Проблем с чантичка за рамка

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с чантичка за рамка

Мнениеот bio » Сря Юли 07, 2010 12:56 pm

Изображение
Имам монтирани такива чантички и на двете колела ... ползвам едната от 3-4 години и съм нямал никакъв проблем. проблемът е в следното: вече втора гума вадя от нея спукана/цепната на 3-4 места, при това тази втората Ultralight, направо ме заболя сърцето като я видях ... значи цепките са на ръбовете където е сгъната гумата. довечера ще кача и снимки за по-голяма ясното ... първата гума я прежалих и я изхвърлих, ама сега 10 лв не ми се хвърлят ей така ... ще и сложа 3 лепенки и туй то. не желая да се отказвам от чантичката, защото ми е супер удобна и си държа в нея помпичка, кутийка с лепенки и щангички ...
има ли някой подобен горчив опит или идея от къде може да е ... какво може да се направи ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: Проблем с чантичка за рамка

Мнениеот Alpina » Сря Юли 07, 2010 1:29 pm

Да - не си дръж гумата там :D

Сериозно - според мен гумата ти трябва да не е просто сложена вътре, ами да е поставена преди това в меко пликче, така че да не се трие директрно в материала на чантата.
Второ - не знам до колко е удачно да е там, предвид това, че на това място постоянно бива напичана от слънцето а в същото време не се движи...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 07, 2010 1:30 pm

Имам подобен случай с чантичка на TOPEAK. Протрива се гумата по сгъвките (където опира в чантичката) от друскането на колелото, според мен!
Слагай гумата в някъв парцал увита, да не контактува директно с чантето.
Успех!
Аватар
jivkonik

Мнениеот bio » Сря Юли 07, 2010 1:48 pm

да много Ви благодаря за мненията ... и аз изпитвам същите опасения:
1 че се нагрява от слънцето
2 и че се търка ..
изрично прегледах чантичката за някакви ръбове, гума по плата .. ама нещо-йок. ами аз това чанте затуй съм си го взел ... да си държа в него реверна гума и малко инструмент. исках да разбера ... дали само аз съм будала или има и други балъци :>
jivkonik имаш ли спомен каква марка беше гумата ?!?
ще лепя като откачен сега !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 07, 2010 3:24 pm

Continental беше гумата, но не ДО ГУМАТА, а до чантичката и грубите платове, от които се прави (обикновено). Все пак плата и трябва да издържа на протриване...А гумата не е мислена да се търка месеци в груби платове по сгъвките си.
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Сря Юли 07, 2010 3:27 pm

Много лесно решение е найлоново пликче, в което стои гумата. Хем пази талка от влага, хем от такива изпълнения.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот marsa » Сря Юли 07, 2010 6:19 pm

Само меки неща около гумата. Примерно аз само веднъж направих грешката да си сложа сандвич и комбинирания тул един до друг, остави че останах гладен, но едвам си измих инструментите.

Може просто да си сложиш една малка чантичка примерно като континенталските под седалката, в която да имаш само гума.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Назад към Общ форум