Какъв ipod?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Какъв ipod?

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юли 14, 2010 11:05 am

Последно какви слушалки търсиш? In-Ear?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 14, 2010 12:25 pm

Идеята на Пешо за Ikenef ми хареса много с мултидрискинг и мултитъч функцията.
Сериозно Мп3 плеъра има основна функция възпроизвеждане на аудио фаилове и всичко друго е второстепенно. Ипод-а не върши задоволително първичната си функция по подразбиране, с този ограничен списък от подържани файлови формати е като двутактов автомобил на бензиностанция. Самото звучене на Ипод-а е супер незадоволително, а Итюнс все едно подписваш договор за душата си с дявола, знаеш от самото начало че рано или късно жестоко ще същаляваш. Факта че веднъж качена музиката на Ипод-а не може да се копира на друго ПЦ е просто феноменална простотия.
Вземи си някакво плеърче като Sansa Clip+ или Cowon iAudio 7. Първото вече почти изцяло се подържа от RockBOX, а втория мяй няма да го бъде със стаблен порт. И двата звучат доста балансирано като за размерите си и нямат проблем със захранването на по-големи слушалки.
Много внимавайте с In Ear слушалките, слухът не се възтановята а доста лесно се уврежда от простотия и от тези слушалки. Лично ви препоръчвам някой от моделите на Sennheiser PX100, PMX100, PX200, PMX200. Лично ползвам PMX100 и PX200, и двата модела имат различно звучене, за мене PMX100 са по балансирани, и са направено така, че амортизацията е нещо доста далеч във времето, не се саморазглабят след 10-20-тото носене.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот PtD » Сря Юли 14, 2010 1:48 pm

Capoeira написа:Самото звучене на Ипод-а е супер незадоволително, а Итюнс все едно подписваш договор за душата си с дявола, знаеш от самото начало че рано или късно жестоко ще същаляваш. Факта че веднъж качена музиката на Ипод-а не може да се копира на друго ПЦ е просто феноменална простотия.

+1001!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Юли 14, 2010 2:00 pm

Daniel Panev написа:Последно какви слушалки търсиш? In-Ear?

Точно това и аз се чудех, какви са предимствата на едните и другите.
Като визия Airwalk-a много ми допада, но досега не съм ползвал такъв тип слушалки. :dontknow:

@Capoeira мерси за предложените модели, но нещо не ми хващат окото.. Капризен съм си... :(
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юли 14, 2010 2:11 pm

BurNiNg_IcE написа:@Capoeira мерси за предложените модели, но нещо не ми хващат окото.. Капризен съм си... :(

Само да ти намекна, че в общия случай като ги наденеш едни слушалки и не ги виждаш. Та толкоз по отношение на външния вид...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Сря Юли 14, 2010 2:49 pm

Capoeira написа:Самото звучене на Ипод-а е супер незадоволително

с фабричните слушалки. Нещо, което е коментирано един милион пъти по форумите и е очевадно част от маркетинговата стратегия. След като смених фабричните лайна със Зенхайзер... ами честно да кажа звука излизащ от плейъра се промени неузнаваемо. Пробвах с два три жълти и недотам жълти аналози... осезаeма разлика надолу. Толкоз по въпроса за плейъра (shuffle).
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 25thframe » Сря Юли 14, 2010 5:22 pm

Bikerider :agree:

@ Capoeira, твърде много негативизми, без да се аргументираш с нищо конкретно, освен за това, че вече качените файлове не могат да се трансферират на друго PC ( ако искаш да правиш filetransfer през ipod, просто копираш файловете директно на плеъра, без да минаваш през itunes ).

BurNiNg_IcE написа:но нещо не ми хващат окото.. Капризен съм си... :(

Младеж, слушалките се поставят в / на ушите, и основното им предназначение е, не да служат за моден аксесоар.

За ear buds / in ear разгледай в http://www.earphonesolutions.com/, но е много добре преди да купиш каквито и да е, да ги пробваш ( ако има такава възможност ), освен за да се запознаеш със звуковите им качества, да провериш дали пък няма да са със форма, неподходяща за твоята ушна мида.
Ако, пък си чак толкова претенциозен моля, там хем ще си сигурен в качеството, хем ще си избереш цвят и дизайн, хем няма да се притесняваш, дали ще са ти удобни, защото ще "излеят" макета в твоето ухо.

Posted via mobile device.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Юли 14, 2010 6:22 pm

25thframe написа:Ако, пък си чак толкова претенциозен моля, там хем ще си сигурен в качеството, хем ще си избереш цвят и дизайн, хем няма да се притесняваш, дали ще са ти удобни, защото ще "излеят" макета в твоето ухо.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Такова нещо търсех! :beer: :beer: :beer: :beer:
Мерси много. :peace:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 14, 2010 8:04 pm

25thframe написа:Bikerider :agree:

@ Capoeira, твърде много негативизми, без да се аргументираш с нищо конкретно, освен за това, че вече качените файлове не могат да се трансферират на друго PC ( ако искаш да правиш filetransfer през ipod, просто копираш файловете директно на плеъра, без да минаваш през itunes ).

BurNiNg_IcE написа:но нещо не ми хващат окото.. Капризен съм си... :(

Младеж, слушалките се поставят в / на ушите, и основното им предназначение е, не да служат за моден аксесоар.

За ear buds / in ear разгледай в http://www.earphonesolutions.com/, но е много добре преди да купиш каквито и да е, да ги пробваш ( ако има такава възможност ), освен за да се запознаеш със звуковите им качества, да провериш дали пък няма да са със форма, неподходяща за твоята ушна мида.
Ако, пък си чак толкова претенциозен моля, там хем ще си сигурен в качеството, хем ще си избереш цвят и дизайн, хем няма да се притесняваш, дали ще са ти удобни, защото ще "излеят" макета в твоето ухо.

Няма как да убедя с думи някой който не е имал допир с RockBox, че пътя не е този...
Това е все едно имаш допир с нещо което с всяко следващо меню те убеждава, че най-накрая има нещо което не е подвалстно на модни тенденций ами е съобразено с потребителя така, че да е най-удобно, интуитивно без да е дебилно семпло. Всяко нещо, всяка настройка, всеки детайл може да се преконфигурира и да се доближи още повече до твойте персонални изисвания. Подръжката на всички, поне който аз мога да се сетя фаилови формати, даже и дебилните cue sheets(и начино по който работи с тях е феноменален). Как да го кажа ако аз бях производител нямаше да плащам на разни "меки китки" да ми казват кое ще се харесва и кое не, директно се вписвам в спонсориране на проекта. Факта, че се обновява по няколко пъти седмично..
Аз го ползвам с Ипод Нано 1 и оригиналния фирмуер не помня, но при мен изкара по-малко от 1 мин. Вече над 4 години го ползвам и устройството е феноменално здраво и дурако устойчиво, преживя даже потапяне в гореша ракия със захар(след което помътня едно фолио на екрана, но го премахнах). Не знам дали е само при мен но аз пробвах и Samsung P2 и само се разочаровах, защото някакси не мога да преживея липсата на копчета за управление, едно е да го напипам в джоба и да го натисна друго е да се дзверя и целя в екрана 10сек. Та както казвах немога да убедя никой който не го е ползвал, а най-фрапантното е, че при задържане на Menu бутона докато се включва устройството може да се стартира оригиналния фирмуер(dual boot) демкек ако не ти харесва винаги можеш да го разкараш. Това е като момента в който си купуваш пирвата по-сериозна HiFi техника и след този миг никога не съжаляваш нито за миг и започваш да гледаш различно на другите хора който те убеждават, че не си заслужава парите(то си заслужава парите стига да ги имаш).
Относно слушалките, колега не си прав, слушалките имат основна функция да възпоизвеждат звуков сигнал, всичко останало е второстепенно. Принципно при слушалки със затворен обем е много лесно да се постигнат, че даже и да се преекспонират ниските честоти затова, до определен ценови диапазон всички производители някакси хвалят видиш ли колко Бас вадят, но след определна ценова граница започват да споменават и балансираните високи и изразителните средни честоти и баса постепенно минава на заден план. За това Зенхайзер са доста силни в средния клас защото поне ако ти харесват Басовете да ти думкат, това го могат и то доста добре, слушалките са им достатъчно здрави и си личи, че имат инженерно участие освен дизаинерската пръдня(от която масово се повлияват всички марки). Много малко да ти дреме как изглеждат слушаките, стига да не те дразни звученето им и да ти доставя удоволствие звука от тях. След време се научаваш да оценяваш както музикалното съдържание така и звученето, както беше казал някой "скапаното озвучаване може да скапе дори и най-хубавата музика и обратното".
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юли 14, 2010 10:15 pm

BurNiNg_IcE написа:
25thframe написа:Ако, пък си чак толкова претенциозен моля, там хем ще си сигурен в качеството, хем ще си избереш цвят и дизайн, хем няма да се притесняваш, дали ще са ти удобни, защото ще "излеят" макета в твоето ухо.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Такова нещо търсех! :beer: :beer: :beer: :beer:
Мерси много. :peace:

Хаха - поинтересувай се първо от цените пък тогава се радвай :D
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Сря Юли 14, 2010 10:52 pm

Capoeira написа:За това Зенхайзер са доста силни в средния клас

A? За Sennheiser ли говорим?? :dontknow:
Да ме прощаваш, но в случая си в грешка - това не са нам-си-кви слушалки с "як бас". За мен звучат еднакво добре в целия диапазон - слушам твърде разнородна музика и повярвай не ги оценявам само заради ниските.

Иначе говорим за едно и също - намирам честотните характеристики на shuffle (доколкото мога да чувам де) за прекрасни, а в комбинация с що-годе истински слушалки (все пак говорим за earbuds!) за феноменално добри за цената и теглото си. За другите айподи нямам мнение, понеже са ми твърде големи и не са за мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот 25thframe » Чет Юли 15, 2010 7:05 am

Capoeira написа: Няма как да убедя с думи някой който не е имал допир с RockBox, че пътя не е този...

А не, ти първи намеси страничен софтуер, а аз дадох най-елементарния начин за прехвърля на файлове, без наличието на каквато и да е панацея, от рода на Box-а ( с който междувпрочем съм имал допир, още докато се разкарвах с 160GB-овата тухла iPod Classic )

Capoeira написа:Относно слушалките, колега не си прав, слушалките имат основна функция да възпоизвеждат звуков сигнал, всичко останало е второстепенно. Много малко да ти дреме как изглеждат слушаките, стига

Май си пропуснал някоя от отрицателните частици в изречението ми. :)

Ей човек, падна ми батерията на телефона, докато ти редактиро-цитирам поста.

Аватар
25thframe

Мнениеот PtD » Чет Юли 15, 2010 9:07 am

Е хайде, хайде, чак пък толкоз хубав звук не вади. Да изпреваря въпроса - слушам със Shure e2c.
Аватар
PtD

Мнениеот NikolaZ » Чет Юли 15, 2010 9:20 am

Продължавам да се чудя как ви се дават толкова пари за слушалки.Мойте за 1 година се прецакват каквито и да са.И винаги кабела се къса точно до букста :banghead:
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот Daniel Panev » Чет Юли 15, 2010 9:32 am

NikolaZ написа:Продължавам да се чудя как ви се дават толкова пари за слушалки.Мойте за 1 година се прецакват каквито и да са.И винаги кабела се къса точно до букста :banghead:

Те за това на по-скъпите кабела е консуматив и се сменява :peace:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Чет Юли 15, 2010 9:37 am

PtD написа:Е хайде, хайде, чак пък толкоз хубав звук не вади.

Не съм твърдял, че вади най-добрия звук. Твърдя единствено, че за моите критерии е в центъра на триъгълника.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Юли 15, 2010 1:33 pm

bikerider написа:
PtD написа:Е хайде, хайде, чак пък толкоз хубав звук не вади.

Не съм твърдял, че вади най-добрия звук. Твърдя единствено, че за моите критерии е в центъра на триъгълника.

Звукът е приемлив (не е по-добър от този на подобните устройства). Обаче това не е достатъчно, защото:

1. Нямаш индивидуални бандове на еквалайзера
2. Не можеш да го управляваш с външни бутони - трябва да го отключваш, пък да му целиш контролите. Ужасно туткаво.
3. Гвоздеят в програмата - iTunes :puke:

Последното е достатъчно да го изхвърли извън всякакъв триъгълник :)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Юли 15, 2010 2:22 pm

iTunes-а го разкарах на секундата на която купих shuffle-a. Има една симпатична програмка, стои си в root-а на плейъра и като променям нещо, просто я пускам да преиндексира. Що се отнася до заключването, точно при shuffle такъв проблем няма, което разбира се не е довод за айподите като цяло.

Индивидуални бандове не ми трябват, защото както казах слушам твърде разнородна музика, а целта на покупката беше да имам плейър, който да мога да слушам в кола, на колело докато се спускам или просто докато вървя. При всичките тия действия нямам време за реглажи на екулайзер ако реша да сменя стила (да речем мина от метъл на класика).

Обаче ти продължаваш да говориш само за качеството на звука, а аз с предния пост исках да ти обърна внимание, че не твърдя противното на това, което казваш, просто като добавя в уравнението теглото, големината и цената мисля, че едва ли има много други такива плейъри на пазара. Не съм фен на Apple, но в случая маркетинга им ми улесни живота, защото вместо да ровя и да се вътря с разни плейъри си казах, че зад такъв маркетинг едва ли стои лайно, попрочетох това-онова, избрах shuffle-a, намерих си програмчето и накрая го купих. В крайна сметка се оказах приятно изненадан, а като си взех и CX500 се убедих окончателно, че съм сглобил нещо много семпло и хубаво. Може би просто съм имал късмет с комбинацията, не зная.

След тая изцепка с IP4, обаче.... не съм сигурен какво да мисля за нещата зад маркетинга им, но за маркетинга все още мисля само в положителни окраски :D

Както каза днес един приятел:
"Apple ме кефят страхотно :) Да се изправиш да обясняваш пред хиляди хора колко велика е новата антена при положение, че от месеци знаеш, че е боклук, да продадеш на 2 милиона хора неизползваем телефон и накрая да накараш калъфите да ти дадат още $30 за калъф е просто гениално. Тия дето карат фанатиците да си връзват динамит и да се гърмят имат още да учат от Apple."

Edit:
@NikolaZ: калъфите са хубаво нещо... за слушалки :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Юли 15, 2010 3:43 pm

bikerider написа:i

След тая изцепка с IP4, обаче.... не съм сигурен какво да мисля за нещата зад маркетинга им, но за маркетинга все още мисля само в положителни окраски :D

Както каза днес един приятел:
"Apple ме кефят страхотно :) Да се изправиш да обясняваш пред хиляди хора колко велика е новата антена при положение, че от месеци знаеш, че е боклук, да продадеш на 2 милиона хора неизползваем телефон и накрая да накараш калъфите да ти дадат още $30 за калъф е просто гениално. Тия дето карат фанатиците да си връзват динамит и да се гърмят имат още да учат от Apple."

Хихихи :) Само че накрая изглежда Apple ще го издухат... В САЩ не си поплюват за правата на потребителя!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Юли 15, 2010 5:15 pm

Твърдо вярвам, че ако ги изтеглят от пазара ще се осерат зловещо in the long run, защото всички ще запомнят такъв прецедент. Според непотвърдени слухове са започнали silent recall, което засега подкрепя това.
Аватар
bikerider

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Юли 15, 2010 7:39 pm

Днес ходих до Dice, ама никви слушалки не ми харесаха. После минах през Техномаркет и Технополис имаше хубави модели, но случайно попаднах в iSTYLE поговорих си с хората там и ме посъветваха да си взема AKG K315. За сега супер много ми допадат, добър и качествен звук. Много добър бас вадят, а и бяха на някакво намаление, та супер.
Изглеждат ето така:
Изображение

Верно не са като цветнички и привличащи вниманието, но както казахте, нали се слагат в ушите. :D :agree:

Един последен въпрос, може ли нещо да и стане на тази колонка, тъй като има само USB кабел, ако я мушна в това зарядно в контакта?

П.П. Извинявам се за спора, който се появи благодарение на мен.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот 25thframe » Чет Юли 15, 2010 11:53 pm

Честити,

AKG като цяло са по-силни в headphones графата, но това е друга тема.

X-Mini-то си го зареждам по всевъзможни начини, и засега не е дало никакви отклонения или дефекти, като изключим пораженията, нанесени й вследствие срещи с нетрезви лица.
Хубаво е да се провери in,output напрежението преди да се действа, но мисля че с това зарядно няма да имаш проблеми ( моето mini го зареждам със зарядно на gnusmaS, с което си зареждам
всички mini usb у-ва.

Аватар
25thframe

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Юли 16, 2010 11:21 am

Aко трябва да сме точни, зарядното е това. :beer:

Kaк да разбера кога е заредена колонката. В началото светеше червено сега - синьо? :dontknow:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот 25thframe » Пет Юли 16, 2010 8:17 pm

Щом светне в синьо, е готова за употреба. :)
Аватар
25thframe

Мнениеот Ram_Boy » Вто Юли 20, 2010 10:44 pm

iBikingroad :agree:
ico 1 написа:П.П. Не избирай велосипед само по цвят и лепенки, но ако твърдо си решил да е така трябва да знаеш, че червените са най-бързи. :lol2:
Аватар
Ram_Boy

Рейтинг: 1026

Мнениеот hitar_potter » Вто Юли 20, 2010 11:54 pm

bikerider написа: едва ли има много други такива плейъри на пазара.

Не е и като да липсват :)

Cowon E2 например ми допада много повече от шъфъла..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Daniel Panev » Съб Сеп 25, 2010 8:11 am

Да не отварям нова тема, че и тая може да ми свърши работа...
Абе някой може ли да ми препоръча сносни слушалки за спортна употреба? Изискванията са да свирят (очевидно), да стоят добре и стабилно в/на ухото и да са устойчиви на пот :blush: До сега не съм търсил или пробвал нещо по-специализирано за целта, а тука доста хора карат със слушалки, та може някой да се е сблъсквал с нещо подходящо. Да уточня: пробвал съм Sennheiser CX300, които обаче нямат подходящото за моето нежно ухо уплътнение и или ми изпадат прекалено лесно, или изобщо не мога да си ги сложа в ухото, както и Shure SE210, които се оказаха не особено потоустойчиви :banghead:
Таа... чакам предложения.
P.S. И не - не мисля да карам велосипед със слушалки. Все пак има и... други спортове :eyebrow:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот skiman » Съб Сеп 25, 2010 4:05 pm

http://www.headphonethings.co.uk/images/chp227.jpg
Ние им бяхме вносител, но Мултирама ги изкупиха всичките. Предполагам, че в магазините им има още.
Имат в комплекта резервни дунапренчета.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Daniel Panev » Съб Сеп 25, 2010 4:13 pm

skiman написа:Имат в комплекта резервни дунапренчета.

пУашиш ли ме? Shure слагат по 9 комплекта...
Иначе мерси - ще погледна...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Ozzie » Съб Сеп 25, 2010 4:57 pm

А само дунапренчета къде мога да намеря, че мине не мине време и дават фира?
:weepn: :weepn: :weepn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Бла - Бла