Главини с 32 дупки за АМ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Главини с 32 дупки за АМ

Мнениеот batpeci10f » Съб Юли 17, 2010 10:34 am

Здравейте,наскоро се сдобих с нови шини и ще сменям старите капли, та се чудя с какви главини да ги наплета.
Става въпрос за две шини предна(ДТ Е530) и задна (ДТ ЕХ 5.1) с 32 отвора за спици.
Предната главина ще е за 6 болта а задната няма значение тъй като нямам още спирачка и диск.
Разполагам с около 80-100 лева за двете.
За предна съм се спрял на нещо не чак толкова скъпо : http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1724
A за отзад мисля че СЛХ ще е прилчно но немога да намеря никаде с 32 дупки.Другия вариянт е Формула ДЦ 32 : http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=274
Това са моите фаворити за сега ако няма мисли че има нещо по добро нека сподели.
Ще се карат АМ и лек фрийрайд(леки скокове и допчета,нищо по сериозно).
Тежа 72 килограма !!!!

Днес имам път до Пловдив и ако някой случайно има представа какво има в магазините там ще е добре да сподели :)

П.П. : Прави ми впечатление че в почти сички онлайн магазини има само главини за 36 дупки а това според мен не е нормално :dontknow:
batpeci10f

Рейтинг: 1305

Re: Главини с 32 дупки за АМ

Мнениеот fenoryl » Съб Юли 17, 2010 1:10 pm

ФОРМУЛА на конус не ти препоръчвам.Лагерите се натрошиха на първата седмица и ми изядоха леглата. Потърси за задна, някоя Шимано.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот novice » Съб Юли 17, 2010 2:10 pm

От Формула на конус нямам опит, понеже отпред съм с 20мм ос, но те съветвам да сложиш нещо по-здраво отпред. Все пак там си прилага основното натоварване при спускане с мтб и при спиране! ;) Задната която си избрал я карам и аз досега АМ, вече почти 2г. и е добра. :agree:
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Юли 17, 2010 7:50 pm

fenoryl написа:ФОРМУЛА на конус не ти препоръчвам.Лагерите се натрошиха на първата седмица и ми изядоха леглата. Потърси за задна, някоя Шимано.

Ти пък къде видя спомената главина на Формула, която да е на конуси ?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sartor » Вто Окт 26, 2010 3:50 pm

Да използвам темата да питам за главина.

Някой има ли впечатление от тази главина (DA BOMB HeadSpin Front Hub). В началото ще се ползва с Тора 289, а по-късно живот и здраве се минава на 20мм ос (има нужните спейсъри). :eyebrow:

Шината, на която ще се слага е Mavic XM 117, диск - 180мм магура, 6 болта.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот hitar_potar » Вто Окт 26, 2010 6:56 pm

Sartor написа:Да използвам темата да питам за главина.

Някой има ли впечатление от тази главина (DA BOMB HeadSpin Front Hub)?

Мхм, аз карам с такава, само че изцяло бяла. Братовчедът на едно приятелче наскоро взе тъкмо такава, с тая разцветка, но то си е същата главина. Аз моята я търкалям вече година, нямам никакви проблеми с нея - ни луфтове, ни някакво задиране, въобще струва ми се, че тая главина ще се окаже вечна. Сега лошата страна - тежка е. мисля е над 250-260грама, в най-добрия случай е толкова. Изработват ги по каталог мисля, някоя безименна компания ги прави и ДА БОМБ само си слага логото и цвета отгоре - поне така четох из чуждестранните форуми. Но качеството е чудно. :agree: Лично мнение - главината е прекрасна и напълно безпроблемна, но според мен е насочена само за аграрските стилове заради теглото си. Не че моята не съм я карал и XC, но просто за тея парички можеш да се сдобиеш и с нещо по-леко, ако няма да залиташ по спускането. ;) Аз си залитам. :^: :lol: Погледни NUKEPROOF - тях също ги удари намалението в CRC, докато Хоуп си стоят все така скъпи, а разликата в теглото е мижава. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sartor » Вто Окт 26, 2010 8:14 pm

hitar_potar написа:Лично мнение - главината е прекрасна и напълно безпроблемна, но според мен е насочена само за аграрските стилове заради теглото си. Не че моята не съм я карал и XC, но просто за тея парички можеш да се сдобиеш и с нещо по-леко, ако няма да залиташ по спускането. ;) Аз си залитам. :^: :lol: Погледни NUKEPROOF - тях също ги удари намалението в CRC, докато Хоуп си стоят все така скъпи, а разликата в теглото е мижава. :beer:

Теглото не ми е проблем - все пак вдигнах байка си на 16кг след като сложих два Minion-a (Free-rider-ската версия на DHF/R)... все се очертава да карам идните месеци с подобна отрицателна денвилация.
Аватар
Sartor

Мнениеот markovo » Вто Окт 26, 2010 11:16 pm

За АМ и за парите си,DC32 е идеална!Аз съм си я наплел с DT Champion и мак1 магма-много доволен!
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Мнениеот rockett » Пон Ное 01, 2010 9:39 pm

markovo написа:За АМ и за парите си,DC32 е идеална!Аз съм си я наплел с DT Champion и мак1 магма-много доволен!

Пича не търси ли предна главина или аз не разбирам правилно? :dontknow:
Бях скептичен към религията, докато не рaзбрах, че съм БОГ !
Аватар
rockett

Рейтинг: 1116

Мнениеот markovo » Пон Ное 01, 2010 10:09 pm

rockett написа:
markovo написа:За АМ и за парите си,DC32 е идеална!Аз съм си я наплел с DT Champion и мак1 магма-много доволен!

Пича не търси ли предна главина или аз не разбирам правилно? :dontknow:

И предна търси,и задна търси.
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Мнениеот kojota » Сря Ное 03, 2010 5:26 pm

И аз съм с тази главина отзад - вече почти година - тежа почти 100 кг :crap: - но главината се държи !
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот fall_out » Нед Ное 07, 2010 4:55 am

Аз така и не разбрах предната на QR ли е или 20мм. Защото ако мислиш да аграриш със сигурност ще ти трябва 20-ка. Аз карам DC-32 от повече от година и нямам проблеми, пък за предна съм пак с формула на 20мм, - http://screambikes.eu/glavini/glavini-m ... -dc92.html от около година и доста по-добро от всичко което съм пробвал, че и по-леко от QR главина, за съжаление е малко скъпичка и ще надхвърлиш бюджета.

Между другото къде караш на тая денивелация?
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот rockett » Нед Ное 07, 2010 8:10 am

Авторе взимай DC32, няма да съжеляваш. :beer:
Бях скептичен към религията, докато не рaзбрах, че съм БОГ !
Аватар
rockett

Рейтинг: 1116

Мнениеот Sartor » Пон Ное 08, 2010 4:49 pm

:offtopic: Всички отговаряте на автора, без да обърнете внимание от коя дата е поста му... аз използвах темата за да не публикувам нова.

Иначе благодаря на Потър за обратната връзка на главината, за която питах. :beer:
Аватар
Sartor

Назад към All Mountain/Ендуро продукти