RST Gila ML

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

RST Gila ML

Мнениеот nonameee9 » Чет Юли 01, 2010 9:25 pm

Пичове писах в търсачката GST Gila ML обаче нищо не открих . Имам въпрос относно подръжката на тази вилка .С какво трябва да я смазвам какво трябва да правя ? :confused: Не карам много по 40-50 километра .След каране какво трябва да правя .На колко време се смазва и с какво?Мерси предварително :confused: . :beer:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Re: RST Gila ML

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 01, 2010 9:44 pm

Това е сайта на RST,да си го имаш.Нещо не си писал в търсачката,както трябва.;)
Подръжката е елементарна,купуваш си такъв спрей,след каране,пръскаш бутушите,чакаш малко да се стече,натискаш вилката,няколко пъти,след това забърсваш с парцалче.
За по добро смазване,махни пружинките от семерингите.
Избора на спрей,го оставям в твой ръце,дадох ти пример само. :agree:,Честотата на смазване е в зависимост,колко,как и къде караш,аз лично през ден го правя(карам всеки ден).
Надявам се,да съм ти помогнал. :look:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот nonameee9 » Чет Юли 08, 2010 6:33 pm

А с машинно масло става ли :dontknow: ? Защото много от мойте приятели така си смазват вилките ? Само питам, не ме бесете за това ! :peace:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот bio » Пет Юли 09, 2010 10:05 am

kapitanblood написа:Това е сайта на RST,да си го имаш.Нещо не си писал в търсачката,както трябва.;)
За по добро смазване,махни пружинките от семерингите.

това според мен е крайно нежелателно ... и напълно погрешна практика.
nonameee9 написа:А с машинно масло става ли :dontknow: ? Защото много от мойте приятели така си смазват вилките ? Само питам, не ме бесете за това ! :peace:

nonameee9 според мен има две неща, които трябва да правиш ...
поддръжка/почистване на вилката - това включва почистване на семерингите и стеншъните както е описал kapitanblood (без часта за пружините). това ти гарантира меки и чисти семеринги -> няма да влиза прах и мърсотия в ботушите ...
сезонна профилактика - сервизиране на самата вилка. включва разглобяване на вилката, почистване и смазване на втулките с грес или там каквото препоръчва производителя. това с махането на пружините е мързеливия начин за сервизиране и смазване на втулките.
аз ползвам масло за вилка 15wt вместо тефлонов спрей.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик