Проблем със средно движение и ръкохватка на Ferrini R3

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем със средно движение и ръкохватка на Ferrini R3

Мнениеот ivanski » Пон Юли 12, 2010 10:01 pm

Здравейте :) Един приятел си купи Ферини Р3 преди около седмица и днес като си видяхме ми показа някой проблеми по Феринито.Колелото е купено чисто ново, единият проблем е следният: едната ръкохватка се вади съвсем лесно, и просто докато си караш сама се измъква от мястото си и постоянно трябва да се набутва навътре, как може да се оправи това ?
Другият проблем/въпрос е че се чува някакво тракане в средното движение.Тракането прилича на разбити лагери и не се чува толкова колкото се усеща, когато е до 5 или 6-та скорост на задните венци не се усеща, мине ли обаче на по долен венец веднага почва да се усеща.Няма как да има разбити лагери тъй като е карано само в града, не е скачано с колелото.Хрумна ми че може да не е разработено още, но вече може би е минал към 50км.Незнам какъв е проблема, моля да помогнете ако имате някаква идея :)
Аватар
ivanski

Рейтинг: 1180

Re: Проблем със средно движение и ръкохватка на Ferrini R3

Мнениеот nonameee9 » Пон Юли 12, 2010 10:20 pm

Пич за ръкохватките и аз имах същият проблем с моето Феррини, обаче ги извадих и ги истрих защото бяха омаслени, явно като ги слагат в завода и ги мажат за да ги вкарат по лесно,обаче после като ги истрих мн. трудно ги сложих, заради това просто ги извади и ги намажи със сапунена вода, след това го остави на слънце и ще станат като залепени . А отностно средното и при мен го има, обаче имам чувството че е от седалката, защото когато стана на педалите и изчезва или просто не го чувам :D , но незнам идея си нямам от какво е и как се отстранява . Успех
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот ivanski » Пон Юли 12, 2010 11:03 pm

Благодаря nonameee9 :)
Аватар
ivanski

Рейтинг: 1180

Мнениеот ico 1 » Вто Юли 13, 2010 9:09 am

За средното движение - само в сервиза. Може би трябва да се затегне. В много случаи ос касетите имат склонност да се саморазвиват, може би и курбелите са разхлабени. Специално курбелите на квадрат трябва да се дозатягат след около 15 - 20 км от монтажа и то здраво, но не го правете вие. Не трябва да се кара така, защото това води до сериозни последствия за рамката и за курбелите.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Юли 13, 2010 10:18 am

Лак за коса. Пръскаш, монтираш и забравяш. Демонтаж - с компресор или спринцовка с вода.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот icebobo » Съб Юли 17, 2010 8:05 pm

Ей...ако е това което си мисля ,ще паднете да се смеете......има една лепенка залепена на предния дерайлъор със нарисувани зъби ,служеща за центровката му.Когато превключиш на някой от по малките зъбчатки най голямата започва да опира в лепенката и понеже тя е пластмасова издава един щракащ звук.Просто отлепи лепенката и си карай....
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Назад към Веломеханик