Проблем с веригата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с веригата

Мнениеот Dealer1 » Чет Юли 01, 2010 10:16 pm

Имам следния проблем , купих си Drag Climber Pro и в началото веригата падаше само като скоча от високо , после започна като скачам от тротоара , а вече пада като натисна спирачката по рязко :confused: Има ли някакво решение , примерно обтегачът да се затегне :confused: или трябва да го направя single speed :dontknow: Предварително благодаря за отговорите :agree:
Аватар
Dealer1

Рейтинг: 1223

Re: Проблем с веригата

Мнениеот marsa » Пет Юли 02, 2010 12:48 am

Пада от ляво на най- малкия преден венец ли? На каква предавка? Да не е дълга? Ако завъртиш рязко назад, горната част увисва ли? Възможно е и свободното движение на веригата ти да се е посдухало.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Лаврентий Берия » Пет Юли 02, 2010 7:59 am

Най -простото решение /важи докато забогатееш... тогава има други по ефективни решения / Поставяш /с командите естествено / веригата отпред и отзад на най-големите венци- максимално е опъната и не пада. Това , обаче не е препоръчително при нормално каране- опитай се да познаеш сам - защо?! :wavey:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот Dealer1 » Пет Юли 02, 2010 9:30 am

Да , пада отпред :bawling: Ако е на най-малкият венец пада между венеца и рамката , а ако е на средният пада на малкия :dontknow: Като завъртя назад я чувам как дере по рамката :confused: Засега идеята ми е да сложа едно венче 18 зъба отзад , да махна обтегачът и дерайльора , да срежа големият венец и да я застаня на средния венец отпред , и накрая да сложа яко опъната верига :beer:
Аватар
Dealer1

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 02, 2010 9:50 am

Dealer1 написа:Да , пада отпред :bawling: Ако е на най-малкият венец пада между венеца и рамката , а ако е на средният пада на малкия :dontknow: Като завъртя назад я чувам как дере по рамката :confused: Засега идеята ми е да сложа едно венче 18 зъба отзад , да махна обтегачът и дерайльора , да срежа големият венец и да я застаня на средния венец отпред , и накрая да сложа яко опъната верига :beer:

С две думи искаш,сингъл спиид.
Можеш да направиш,няколко неща.
Тук,има написано по тази тема.Не ми се струва добра идея,да режеш най-големия венец.Купи си,курбели на който им се разглобяват венците,може и 2-ра ръка,Сложи само 2 плочи(най-малката и средната),сложи си хубав водач на веригата,и няма да имаш проблем.Така ще си запазиш скоростите отзад,и няма да ти пада веригата. :agree:
Другия вариант е да ,сложиш само един венец(по твой избор е),най-добре средната плоча,купуваш си кит за сингъл спиид,за задните венци,и пак се получават нещата.
1-я вариант е с по-малки вложения и се запазва идеята за скорости отзад,и ако добавиш един башгард,нещата заспиват.;)
2-я вариант,пак трябва да си купиш,курбели само с 1 венец.
Така,че помисли,прочети,има теми тук,направи си сметката,колко пари ти се влагат и действай.
Надявам се да съм ти помогнал.Успех... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Dealer1 » Пет Юли 02, 2010 9:55 am

Нямам пари за водачи , курбели , китове и тн. :crap: Трябва ми евтин вариянт :agree:
Аватар
Dealer1

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 02, 2010 10:17 am

Dealer1 написа:Нямам пари за водачи , курбели , китове и тн. :crap: Трябва ми евтин вариянт :agree:

Ми то с п..... боя не става.Най-евтиния и не особено,добър начин е да сложиш веригата на най-голямата плоча ,отзад някъде по-средата,но така линията на веригата не е правилна.
Събирай пари за да направиш колелото,както трябва.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Dealer1 » Пет Юли 02, 2010 10:29 am

То така най-лесно да чакам до коледа да ми дадат пари , пък цяло лято да си карам с проблема :bawling:
П.П някой ако иска да ме подкрепи продавам много части skype - ladajigula :peace:
Аватар
Dealer1

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 02, 2010 10:37 am

Dealer1 написа:То така най-лесно да чакам до коледа да ми дадат пари , пък цяло лято да си карам с проблема :bawling:
П.П някой ако иска да ме подкрепи продавам много части skype - ladajigula :peace:

Това е раздел "Веломеханик" ,а не "Продавам много части",има си раздел за тая цел,пускаш обяви,чакаш,както всички други.Стига си ревал.Поиска съвет,дадох ти,друго не мога да направя за теб.
Мисля,че темата се изчепа,и може да бъде заключена.. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Dealer1 » Пет Юли 02, 2010 11:03 am

:thanks: :thanks: :thanks: for nothing
Аватар
Dealer1

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 02, 2010 7:51 pm

Dealer1 написа::thanks: :thanks: :thanks: for nothing

Не е,много учтиво от твоя страна,това..... :nono:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Vagabont » Пет Юли 02, 2010 11:44 pm

купи си туул за верига и я скъси :agree:
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
Аватар
Vagabont

Рейтинг: 1100

Мнениеот zafirovp » Съб Юли 03, 2010 2:42 am

Dealer1 написа::thanks: :thanks: :thanks: for nothing

E те тва значи да си неблагодарник. kapitanblood ти обясни много точно како трябва да направиш. Друг варянт няма. Преди това все пак опитай да скъсиш веригата или да си направиш реглаж, но това пак няма да е безплатен варянт.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Dealer1 » Вто Юли 13, 2010 7:50 pm

В момента правя single speed , отзад има ли значение какво венче ще сложа :confused: имам една касетка дето всичките венчета падат и има спейсъри между тях , от тях ли да сложа някое :confused: защото гледам че тия венчета дето са специални за 1 скорост са по-дебели от тези на касетката :dontknow: има ли значение какво ще е или да слагам от касетката ?
Аватар
Dealer1

Мнениеот marsa » Вто Юли 13, 2010 9:03 pm

Ако ще смениш и веригата със широка сингълска, трябва и венчето да е такова, но след като (предполагам) ще си караш със старата верига, можеш да ползваш главината, разбира се е добре да са за еднакви предавки.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик