Стратегия на МВР

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Стратегия на МВР

Мнениеот gyndi » Сря Юли 14, 2010 2:24 pm

Йевъла, пичове! Няма да е зле и малко или много празни приказки да си кажуваме, относно по - долната стратегия! На мен ми се ходи с колело до работа, но от Люлин - сити до Позитано има доста движение, и се чудя как и отъкде да се "мушкам". Меко казано, въпросната стратегия ми се струва НЕЕФЕКТИВНА!!! Относно ОРЕЗАНИТЕ бюджети за общините и по специално "Столична" аз не виждам в близко бъдеще КАЧЕСТВЕНИ, ОБЕЗОПАСЕНИ, УДОБНИ - ВЕЛОАЛЕИ! Ако някой от вас има идея или предложение как може да се "задвижи" тая тежка бюрократична система за направата на алеи и обезопасяването на велосипедистите да сподели ( НПО - Неправителствени Организаци) се визира в документа, че трябва да се СЪЗДАДАТ с цел по ефективно, бързо и съгласувано между участници по проблема! За протокола само да питам, водя се "крос-кънтраджия", обаче като ходя до работа с колело, не се ли водя "шосеист"?
Ето я и въпросната стратегия публикувана на страницата на МВР днес. Виж линка те тука те:
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C655B54C ... a11_20.pdf

денонощието.
2. Велосипедисти.
При съпоставка с пътниците в моторни превозни средства
велосипедистите поемат 7 пъти по-висок риск да бъдат убити по време на
движение по пътищата за един пропътуван километър. Подобряването на
пасивната автомобилна безопасност ще доведе до по-ниска смъртност и по-леки
травми не само за пешеходците, но и за велосипедистите като втора най-
уязвима група участници в движението.
Велосипедното движение като алтернативен начин на придвижване ще
продължи да се развива като екологичен транспорт, повишаващ физическата
активност и здраве на хората и изискващ минимални лични разходи. В тази
връзка на велосипедистите следва да се обърне особено внимание в насока
осигуряване на безопасни условия за придвижване. За целта е целесъобразно:
2.1. Създаване на условия за отделяне на велосипедното движение от това
на останалите превозни средства. Въпросът за велосипедното движение да
стане неразделна част от транспортно – комуникационните планове и плановете
за организация на движението в населените места;
2.2. Провеждане на кампании за повишаване на ползваемостта на
защитните каски;
22
2.3. Повишаване познанията на водачите относно опасностите, свързани с
велосипедното движение и особено ниската видимост привечер и през нощта;
2.4. Задължително носене на обезопасителна каска за велосипедистите до
14 год. възраст;
2.5. Насърчаване на общинските дейности по проектиране на велосипедни
зони, алеи и тяхното обособяване и обезопасяване от въздействието и контакта
с трафика;
2.6. Въвеждане на по-високи изисквания и завишаване на контрола по
спазване на правилата за движение от страна на велосипедистите;
2.7. Повишаване на видимостта на велосипедите и велосипедистите при
движение през тъмната част от денонощието.
Аватар
gyndi

Рейтинг: 1310

Re: Стратегия на МВР

Мнениеот bikerider » Сря Юли 14, 2010 2:43 pm

1. Само като видя коя точка е първа и коя последна... направо ми се повръща. Много им се иска на някои хора да лапнат милиончетата за обособена инфраструктура, ама много. С такава "стратегия" безопасността ще продължи да е нулева.
2. Разяснителна кампания за предпазна каска???????? И???? Аман от двойни стандарти за безопасност.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Чет Юли 15, 2010 5:00 pm

Савка, държавата от години доказва, че нищо не се прави в посока по-лесно, по-добре, по-чисто и т.н.
Повечето от нас знаят, че именно културата и възпитанието на обществото е в корена на почти всички проблеми.
Няма гражданско общество. Факт! :dontknow:
Ииии... да водиш се "шосеист" :lol:
Истината е една. Шосеист, пешист или автомобилист си учасник в движението. Към която и група да спадаш (обикновено и в трите) ако не мислиш - спадаш в групата на зеленчуците. Те са много и повечето са в зарзаватчийницата на Цар Освободител.

Темата пак избива на политика. По-добре да се трие. :dontknow:

:peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Лаврентий Берия » Вто Юли 20, 2010 7:18 am

veskoz написа:Савка, държавата от години доказва, че нищо не се прави в посока по-лесно, по-добре, по-чисто и т.н.
Повечето от нас знаят, че именно културата и възпитанието на обществото е в корена на почти всички проблеми.
Няма гражданско общество. Факт! :dontknow:
Ииии... да водиш се "шосеист" :lol:
Истината е една. Шосеист, пешист или автомобилист си учасник в движението. Към която и група да спадаш (обикновено и в трите) ако не мислиш - спадаш в групата на зеленчуците. Те са много и повечето са в зарзаватчийницата на Цар Освободител.

Темата пак избива на политика. По-добре да се трие. :dontknow:

:peace:

В първата част на изказването ти си прав, но във втората -не! Защо да се трие- може обосновано да се :dontknow: допълни: :banghead:
ПЪРВО ДОПЪЛНЕНИЕ: В Република България има най-много милиционери на глава от населението / В Европа, а в света може би само Северна Корея ни бие/ По мое скромно изчисление -133,2 пъти повече от действуващите колоездачи.ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМ :/ и да гласуваме като гражданско общество/ - ПРЕД ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ КОЛОЕЗДАЧ ДА ПРИПКА ПО ЕДИН МИЛИЦИОНЕР С ЖЪЛТО БАЙРЯЧЕ И ДА ВИКА - ВАРДААА :deal: :evil:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот Antares » Вто Юли 20, 2010 7:30 am

Идеята би била доста добра, но проблема е основен - инфраструктурата на по-големите градове в България не позволява безболезненото велосипедизиране на движението...
Реално, за да се получи това, трябва една критична маса от ежедневните участници в движението да се откажат от автомобила и да посегнат на велосипеда, та да се облекчи трафика, за да може да се "открадне" от шосетата за велоалеи. Ама то се видя, нито криза, нито високите цени на горивото са способни да откажат българина от гъзарията да иде на работа с кола. Щото колата е престиж, била тя архаична трошка, а велосипеда не е.
Та разковничето май наистина си е именно превъзпитаването на нашенеца... а тука май имаше един виц за увирането на главата на българина...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Вто Юли 20, 2010 9:13 am

Antares написа:Щото колата е престиж, била тя архаична трошка, а велосипеда не е.

Признавам, доста е изкусително да се обобщи с голямата баданарка от високата кула, но не помага с нищо на анализа.

Antares написа:Та разковничето май наистина си е именно превъзпитаването на нашенеца...

Идеи?
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Вто Юли 20, 2010 10:20 am

Antares написа:Та разковничето май наистина си е именно превъзпитаването на нашенеца...

Идеи?

Идеи,много,дискусии много,пари от евро фондове пак много......а дефакто няма,нищо черно на бяло.Говоря само за гр.София,защото нямам поглед на други градове.В таз наша,Европейска столица,дефакто има 3-4 вело алей,и то много трудно да ги познаеш вече,само по памет,боята я няма вече,или са задръстени с коли,скелета за изолация и др. тем подобни гадости....
Превъзпитанието,не се прави за ден,два,дори година няма да стигне......но трябва да се започне веднага,дори от вчера е трябвало....
Няколко,въпрос,на които искам вие да си отговорите:Къде в нормален град,ще пушиш по улицата и със заучен жест,ще си хвърлиш фаса(аз също съм пушач,да не си помислят хората,че ги съдя за това),къде,ще видиш,коли паркирани по тротоарите и слаломиращи майки с колички,минавайки покрай тях,къде го има това,кабеларките и интернет доставчиците,да не искат да си плащат на БТК-а(vivakom),наем за каналите,и в следствие на това Столицата е все едно,SPIDERMEN,се е напил и си е оставил паяжината по кооперацийте и блоковете???Ако започна,да изреждам,ми трябва една седмица,това са на първосигналната ми мисъл,нещата.....а има още 1 000 000 други,съществени и не толкова... :agree:
Оправията,е следната,глоби,глоби и пак голби,,,ама не по 20-40-60 лева апо 10 умножено....паркираш в градинка 500 лева,на тротоар 500 лева,хвърлен фас..100 лева.
Това е доказан метод на изкореняване на вредните навици...както са казали старите хора...."Като не искаш мира,на ти секира"
Да де,ам на кой му отърва,да има такива глоби...замислете се.... :smash:
Четем,по вестниците,че глобили,еди кой си МИнистър Прецедател,Министър..и тн.....а в Българийката ни....няма такова нещо,наще са безгрешни... :eek3: ;)
Антарес,каза за инфраструктурата,и е много прав,нашата не е пригодена за толкова превозни средства и хора...
Опитваме се,да направим нещо,строй се Метро,нови булеварди....само,че с тези темпове няма да сме живи да видим крайния резултат.(дано да не е така)
Тук,трябва да отбележа,е много важно,тези пари от глобите и тн....КОЙ,ще ги прибере и как ще ги използва...доказано е,че досега 30% от парите отиват по предназначение....А така няма да се оправиме... :smash:
@Мишка,Лаврентий,кажи ми на колко си години и защо така се изказваш за Милиционерите,за теб само колоездачи ли има,къде забравяш,майките с деца,инвалидите,пенсионерите......а?Лично на теб,ти забранявам да говориш за Милиционерите,ако не си бил такъв или имаш роднина в МВР....
Аз,съм отдал 10 години,от моя живот,на тази система,видял съм много гадости,изпитвал съм гордост,сблъсквал съм се с много неща.....и трябва да призная,че до някъде сте прави,виждаме само лошата част от това,а именно,катаджий взимащи по 20 лв.,разпасани пешаци с нелицеприятни фигури,,,да така е,но има много хора работещи в тази система,който са достоини за уважение и не веднъж съм поверявал сляпо живота си.... :magnify:
Ако,бъркам някъде,приема критики,и мнения различни от моето... :clap:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Antares » Вто Юли 20, 2010 11:11 am

bikerider написа:

Идеи?
Марто, идеи - бол. Но нямам нито средствата, нито възможността, нито уменията и качествата за да реализирам която и да е било.

Ако уреда за зомбиране и манипулации на обществото ни, тоест медиите, се напънат да сътворят нещо креативно, тоест да му промият твърдата глава на нашенеца с малко добре поднесена информация - може и да се позамисли...

Лично мое мнение (с което вероятно ще си навлека свещения гняв на доста кръстоносци) е, че вместо да се правят тия циркове с велошествията, дето ми се струва, че привличат повече насмешка и обикновено сеирджийство сред обикновените хора*, отколкото внимание към проблема, ако вместо тях се пуснат кратки и съдържателни рекламни клипчета по популярни медии в пикови часове - може и да има положителен ефект. Ама за туй и медиите трябва да помогнат с нещо повече от "това велошествие е с медийното съдействие на ...", спонсорите да дадат нещо повече от рекламно пано "смърт на автомобила, да живее велосипеда", една кана 4в2 и десет пакета Боровец4, а самите участници, дето се бият в гърдите, как участват и помагат, просто развявайки си пръднята из улиците на градовете вкупом, блокирайки движението и дигайки врява - да се научат малко от малко да спазват правилата за движение по пътищата**...

Ама за да стане туй, трябва нещо повече от форумно спамене и гръмки лозунги в интернет, поредната кауза във FaceBook или "сложете си y=f(x) пред ника в скайп...

** знам, че доста от пишещите се стараят да ги спазват. Визирам по-скоро масовите присъстващи, които утре пак ще карат гигантски слалом межу пенсионерите и майките с колички по тротоара, а по пътищата ще причинят множество бели косми по главите на шофьорите с терористичното си каране, мислейки си, че велошествието е с цел да им даде пълно право върху шосето...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kapitanblood » Вто Юли 20, 2010 11:36 am

@Антарес,мисля,че на всички ни е ясно,за какво иде реч,на тези "Велошествия",манекенки,реклама,PR и други такива приьоми....на всички ни е ясно....затова няма да отида никога,на такъв цирк...(това е моето мнение)....
Медийте,могат да помогнат,за просветление на масите,но главното коеот трябва да се направи,не идва от тях,с поднесена информация няма да стане,трябва твърда ръка,инфраструктура,тоест трябва да се създадът условия,и след това да се изисква....иначе става,омагьосания кръг,оправданиия и дискусии..... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Вто Юли 20, 2010 2:21 pm

Antares написа:идеи - бол. Но нямам нито средствата, нито възможността, нито уменията и качествата за да реализирам която и да е било.

Идеи без реализация струват доста малко. Факт от живота...

Antares написа:Ако уреда за зомбиране и манипулации на обществото ни, тоест медиите, се напънат да сътворят нещо креативно, тоест да му промият твърдата глава на нашенеца с малко добре поднесена информация...

Няма нужда от превъзпитание. Има закони, нужно е изчистването им от лайна и прилагането им еднакво към всички. Няма нужда от нищо друго.

Относно прилагането - на първо място има нужда от разриване на смърдящия кенеф, наречен МВР, който лапа една доста голяма част от бюджета. Но това е въпрос, който се решава на политическо ниво, не на ниво форум. Тук и да си говорим за превъзпитание... само си чекнем езиците залудо.

Edit: Знаеш много добре в какво се състои бизнеса на медиите. Защо да си ритат столчето?
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Вто Юли 20, 2010 2:59 pm

За реализацията - казах - не съм аз човека. Не съм пораснал достатъчно, за да мога да мисля за такива проблеми. Предпочитам да мисля за проблемите, които бих могъл да разреша в конкретния етап от живота си.

Продължавам да смятам, че начина на мислене на редовия българин е основополагащ проблем. НМП полето*, безхаберието, дребнавия егоизъм и доста други неща, за които в момента не се сещам да изброя лежат в основата и на визирания в темата проблем. Щото от това общество излизат и полицаите и журналистите и политиците и колоездачите :D
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Вто Юли 20, 2010 3:08 pm

Antares написа:НМП полето*, безхаберието, дребнавия егоизъм и доста други неща, за които в момента не се сещам да изброя лежат в основата и на визирания в темата проблем.

Добре де, аз за това питах точно - как ги виждаш нещата, дори само на идеи. На всички да им пука за всичко, всички да разбират от всичко и доста други неща? Така ли ги виждаш? Щото там сме били...
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Вто Юли 20, 2010 3:24 pm

Тези наречени НМП-та,са произлязли,от едно общество,където всеки един от тях си е намерил,някаква ниша,от която се финансира,независимо дали е законно или не...а другото около него не го забелязва,не го интересува....и това е някаква защитна реакция,произлизаща от страх за загубване на тези,жизнено важни финанси,липса на интерс и изгода от това.
Пример:Защо един полицай,който взима 700 лв,заплата,ако те види да караш опасно по пътя,ще ти направи забележка?==>липса на конкретен интерес/лична облага...(но това му влиза в задълженията)
Защо,Община,трябва да направи вело-алей????==>само разход,без никакъв приход...
Защо,Инспектората се е заял с мен за някаква реклама на стената,а не с тези които замърсяват улиците,паркиралите коли извън синята зона!!!,и още куп задължения произтичащи от качеството им на ИНСПЕКТОРАТ====>защото от мен взимат 60 лева веднага с фиш,за да няма акт,а от другите трябва да викат паяци,чакане и тн.
Всичко произлиза от тоталната незаинтересованост на обществото и ръководните органи....но както е казано"всичко е до време",вярвам,че ще дойде време,в което всеки ще си знае(то и сега го знаят,ама не им изнася) задълженията и мястото,и нашата мила Родина,ще бъде едно хубаво и приятно място за живеене,работа и инвестиций....
Относно медийте,всеки от нас знае,кой ги държи,какво се рекламира,втълпява и тн.,и кой с кой е свързан...както каза @байкрайдър,защо да си ритат столчето,на което седят доста време,и правят милиони... :smash:
:offtopic: Нали писах,на БТВ,за обиколната,как е разровена,как се секът дървета от Национален Парк"Витоша...и познайте какво===>няма отговор поне ,по е-мейла... :clap:
И пак е прав @Райдера,само си чешем езиците... :popcorn:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот veskoz » Вто Юли 20, 2010 3:55 pm

Лаврентий Берия написа:В първата част на изказването ти си прав, но във втората -не!

E... не, ама да.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот azzmaster » Сря Юли 21, 2010 2:31 am

Само по леко с наредбите към МВР все пак,не се знае може и там да има колоездачи. ;)
А и нали знаете че българите живеем на логиката - те се правят че ми плащат,аз се правя че работя.Това се случва и в МВР.
Доколкото за карането из града-ами пазете се,предимно от лелки около четиридесетте,те са най-опасните:)
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот Antares » Сря Юли 21, 2010 8:37 am

bikerider написа:Добре де, аз за това питах точно - как ги виждаш нещата, дори само на идеи. На всички да им пука за всичко, всички да разбират от всичко и доста други неща? Така ли ги виждаш? Щото там сме били...
Пак ще кажа - не съм човека, който може да помогне в оправянето на тая бъркотия. И именно по тази причина не съм задълбавал достатъчно, за да мога да дам конкретни идеЙ. Предпочитам да разбивам светлото бъдеще на малки и изпълними цели и да задълбавам в проблемите, които мога да разреша.
Далеч не съм искал да кажа, че трябва да станем специалисти по всички и да се занимаваме с всички проблеми. Даже имаше един виц "жалко, че наистина кадърните политици, футболни треньори и дипломати са по форумите". Но далеч не ми харесва прекалено пасивната позиция, която мнозина хора заемат, очаквайки друг да реши техните проблеми.

Ще се опитам да спра да пиша в тази тема, че тотално се отплеснахме от първоначалния замисъл.+
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 21, 2010 8:54 am

azzmaster написа:Само по леко с наредбите към МВР все пак,не се знае може и там да има колоездачи. ;)
А и нали знаете че българите живеем на логиката - те се правят че ми плащат,аз се правя че работя.Това се случва и в МВР.
Доколкото за карането из града-ами пазете се,предимно от лелки около четиридесетте,те са най-опасните:)

Какво по-леко,всеки си изразява мнението,за това,много хора,много мнения,какво чудно има в това?
МВР,или по точно,мислителите в НС,защото МВР не пише законите,а правят преложения,са се сетили за нещо,което отдавна,са забравили а именно,колоездачите.Пишат,неща,който всеки колоездач е длъжен да спазва,за собствеото си АЗ,каски,светлоотразителни жилетки и тн.,неща за лична безопоастност.А за вело-алейте,е ясно,че ще си останат утопия.
Това ли е твойта логика"те се правят че ми плащат,аз се правя че работя"==>това не е логика а залъгване,което ни доведе до това положение.
При,тази конкуренция на кадри,не вярвам,някой здраво мислещ човек,да се ръководи от това мото...ако иска да има работа... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Сря Юли 21, 2010 10:12 am

Има ги, има ги, точно в МВР такива свине дето само ни ядат данъците с лопата да ги ринеш. Вчера едно такова прасе ме спря на Попа просто ей така да се погаври и да ми загуби времето, ама не позна и му се сецна малко стахановския ентусиазъм да си изпълни нормативчето. Изобщо... съда е виновен!
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 21, 2010 12:30 pm

@bikerider,точно за тези,типове,бях написал в първия си пост,развалящи имиджа на МВР,както са казали хората"във всяко стадо,си има мърша",то във всяка гилдия,сфера,общество и тн. ги има,дори и сред колоездачите,имаше една тема за Витоша,за тези,които се спускат по пътеките и плашат хората,викат като луди...
Това е неизменна ,част от всяко общество,за съжаление..., :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Сря Юли 21, 2010 1:44 pm

Цялото МВР е една огромна, неефективна, плюскаща данъци престъпна мърша. Свестните хора там да ме прощават, но би трябвало да са знаели къде отиват. За мен в случая обобщението е оправдано, защото ако започнем да ги делим на свестни и не-свестни ще стигнем до кривата круша. Пък и това не е наша работа, а на Цветанов, който разбира се прави всичко друго освен да си изчисти кочината. Навсякъде чертае граници между престъпността и държавата, но засега като един истински Настрадин Ходжа все още не е начертал в собственото си дворче.

За конкретния случай - изобщо не съм съгласен, че проблема е в конкретния катаджия. Имат си нормативи, които се спускат отгоре - днес ладички, утре хонди, другиден с номера свършващи на 4 и прочее. И това е факт, който се крие доста старателно от обществото. Съжалявам, но рибата се вмирисва от главата, а като се вмирише главата всичко друго се осмърдява. Това е. Затова темата е крайно безсмислена, защото тоя план ли е, стратегия ли е... е разработен/а точно в същите стахановски условия. А ние искаме да спазват законите и да ги прилагат еднакво за всички...
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 21, 2010 2:10 pm

Цялото МВР е една огромна, неефективна, плюскаща данъци престъпна мърша.
===>замисли се защо,и на кой е удобно да е така.Целия,проблем идва от тези политически назначения,имам в предвид министър-главен секретар-и така надолу по веригата,оставят се незначителните началници на отдели,и униформения състав.Както каза,че рибата се вмирисва от главата,така и тук.Но и там работят,много достойни и доблестни,мъже и жени.
На едно мнение сме,но изказа ни е различен.
Всички,виждаме,какво е положението в България,така,че няма какво да умуваме тук,няма да променим нищо... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Сря Юли 21, 2010 4:10 pm

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 21, 2010 4:22 pm

bikerider написа::agree:

Тогава... :beer: :D
Трябва да се видим,някоя сряда в 1516.. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот mulltex » Чет Юли 22, 2010 4:58 pm

Аз не виждам нищо смущаващо в стратегията. Вместо да мрънкате и пишете в форума, що не пратите едно официално отворено писмо до сътветното ръководство, което гo е изготвило, както и до няколко медии?
Съответно маркирайте с какво не сте съгласни и опишете какво мислете, че е приоритетно и трябва да залегне в стратегията.
:eek3:
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 22, 2010 6:11 pm

mulltex написа:Аз не виждам нищо смущаващо в стратегията. Вместо да мрънкате и пишете в форума, що не пратите едно официално отворено писмо до сътветното ръководство, което гo е изготвило, както и до няколко медии?
Съответно маркирайте с какво не сте съгласни и опишете какво мислете, че е приоритетно и трябва да залегне в стратегията.

Да,много си прав,в написаното от теб.Има само едно НО.
От чие име,да се прати това писмо?И според теб,дали ще го прочете или,ако го направи ще се вземе под внимание.
Да,в една нормална страна,в която ДЪРЖАВАТА,мисли за поданиците си,няма да чака да получи,такова писмо,а сама ще покани ,представители на съответните клубове,да се обменят мнения,опит и тн.....само ,че не тук..в България.
В таз нашата държава,се обръща някакво внимание,само тогава ,когато имат изгода,демек когато влизат пари в хазната(или в нечий джоб),а от колоездачите,какво да вземеш???Караш без каска==>какво ще ти направят,минаваш по тротоар или някъде където не е разрешено....????А за направата на вело-алей,само пари извадени,от и без това изцедения джоб на Общините..... :nono:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Пет Юли 23, 2010 6:26 am

mulltex написа:Аз не виждам нищо смущаващо в стратегията. Вместо да мрънкате и пишете в форума, що не пратите едно официално отворено писмо до сътветното ръководство, което гo е изготвило, както и до няколко медии?

Някога опитвал ли си се да комуникираш официално с МВР? Някога опитвал ли си ти като гражданин да комуникираш официално с голяма медия?
Разбирам позицията ти, но в случая говориш на ангро без да отчиташ реалностите. Тези неща не се оправят отдолу, оправят се отгоре. Не искам да ти обяснявам колко жалби съм подавал до КАТ за абсолютно елементарни неща, дори не съм получавал отговор. Та ти си приказвай на теория като Менда Стоянова... ние тук коментираме нещата на практика.
Аватар
bikerider

Мнениеот рс » Пет Юли 23, 2010 8:52 am

Би било полезно да се направи велошествие. По някой необходим маршрут, по който има нужда да се пътува. Без организация, и със уклон към каране по правилата.
В такова веднага участвам. Като се кара по правилата из градовете, лъсват грешките и местата за поправяне. Това е и обоайната функция на груповите карания - тест на условията и мерки за подобрение. Велоеволюция обаче вместо това правиха разни реклами и нямаше каране по правилата за движение или преминаване на реално ползван маршрут. Имаше някакви общински неща, ..., ... друга тема е това
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот Alpina » Пет Юли 23, 2010 9:16 am

Би ли споделил, кой е тоз "необходим маршрут"?
А за да стане по правилата, да е група и да не е организирано - :rofl:
Жегите не прощават...

P.S. Дори да е група от само 50-тина човека, които спазват (уж) правилата (но не са съобщили за мероприятието на необходимите места), още на първото кръстовище (да не казвам с тръгването си) ще ги нарушат и образуват излишни нерви... Защо ли - опитай сам :beer:

P.S.2 Снощи по ProBG даваха едно интересно предаване... пак си говориха истини, пак се споменаваха страхотни идеи, които биха помогнали много... но до там... защото "надяваме се да бъде прието"... http://probg.bg/shou/kod_kriminalno/
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 23, 2010 9:23 am

Би било полезно да се направи велошествие. По някой необходим маршрут, по който има нужда да се пътува. Без организация, и със уклон към каране по правилата.

Първите ти 2 изречения,са взаимно изключващи се....
Практика,до сега е доказала,че тези вело-шествия,са всичко друго но не и образователни,на снимката на едно такова,имаше поне 1000 велосипедисти,познай колко от тях бяха с каски...5-6.Необходимите маршрути, в София са много,кварталите станаха много големи,и има вече,много хора които идват към центъра с колела,това добре,ама трябва всекидневно да маневрират м/у хиляди коли, с риск за здравето и живота си.
тест на условията и мерки за подобрение
==>теста е всекидневен,мерките са ясни,но няма пари и желания за подобрение.
:agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот рс » Пет Юли 23, 2010 9:39 am

50 човека могат прекрасно да карат по правилата за дв по пътищата. Каските не са необходими според горните.
Всичко това може да стане и якой ден ще стане, но няма смисъл да си даваме зор и да губим време за гнусната ни родина.
Има си институции, които формират държавата, и чиято функция е да организират нещата. Но са прогнили. МВР примерно. Добра идея е да имат стратегия, дори тази сегашната е чудесна на фона на нищо друго.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Следваща

Назад към Общ форум