Мнение за велосипед HOOP X1

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за велосипед HOOP X1

Мнениеот bobar » Вто Юли 06, 2010 7:38 pm

Здравейте , скоро го взех от байк центъра в младост като бях отишъл за Drag One , но хората там ми казаха че Hoop X1 е доста по-добро , а даже и е на по-ниска цена - 320лв.Било произведено от веломания също за германци , но им останали 100ина бройка та за тва цената е такава.Тъй като аз бъкил не разбирам от колела им се доверих напълно та го взех.Ето и линк към продукта: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 681&lang=2
ако някой може да ми каже дали са ме прецакали или наистина велосипеда си заслужава , по-добар ли е от Драг 1 ?Компонентите по него нищо не ми говорят.Там ме убедиха че скорости, спирачки и седалка са по-добри, а останалото било кажи речи еднакво.
Ако може и някой да ми даде съвет по-натам какво да ъпгрейдвам най-напред, кое си заслужава да се подмени а и с какво.
Поздрави на всички :thanks:
bobar

Рейтинг: 1200

Re: Мнение за велосипед HOOP X1

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 06, 2010 7:59 pm

за два плюса на рамката на "единичката" се сещам от първо вглеждане:
- сменяемо ухо за обтегача
- уши за монтиране на дискова спирачка (някой ден евентуално)

като гледам, тоя HOOP X1 ги няма тези екстри
Честито!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот snupi » Вто Юли 06, 2010 8:00 pm

Здравей. И аз си купих същия велосипед преди около 2 месеца. Досега не съм имал никакви проблеми с него. :)
snupi

Рейтинг: 1225

Мнениеот bobar » Вто Юли 06, 2010 8:19 pm

Питах ги и ми казаха че няма проблем по натам да сложа дискови спирачки.А какво е това УХО. Още веднъж повтарям че нищо не разбирам, но имам желание.За колегата с HOOP-a : тества ли го вече на Витоша? Аз мисля тези дни да го празтъркам там по леки маршрути , нали все пак съм аматьор :D
Поздрави
bobar

Мнениеот snupi » Вто Юли 06, 2010 8:58 pm

колега, и аз като теб отидох в байк центъра за драг хакер пък си тръгнах с въпросния велосипед. Да пробвах го веднъж по витошките пътеки ( не се бях качвал на велосипед 20 години :look: и затова беше много “лека“ пътеката). Иначе колелото е най-нисък клас за каране в града и парка за надграждане според мен не е подходящо. Дано съм ти бил полезен.
Мисля че неможе да му се сложи дискова спирачка без да се смени вилката и каплата. Ако бъркам нека някои ме поправи.
snupi

Рейтинг: 1225

Мнениеот Razar » Сря Юли 07, 2010 9:37 am

Може би най разумния ъпгрейд за напред би бил някой SR Suntour 80-100мм ход, и това е. В место да мислите за дискови спирачки, по добре инвестирайте в по читав В-Брейк. Защото колело за 320 лв със спирачки за по 70-100 лв, някак си не върви. За други ъпгрейди си решавате вие от гледна точка на комфорт. Я седалка, я кормило и т.н.

Поздрави
Аватар
Razar

Рейтинг: 1198

Мнениеот Shady™ » Сря Юли 07, 2010 1:45 pm

НООР-а за разлика от от ОNЕ-а има:
- Алуминиево кормило вместо стоманено
- Алуминиева лапа вместо стоманенa
- Selle Royal седалка вместо няква дето от долу дори не е на релси..тайванска
- Алуминиево колче за седалка
- По-лека рамката (поне на външен вид е по тънка и е от същият алуминий - 6 series)
- По-ниска цена

Иначе НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ Ozzie за минусите на HOOP-a - ухото и *невъзможността за дискова

* Възможно е да се монтира - предлагат се "преходници" за рамка без уши за дискова - да стане за дискова.. само че ако не се лъжа бяха скъпи... към 75лв беше този адаптор..Малко на floating brake рамо прилича ама :D

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobar » Чет Юли 08, 2010 12:39 am

Мерси на всички за отговорите. Планувам да направя едно леко спускане от Алеко идният вторник.Дано колелото издържи :beer:
bobar

Мнениеот Stanev » Чет Юли 08, 2010 9:30 am

Препоръчително е да го използваш по предназначение, което изключва всякакъв сорт аграрии, тежки спускания, дропове и т.н.

Просто съвет за добро здраве и дълголетие :agree:

П.П. Можеш да пробваш да го покараш малко по екстремно (тук имам предвид висока скорост) на черният път за Бистрица и Железница, зад камбаните.
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот bobar » Съб Юли 10, 2010 1:36 am

дне 4ти с новото колело
за ремонт:
1 скоростите още на втория ден ги ремонтираха в магазина щот нещо странно щракаха .Сега са ОК
2 ПВЦ педалите сдадоха багажа на 3тия ден, замених ги с метални за 16 кинта
3 Качване на бордюр с по-висока скорост..... задна гума спукана, сменена с нова за ... хм... май 9 лева
Иначе като цяло н съм доволен :rofl: :rofl: :rofl:
Ще го мъча и на Витоша другата седмица пък да видим....
bobar

Мнениеот kapitanblood » Вто Юли 13, 2010 9:58 am

bobar написа:дне 4ти с новото колело
за ремонт:
1 скоростите още на втория ден ги ремонтираха в магазина щот нещо странно щракаха .Сега са ОК
2 ПВЦ педалите сдадоха багажа на 3тия ден, замених ги с метални за 16 кинта
3 Качване на бордюр с по-висока скорост..... задна гума спукана, сменена с нова за ... хм... май 9 лева
Иначе като цяло н съм доволен :rofl: :rofl: :rofl:
Ще го мъча и на Витоша другата седмица пък да видим....

По точка 1...странното щракане,е от реглажа на скоростите.
По т.2 си взел правилното решение,за смяна на педалите,незнам кои си взел за 16 лв.но се надявам да са такива,здрави са много,карам с тях 1 год,и не са мръднали.
По т.3,ти препоръчвам да си купиш друга гума,а не от 9лв.,че съдбата и ще е същата като на оригиналната.
Внимавай с мъченията на Витоша,последиците могат да бъдат сериозни.Купи си някакви протектори,щом смяташ да си правиш опити на Витоша.
Интересно ми е след 10-20 дни какво ще е състоянието на колелото.
Желая ти много километри и приятни моменти с новия байк. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот bobar » Сря Юли 14, 2010 11:04 am

Вчера ходих до Железница.Пуснах едно мн. стръмно и трудно зад брезите ако го знаете и разбрах ,че без поне каска не става.
Иначе точно почнах да катеря към обиколната алея и прассссс скъсах верига.Добре че бях с аверчета та ме побутваха и бавно, бавно се прибрах до София без верига.Днес отивам за рекламация.Все пак е в гаранция!!!
bobar

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 14, 2010 1:41 pm

bobar написа:Вчера ходих до Железница.Пуснах едно мн. стръмно и трудно зад брезите ако го знаете и разбрах ,че без поне каска не става.
Иначе точно почнах да катеря към обиколната алея и прассссс скъсах верига.Добре че бях с аверчета та ме побутваха и бавно, бавно се прибрах до София без верига.Днес отивам за рекламация.Все пак е в гаранция!!!

По темата за каските,много е писано,и извода е ,че трябва да се носи(въпрос на личен избор е),хубаво е да си купиш и протектори за краката,не са много скъпи,но са важна част от карането в планината.Другото важно нещо,което трябва да имаш в себе си,е тулче с инсртументи,там има всичко,което ще ти потрябва,на път с колелото,има някои с ключе за верига,което също е необходимо,както сам си се убедил.
Това е разликата м/у колелата за 300-400 лв и другите ,малко по-скъпи,,,,,вярно е ,че има гаранция,но трябва ли да ходиш,всеки ден до магазина???Ако си някъде за 3-4 дни......тогава какво првавиш???

Бих,ти препоръчал,да си смениш веригата с някоя,малко по-надеждна,задния дерайльор с по-горен клас(20-30 лв),колодките на спирачките,с 2 или 3 компонентни,и да си го караш със здраве,докато се разпадне.
Може,при добро желание и финанси,да смениш и вилката(dart2 dart3),или нещо малко по-класно 2-ра ръка,ще е по-добре от твоя ZOOM с 60мм ход.... :agree:
Очакваме,утре,да кажеш как ти е минал денят с колелото(надявам се безаварийно).... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bobar » Сря Юли 14, 2010 7:00 pm

Благодаря за съветите, наистина имам нужда от тях тъй като не съм на Ти с колелата.По на там мога да надграждам . Не те разбрах за спирачките какво точно ме съветваш да сменя, само челюстите ли или цялата система. За сега ми се струва, че спират екстра.Единствените ми притеснения са при по-висока скорост(60км) ако тръгна бързо да спирам дали няма да се разпаднат :banghead:
Днес иначе взех каска, а в магазина отремонтираха веригата и доста се учудиха ,че съм я скъсал.Казаха че не били обичайно.И те ми препоръчаха ако не китче , то поне резервна гума и неква джаджа за веригата да си взимам с мен като тръгвам на някъде.
Бавно , бавно се оборудвам но бих бил благодарен ако ми препоръчате точно определени чаркалаци за надграждане.
Днес карах в южен парк и колелото добре се държа.
Поздрави :wavey:
bobar

Мнениеот Burned » Сря Юли 14, 2010 7:37 pm

За вилка след време и XCM(или може би XCR) ще ти е достатъчна. Това за спирачките са тези гумички, които хващат каплата. Ако трябва да съм честен не бих инвестирал в големи ъпгрейди за тази рамка, все пак е с несменяемо ухо, което не ми вдъхва голямо доверие.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 14, 2010 10:11 pm

разбрах за спирачките какво точно ме съветваш да сменя, само челюстите ли или цялата система.

Съветвам те да смениш колодките,това са гумичките на спирачката.Незнам ,кой модел ти е спирачката,но не вярвам да се разпадне,трябва да си имаш едно на ум,обаче.
Приеми,че този байк,е учебен,с който ще се научиш на основните неща в МТБ.Недей да инвестираш много пари в него.Научи се,и следващия сезон,ако ти позволяват финансите,купуваш колело,по-добър клас(съответно по-скъпо)...
Аз те съветвам,да си купиш едно такова китче+машинката за верига,резервна гума и помпа(или поне сет за лепене)...
Айде стига съм писал.....Успех и много километри безаварийно... :agree:
Ако имаш още неясноти,питай... :agree: :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот wasilev » Нед Юли 18, 2010 2:08 pm

Привет от мен :wavey: Това ми е първия пост. Готин форум сте си направили! Поздравления! :) Преди месец и нещо и аз си купих въпросното колело. Идеята ми беше да си купя нещо, с което да се мотая наляво на дясно и си мислех, че ще ме е яд след като дам 300лв. за колело. Но много се захласнах по колоезденето и научавайки все повече за този спорт/забавление вече ме е яд че не съм събрал още малко пари за нещо по-качествено. Всяко свободно време когато не вали излизам да карам :) Както каза колегата първото нещо, което трябва да се смени на колелото са педалите. Аз си взех като тези но с винтчета вместо тези топчета и съм безкрайно доволен. След като започнах да карам по-интензивно и все по асфалт, смених и външните гуми със сликове. След 20км каране не си чувствах ръцете от вибрациите от големия грайфер. 640км пробег, нови гуми, нови педали и някой друга екстра и никакви проблеми. Странно но "вилката" си работи както в началото т.е. по насича от време на време... но според мен за класа си е добре. Много съм доволен за сега. Смятам, че си струва всеки един лев (295лв), който съм дал. Имам идея да го пробвам по някой пътеки с цел малко опит в МТБ, но ще видим кога. И се чудя преди това дали да не сложа един XCR и да си купя някакви що годе прилични гуми с грайфер за гората, че фабричните са като дъвка. Според мен на това колело не му трябват дискови спирачки. Смятам, че за карането което може да понесе и с V-спирачки с по-хубави накладки ще спира както трябва. Все пак съм начинаещ и за това ако греша нека някой по-опитен ме поправи.
wasilev

Мнениеот filkata » Пон Авг 23, 2010 9:41 pm

Здравейте, от известно време чета тук и научих доста полезни неща, но сега се нуждая от малко помощ.
Харесал съм въпросното колело Hoop X1, защото ми трябва по-скосена към седалката рамка, с идеята да го кара и момиче. Забелязвам обаче че при почти изкрано колче (предполагам е 30см) http://www.bikescenter-bg.com/images/bi ... C02219.JPG седалката е на височина под височината на кормилото. За какъв стил каране е предназначена тази рамка. Изглежда ми подобна на Cimber, а то нали е за street/ dirt jump или се бъркам? Колелото ще се кара на пътища, наподобяващи градското каране. Ще е проблем ли тази скосена рамка, имам предвид нали за този тип каране в долно положение на педала коляното трябва да е на 160 градуса? Карам хакер и за да постигна това изискване седалката ми е малко над кормилото. Ще е възможно ли с тази рамка? Възможна ли е компенсация с по-дълго колче? Колелото ще се кара от високи 165см и 175см. Какъв размер на рамката е по-подходящ (19 или 21)за да се получи нещо горе-долу удобно и за двамата?
Благодаря ви за отделеното (надявам се :)) време.
filkata

Мнениеот ico 1 » Вто Авг 24, 2010 7:46 pm

Не се притеснявай. Предлага се с различни размери на рамката. 17" е компромисен вариант и за двамата, но там май са 16 и 18". :dontknow:
Качвате се и пробвате. Все ще се разберете нещо. :D
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladev » Пет Сеп 10, 2010 9:05 pm

Купих колелото преди 2 месеца от Байк център-а на Каймакчалан . За това време направих 1000 км с единствена смяна на задните венци.Никакви скърцания,шумове ...Скоростите се превключват с лекота,задния дер-р въпреки че е нисък клас Търни не ме е предал през неравносите.Капли и гуми,като нови.Не мога да се похваля със сериозен опит с велосипедите, но определно не съжелявам за покупката на този. Разбира се карам го в града и в паркове,за каквото е и предназначението му.И на мен ми обесниха че е правено за германци,но ми е странно че има стикер за произведено от Веломания,а в съшото време го видях в някъв сайт че се води като Драг hoop . Все ми е едно всъщност,доволен съм :)
vladev

Мнениеот bobar » Чет Мар 19, 2015 1:04 pm

Извинявам се за може би глупавия въпрос но се нуждая от малко помощ. Тъй като на велосипеда от темата гумите отдавна са за смяна и съм решил сам да ги сменям та въпроса ми е дали тези http://www.ebay.de/itm/2-x-Kenda-Reifen ... 4879b0358c са моя размер??? В момента на старите пише (26 x 1.9/2.0). Предварително благодаря на отговорилите.
bobar

Мнениеот nikant » Чет Мар 19, 2015 1:21 pm

bobar написа:Извинявам се за може би глупавия въпрос но се нуждая от малко помощ. Тъй като на велосипеда от темата гумите отдавна са за смяна и съм решил сам да ги сменям та въпроса ми е дали тези http://www.ebay.de/itm/2-x-Kenda-Reifen ... 4879b0358c са моя размер??? В момента на старите пише (26 x 1.9/2.0). Предварително благодаря на отговорилите.

Купувай
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Рейтинг: 1340

Мнениеот NomadRider » Чет Мар 19, 2015 1:42 pm

Ще ти паснат на каплите, друг е въпроса колко са качествени и за какво каране са ти
"Ако искаш здрав и евтин за поддръжка мотор, купи си колело."
Аватар
NomadRider

Рейтинг: 1220

Мнениеот bobar » Чет Мар 19, 2015 4:58 pm

Велосипеда се кара еднакво в парк но и в гората по алеи и пътечки. Там го натоварвам яко на пускане. Щом мислиш , че не са качествени дай моля съвет каква марка и какъв модел да взема. Идеята е да не се пречукам на някое пускане като му дам яко гас. Отново предварително Благодаря ;)
bobar

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Чет Мар 19, 2015 8:30 pm

http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... -gumi.html 26" търсиш като 2.х ти е дебелината на гумата в инчове, виж отзад дали на рамката някъде дали пише максимална широчина на гумата. Например това със сигурност ще стане http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... -spec.html не знам какъв е този техен 'ефект' но определено това са ми следващите гуми като износя швалбетата.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот victortrt » Пет Мар 20, 2015 5:17 pm

Май ако правилно си спомням за еуфорията ще трябват такива - http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... 00915.html :beer:
victortrt

Рейтинг: 1759

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти