Как се справяте с песовете?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как се справяте с песовете?

Мнениеот taurus13 » Пет Юни 11, 2010 10:46 pm

А ако знаете как гърми пиратка затворена в половин-литрова пластмасова бутилка от вода.....ама това не е за кучета, а за носорози....
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот boriss13 » Пет Юни 11, 2010 10:57 pm

taurus13 написа:А ако знаете как гърми пиратка затворена в половин-литрова пластмасова бутилка от вода.....ама това не е за кучета, а за носорози....

:nono: Недей така, че малки деца четат... (малки не само на години, но и на :crazy: ) :peace:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Сашо » Нед Юни 13, 2010 9:59 pm

Не прочетох в съветите нищо за превързочни материали и дезинфектанти след кучешки ухапвания. Мислех си, че мен не може да ухапе куче, ама си ме ухапа. Атакува ме от ляво и започна да ме лае, при което ми отвлече вниманието, а от дясно и отзад друго куче джафна веднъж и направо си ме захапа за крака. Аз карам на пред, а то ме дърпа на страни. :D Никакво време за реакция, даже и за спирачка. Целия се умазах с кръв, после болници, неприятна работа. Вероятно е била майка с малко край пътя.
Почти винаги си нося в раницата и кучегон и спрей и пиратки, но не винаги остава време за тях.
А за споменатите превързочни материали - аптечка с бинт, марля, лепенки и малко кислородна вода. Не тежи и не заема много място.
Вилката е прав, че овчарските кучета са много опасни. Особено каракачанките. Има една програма за опазване на стадата от вълци (или всъщност за опазване на вълците), която май най-много раздава каракачанки по Пирин. Тия кучета нямат страх от хората и не хапят, а направо ядът. :xx(: За такива кучета съм чувал, че само ако решат да си поиграят с някой човек и е до там.
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот lostrider@ » Пон Юни 14, 2010 9:40 am

Един от колегите беше споделил в началото, че когато го подгонят намалява. Този подход до сега при мен е вършил прекрасна работа. Намалявам, спирам и слизам от колелото. Винаги до сега са се отказвали така. Ако и това не подейства - навеждам се, сякаш посягам за камък и периметърът около мен се опразва мигновенно. Ако и сплашването с въображаемия камък не свърши работа - лошо ви се пише :boggled:

Поздрави! :wavey:
Аватар
lostrider@

Мнениеот Kpucko » Пон Юни 21, 2010 11:52 am

Аз лично се справям като почна да ги плаша (срещу тях като карам) :rofl:
Аватар
Kpucko

Рейтинг: 1081

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юни 21, 2010 12:17 pm

Последната случка: след спускане от стара постройка изкачат 2 четирикраки високи колкото рамката. Връщам скорости, въртя като луд, те ме гонят. В един момент след километър се сещам, че съм нинджа и имам лют спрей в мен, спирачки, хвърлям байка и със скок вадя спрея. Обратната ситуация - 1км кучетата връщат скорости, дърпат като луди, аз ги гоня...

Извода: отстоявайте позиция
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот pe60t0 » Пон Юни 21, 2010 12:38 pm

EccentricMOTION написа:Извода: отстоявайте позиция

http://www.youtube.com/watch?v=f6ru7QLEYD4

Cesar Millan, психолог по кучета. Невероятни изпълнения има тоя човек, буквално ги омагьосва.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот veskoz » Пон Юни 21, 2010 2:56 pm

EccentricMOTION написа:Връщам скорости, въртя като луд...

Редовната грешка No.1.
Спира се. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Newone » Вто Юни 22, 2010 7:16 pm

pe60t0 написа:
EccentricMOTION написа:Извода: отстоявайте позиция

http://www.youtube.com/watch?v=f6ru7QLEYD4

Cesar Millan, психолог по кучета. Невероятни изпълнения има тоя човек, буквално ги омагьосва.

Гледах въпросния шарлатанин по Animal Planet. Типичен холивудски шмекер...Обяснява откъде тече топлата вода, все едно дава достоверен отговор на основния философски въпрос.
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот pe60t0 » Вто Юни 22, 2010 11:44 pm

Може и да шмекерува, вярно е, ама се съмнявам. Не знам ти дали можеш да общуваш с кучетата, аз не мога и не съм виждал някой да прави такова нещо. Чисто от любопитство мисля че си заслужава вниманието.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот heep » Сря Юни 23, 2010 11:21 am

на луканка :smash: :smash: :smash:
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот Vagabont » Нед Юни 27, 2010 10:19 am

удряме им по една задница .. :D
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
Аватар
Vagabont

Рейтинг: 1100

Мнениеот konopr » Нед Юни 27, 2010 12:28 pm

откакто ме ухапа едно псе за крака докато карах, вече яко ги псувам. Като почнат да ми налитат намалявам и почвам да ги псувам на много висок тон и те спират, важното е да не спираш да им говориш, а интонацията на една хубава българска псувня доста им намалява увереносста за нападение. Тъпото е че се налага да намаляваш, ма поне не се стига до насилие :D
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Sartor » Нед Юни 27, 2010 12:40 pm

Задължително намалявам, ако трябва да спра дори. Ако продължат, навеждам се все едно да взема камък. Кучето обикновено гони, ако си нарушил територията му - например ако пази някой строеж. Увеличавам като спре да ме гони.

Да чукна на дърво, до сега не ми се е налагало да прибягваме до насилие. :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот X_NRG » Нед Юни 27, 2010 8:53 pm

Oпъвам ги кучешката, за да си имат едно на ум! :rofl:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Niksancho96 » Сря Юни 30, 2010 10:48 am

Мен засега са ме гонили само в градска среда, но имаше един случай с едно хъски и една немска овчарка на реката. Беше малко тесничко и затова техниката ми беше:
1. Слизам от колелото
2. Чакам да се появи собственик
3. Ако т.2 не подейства започвам да бутам

Друг начин е да имаш една малка хладилна чанта в раницата и в нея да има 4-5 кремвирша или една пържола :D

Не съм чувал за тези кучегон свирки, а за спрейовете само за хора, но трябва да ги пробвам. Защото аз и martiman96 ходиме да спускаме някъде към 6 часа на хижа Враца и там постоянно има хора с кучета от сорта на немски овчарки, хъскита, всякакъв вид улични превъзходни и така.
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот teodorchy_sofia » Сря Юни 30, 2010 11:23 am

Niksancho96 написа:Мен засега са ме гонили само в градска среда, но имаше един случай с едно хъски и една немска овчарка на реката. Беше малко тесничко и затова техниката ми беше:
1. Слизам от колелото
2. Чакам да се появи собственик
3. Ако т.2 не подейства започвам да бутам

Друг начин е да имаш една малка хладилна чанта в раницата и в нея да има 4-5 кремвирша или една пържола :D

Не съм чувал за тези кучегон свирки, а за спрейовете само за хора, но трябва да ги пробвам. Защото аз и martiman96 ходиме да спускаме някъде към 6 часа на хижа Враца и там постоянно има хора с кучета от сорта на немски овчарки, хъскита, всякакъв вид улични превъзходни и така.

Бе да ти кажа (и на всички други) майка ми има кучегон, защото при нейната работа има милиони песове.
Тва кучегонът прилича на дистанционно с едно копче и червена лампичка. Действа с някакви странни звукове, които гонят кучетата. Когато го използваш срещу някое псе ти не чуваш нищо, но кучетата имат доста остър слух и този звук от устройството ги дразни яко и те бягат. Натисни копчето и си го сложи на ухото да усетиш какъв е звукът.
Помага яко тва. Изпитвал съм го. Ако на някой му трябва, от всеки оръжеен магазин може да си купи, за цена - незнам.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот kapitanblood » Сря Юни 30, 2010 3:06 pm

Ето и цена,незнам,до колко помага това чудо,но все пак е 30 лв,не е излишно да имаш едно такова под ръка или в раницата.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот teodorchy_sofia » Сря Юни 30, 2010 5:16 pm

kapitanblood написа:Ето и цена,незнам,до колко помага това чудо,но все пак е 30 лв,не е излишно да имаш едно такова под ръка или в раницата.

Да, точно това е! Мога да гарантирам, че помага. Дори може да го пробвате на куче, което нищо не ви е направило. Както си лежи, натискате копчето и то бяга. Явно го дразни този звук.
Препоръчвам го на всеки, който го е страх от кучета, или пък минава често през такива места, където се въртят.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот jivkonik » Сря Юни 30, 2010 8:25 pm

teodorchy_sofia написа:
kapitanblood написа:Ето и цена,незнам,до колко помага това чудо,но все пак е 30 лв,не е излишно да имаш едно такова под ръка или в раницата.

Да, точно това е! Мога да гарантирам, че помага. Дори може да го пробвате на куче, което нищо не ви е направило. Както си лежи, натискате копчето и то бяга. Явно го дразни този звук.
Препоръчвам го на всеки, който го е страх от кучета, или пък минава често през такива места, където се въртят.

Само ПРОЧЕТИ какво пише в упътването на уреда и по-специално частта касаеща ЗАБРАНАТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ ако куче не проявява агресия към теб. Има и едно още по-интересна част, споменаваща, че подобни уреди се използват при обучението на специализирани породи кучета, има шанс при използването срещу такова куче ефкта да е ОБРАТЕН!!!
Та с 2 думи - малко по-умерено в препоръките, да не пострада някой! :banghead: :xx(:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Joker_Here » Сря Юни 30, 2010 10:57 pm

Точно това си мислех и аз... Ами ако това нещо вместо да прогони кучето.. го ядоса още повече? :dontknow: Тогава какво правим... :dontknow:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот PtD » Сря Юни 30, 2010 10:59 pm

Joker_Here написа:Точно това си мислех и аз... Ами ако това нещо вместо да прогони кучето.. го ядоса още повече? :dontknow: Тогава какво правим... :dontknow:

И както писах в другата тема, на мен точно това ми се е случвало...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Newone » Чет Юли 01, 2010 10:21 am

Както и аз съм писал в една предишна тема, най-общо, правилото е: ако кучето е домашно и особено, ако е от охранителна порода, най-вероятно ще предизвикате по-силна агресия с подобна играчка; ако кучето е бездомно, то най-често ще избяга при каквито и да е агресивни действия от ваша страна....
И все пак, това е общият случай и има много изключения - подивели домашни, глутници....
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот gofren » Чет Юли 01, 2010 10:29 am

Joker_Here написа:Точно това си мислех и аз... Ами ако това нещо вместо да прогони кучето.. го ядоса още повече? :dontknow: Тогава какво правим... :dontknow:

http://www.google.bg/images?q=praying&o ... =bg&tab=wi
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот mirror » Чет Юли 01, 2010 9:01 pm

аз си нося телескопична палка :) преди няколко дни се наложи да я вадя заради 5-6 кучета които ми налетяха докато си карах :crazy: само докато щракне паклата и улицата се опразни :D
Аватар
mirror

Рейтинг: 1210

Мнениеот Niksancho96 » Съб Юли 24, 2010 2:03 am

gofren написа:

http://www.google.bg/images?q=praying&o ... =bg&tab=wi

Интересна идея, но докато се сетиш за молитвата, кучето или кучетата ще са те изяли!

mirror написа:аз си нося телескопична палка :) преди няколко дни се наложи да я вадя заради 5-6 кучета които ми налетяха докато си карах :crazy: само докато щракне паклата и улицата се опразни :D

Това пък си нямам и на идея какво е. Ако пратиш снимки ще е по-добре!
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот barcode_hc » Съб Юли 24, 2010 8:16 am

Изображение като разгъната става => Изображение

Най-евтините качествени са около 40 лева (20 см. сгъната - 60 см. разгъната). Това наистина е добра идея. И аз доскоро карах с палка, за щастие не ми се е наложило да я използвам, но поради технически небрежия я изгубих. :D Мисля да се ориентирам към лютиво спрейче.
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 4:38 pm

Много ги мразя тъпите помяри, защото докато повечето от нас могат да ги наритат, съвсем друго става, когато нападат деца. Мен, като малък много са ме гонили, но все съм се разминавал някак си. И най-лошо става, когато са глутница, защото им идва смелостта. Това, което през годините съм видял, че работи е споменато вече и тук, а то е:

- бъди по-шумния и по-агресивния
- камъни в джобовете при очаквани атаки
- колелото спира по-бързо от песа, което позволява възможно комбо: спирачка + задна гума; спирачка + педал; спирачка + шут. Обичам, както вече един приятел е споменал тук да показвам на песа, че мога да съм по-страшен от него и да обръщам ситуацията и аз да съм лаещия и този, който гони :D .
- ako песа се задава от преди ти, тръгни да го газиш.

Разбира се, има всевъзможни начини, например един мой приятел, който тренираше бойни изкуства си взимаше наточения боен меч, когато трябваше да минава покрай едни вили с глутница злобни помяри :D .
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Мнениеот joropc » Съб Юли 24, 2010 7:01 pm

:offtopic: След последните 2-3 поста, в които бяха изброени-палки,гранати, самурайски мечове и подобни бойни единици, се запитвам - дали не е редно и кучетата да прочетат темата........за да видят какво ги чака....горките :( :offtopic:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот gofren » Съб Юли 24, 2010 7:03 pm

Само да напомня, че за убииство на куче се лежи в затвора.
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум