най-.... Пък и от Кауфланд, но все пак да попитам.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Юли 06, 2010 6:57 pm

Може и да си отнеса минуса за offtopic-a, ама просто не се сдържам :nuts:
Един съвет от мен - вземи си едноместна палатка и вечер, докато вегетарянците вегетират, ти си хапвай скришом по някоя мръвка в палатката, че не виждам как ще издържиш на тоя поход без месо, ако не си привикнал! И не забравяй да си изгасиш челника докато похапваш, за да не те разконспирират :roll2:
:peace: :peace: :peace:

Успех с начинанието, все пак! За дисагите нищо не мога да ти кажа, но си помисли за храненето сериозно.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот d.panayotov » Сря Юли 07, 2010 9:56 am

ми то още не е ясно дали ще ходя. Пратих имейл на една дама, но нищо не е ясно.

Но все пак, ако можетеда ми дадете информация за чантите, ще съм ви благодарен.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот bio » Сря Юли 07, 2010 10:37 am

ами трябва да изчакаш отговора ... от въпросната дамата, защото много е вероятно да има придружаващ транспорт. отделно разстоянията не са огромни около 30 км, може да ползваш и раница за дрехите, а палатката, спалния чувал и шалтетето да захванеш на багажника с ластични ленти.
за дисагите ... имам Ташев, за нещастие не мога да ти дам преки впечатления от тях ... не съм карал и 1 км с дисаги. в леген с вода пускат, страничните джобове не се окачват на багажника, а се привръзват за него, така че тежестта им ще трябва да е приблизително уравновесена. самите дисаги лягат в горната си част на багажника ... все пак закрепването изглежда доста добре и предполагам няма да имаш грижи. обема ще ти е достатъчен за дрехите,спалния чувал и храната за един ден, за съжаление палатката и шалтето ще трябва да са отвън с ластици.
с подобни на Кауфландските дисаги един приятел премина около 6000 км, върна ги на парцал, но все пак успя да ги върне. Те се разделят на части, имат дъждобранче ... страничните джобове се окачват на куки за багажника и в долната си част се привързват към него ... палатката и шалтето пак отгоре.
байкцентър незнам ... какво предлагат прилича на това от Кауфланд.
и в трите случая багажникът си е отделно ... и се купува отделно и трябва да е подходящ за закрепването на дисагите ... и да има нужната товароносимост. около 25-35 лв ... и нагоре. Харесваш дисаги .. и ако не стават на твоя багажник ... си вземаш нов, на който ще станат.
лично аз те съветвам да си караш с раничка .. 30-40 литра, а палатка и шалтето на багажниче зад теб.
хайде със здраве !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот d.panayotov » Сря Юли 07, 2010 12:06 pm

мерси за отговора. Ще се радвам и на други мнения, ако имате впечатления от дадедните неща.
Аватар
d.panayotov

Мнениеот Shady™ » Сря Юли 07, 2010 3:09 pm

*d.panayotov -в Bike Center-a има налични 3 или 4 модела, ама сайта не са качени.. Ако си от София (че не видях) - обади се в магазина в Младост и виж дали ги има и 4те и ако такова мини... а ако не се разбери по някаквъ начин да ти пратят снимки евентуално да ги погледнеш... Иначе цените миля че бяха от 39 до 65лв, но да не те подведа случайно :peace:
:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот d.panayotov » Сря Юли 07, 2010 3:24 pm

ми от София съм, ще видя тези дни ако намеря време да мина през магазина.
Аватар
d.panayotov

Назад към Общ форум